גרנולה מעדשים כתומות: בוסט חלבוני לאימון הבוקר

בוסט אנרגטי לפני אימון כוח: גרנולה עם המרכיב שמעודד את בניית השריר

למה כדאי שתשלבו זרעי צ'יה ופירות יער בתפריט היומי ואיזו ארוחת בוקר מומלצת לפני אימון כוח? "הספורטאי הטבעוני" עם מתכונים לבניית שרירים וגם להתאוששות לאחר האימון: גרנולה מעדשים כתומות וריבת פטל וצ'יה ללא תוספת סוכר

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
ארוחת בוקר חלבונית ומזינה במיוחד שמומלצת לבוסט אנרגטי לפני אימון כוח: הגרנולה הזאת עשירה בחומצת האמינו ליאוצין שיש לה תפקיד מרכזי בסינתזה של חלבונים ובהגברה של הפרשת האינסולין בדם - הורמון שמעודד בניית שריר.
עוד מתכונים (טבעוניים) שיעזרו לבנות שרירים:

גרנולה מעדשים כתומות

ערכים תזונתיים למנה (3/4 כוס): 408 קלוריות | 46 גרם פחמימות | 17 גרם חלבון | 17 גרם שומן | 5 מנות
החומרים:
  • 1 כוס עדשים כתומות (170 גרם לפני השריה)
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה
  • 4 כפות סירופ מייפל
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 1 חופן שקדים מולבנים
  • 1 חופן קליפות קוקוס לא קלוי
  • 1 חופן גרעיני דלעת
  • 1 חופן גרעיני חמנייה
  • 1 כף שטוחה אבקת קינמון
אופן ההכנה:
  1. שוטפים היטב את העדשים ומשרים בהרבה מים למשך ארבע שעות עד לילה. מסננים היטב.
  2. שמים את העדשים בקערה, מוסיפים את כל יתר החומרים ומערבבים.
  3. משטחים את התערובת על גבי תבנית אפייה למשטח אחיד ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־15־20 דקות, עד שהגרנולה נעשית פריכה.
  4. מוציאים את הגרנולה מהתנור, מצננים לחלוטין ומעבירים לצנצנת יבשה ואטומה. הגרנולה נשמרת פריכה וטעימה כשבוע.

ריבת פטל וצ'יה ללא תוספת סוכר

אם אתם מתאמנים באופן קבוע, כדאי שתשלבו זרעי צ'יה ופירות יער בתפריט היומי. זרעי הצ'יה עשירים בחומצות שומן מסוג אומגה 3 וחיוניים לכל מי שעוסק בספורט באופן קבוע מפני שהם מקטינים את הסיכון להיווצרות דלקות בגוף ומשפרים את התאוששות מערכת החיסון לאחר האימון. פירות היער, העשירים בנוגדי חמצון עוצמתיים, יסייעו אף הם להתאוששות לאחר האימון ויתרמו למניעת פציעות מיותרות.

2 צפייה בגלריה
מנות חלבון
מנות חלבון
אומגה 3 ונוגדי חמצון בכף אחת
(צילום: חגי לפלר)

ערכים תזונתיים למנה (כף ריבה): 40 קלוריות | 8 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 1 גרם שומן | 10 כפות
החומרים:
  • 2 כוסות פירות יער קפואים או טריים (פטל, חמוציות, תותים וכו')
  • 2 כפות סילאן (לא חובה)
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות זרעי צ'יה
אופן ההכנה:
  1. שמים בסיר קטן את כל החומרים פרט לזרעי הצ'יה ומביאים לרתיחה על אש נמוכה. ממשיכים לבשל כ־5־8 דקות נוספות.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים היטב. אם אתם אוהבים את הריבה שלכם מוצקה יותר, הוסיפו עוד כף של זרעי צ'יה.
  3. מניחים להצטננות ולהתגבשות למשך חצי שעה לפני האכילה. מעבירים לצנצנת ושומרים בקירור עד כשבוע.
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button