מנות קטנות וסקסיות. מתכונים לוולנטיין דיי

מתכונים לוולנטיין דיי: ארוחת הטעימות שתשאיר מקום להמשך הערב

איך חוגגים את הולנטיין דיי בבית? בטעימות קטנות: חצאי אבוקדו עם סלסת עגבניות; אספרגוס צרוב בסינטה; שיפודי סלמון ברוטב פירות יער; מלבי תותים ופיסטוק וגם מתכונים מעוררים לקוקטייל ושוקולד

עודכן:

חצאי אבוקדו עם סלסת עגבניות

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין דיי
מתכונים לוולנטיין דיי
חצאי אבוקדו עם סלסת עגבניות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

ערכים תזונתיים למנה: 314 קלוריות | 23 גרם פחמימות | 8 גרם חלבון | 24 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
  • 1 אבוקדו
  • מיץ מ־1/2 לימון
לסלסה:
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 6 עגבניות שרי קצוצות
  • 1/2 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/3 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)
  • 1/3 כוס עלי פטרוזליה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 לימון סחוט
  • 2 כפות גבינת פטה עזים 5%
אופן ההכנה:
  1. חוצים את האבוקדו לרוחב, מגלענים ומחלצים בעדינות מהקליפה כך שמתקבלים שני חצאים למילוי. סוחטים מעט לימון כדי שלא ישחיר עד שהסלסה מוכנה.
  2. מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה מלבד גבינת הפטה.
  3. ממלאים את חצאי האבוקדו בסלסה ומפזרים מעל את גבינת הפטה.

סיפור אהבה

אספרגוס צרוב בסינטה

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין דיי
מתכונים לוולנטיין דיי
אספרגוס צרוב בסינטה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

ערכים תזונתיים למנה: 315 קלוריות | 5 גרם פחמימות | 23 גרם חלבון | 23 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
  • 6 אספרגוסים טריים, רצוי עבים
  • 2 פרוסות סינטה דקות (100 גרם ליחידה)
  • 2 כפות שמן זית
  • פלפל שחור, מלח ים
  • 1 כפית בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
  1. חולטים את האספרגוסים בסיר עם מים רותחים על להבה גבוהה למשך 2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ולשמירה על צבעם.
  2. מניחים את פרוסות הסינטה על קרש חיתוך, משמנים כל פרוסה בכף שמן זית ומתבלים בפלפל. עוטפים כל 3 אספרגוסים בפרוסת סינטה.
  3. מחממים מחבת פסים וצורבים את הסינטה המגולגלת באספרגוס 2 דקות מכל צד (הופכים בזהירות שלא יתפרק הגלגול). מתבלים במלח ובבלסמי מצומצם ומגישים.

שיפודי סלמון ותותים ברוטב פירות יער

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין דיי
מתכונים לוולנטיין דיי
שיפודי סלמון ותותים ברוטב פירות יער
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

ערכים תזונתיים למנה: 523 קלוריות | 41 גרם פחמימות | 45 גרם חלבון | 16 גרם שומן | 2 מנות (2 שיפודים למנה)
החומרים:
  • 400 גרם סלמון (ללא עור ועצמות) חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ
  • 5 תותים טריים, חצויים
  • 4 שיפודים
למשרה:
  • 3 כפות סויה
  • 1 כף דבש
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף טריאקי
  • 1/3 כפית שבבי צ'ילי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
לרוטב פירות היער:
  • 1/2 כוס פירות יער (אפשר קפואים)
  • 1 כף בלסמי
  • 1/3 כוס יין אדום
  • 1 כף דבש
  • תימין טרי
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המשרה ומכניסים פנימה את קוביות הסלמון. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
  2. מחממים את חומרי הרוטב של פירות היער בסיר קטן למשך 20 דקות עד לצמצום.
  3. מרכיבים את השיפודים: סלמון, תותים ושוב קוביית סלמון לסירוגין. שומרים את נוזלי המשרה.
  4. מניחים את שיפודי הסלמון בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־10־12 דקות.
  5. מוציאים את השיפודים, מורחים את הסלמון בנוזלי המשרה בעזרת מברשת ומגישים עם רוטב פירות היער.

מלבי תותים ופיסטוק

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין דיי
מתכונים לוולנטיין דיי
מלבי תותים ופיסטוק
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

ערכים תזונתיים למנה: 241 קלוריות | 18.5 גרם פחמימות | 4.5 גרם חלבון | 17 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
  • 1 כוס חלב
  • 1 כוס מים
  • 1 כף מי ורדים
  • 3 כפות מייפל אמיתי או סירופ אגבה
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
להגשה:
  • 1 כף מי ורדים
  • 1 כף קוקוס
  • 1 כף פיסטוקים קצוצים
  • 1 כף בוטנים קצוצים
  • 4 תותים טריים, קצוצים
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר את החלב והמים. מוסיפים את מי הוורדים, המייפל (או האגבה) ומערבבים.
  2. מערבבים היטב בקערה נפרדת את השמנת המתוקה והקורנפלור בעזרת מטרפה, עד למרקם חלק ללא גושים.
  3. מוסיפים את השמנת אל תערובת החלב החם ומערבבים עד רתיחה בלי להפסיק. מעבירים לכוסיות הגשה ומקררים לטמפרטורת החדר. מעבירים להמשך התקררות והתייצבות במקרר ל־3 שעות לפחות.
  4. מוציאים את המלבי מהמקרר, מטפטפים את מי הוורדים ומפזרים את הקוקוס, הפיסטוקים, הבוטנים והתותים.
ועוד שני רעיונות מעוררים

קוקטייל אניס ופטל

ערכים תזונתיים למנה: 127 קלוריות | 12 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 0.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
  • 1 כוס מיץ חמוציות
  • 1 כוס סודה
  • 1/2 כוס ערק או אוזו
  • 1/2 ליים או לימון סחוט
  • 1 כוס פטל קפוא כתוש
  • 2 כוכבי אניס
  • 4 מסמרי ציפורן שלמים
להגשה:
  • 1 כוס קוביות קרח
  • 6 עלי נענע
  • 2 סלילי קליפת תפוז
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בשייקר את כל המרכיבים מלבד חומרי ההגשה.
  2. מחלקים את הקרח ל־2 כוסות הגשה יפות, מוזגים את הקוקטייל ומקשטים בעלי הנענע ובסלילי התפוז.
6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין דיי
מתכונים לוולנטיין דיי
קוקטייל אניס ופטל ושברי שוקולד מריר עם צ'ילי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)

שברי שוקולד מריר עם צ'ילי

ערכים תזונתיים למנה (25 גרם): 133 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון |11 גרם שומן
החומרים:
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כפית הל טחון (לא חובה)
  • 5 כפות פיסטוקים
  • 2 כפות גוג'י ברי, צימוקים או דומדמניות שחורות מיובשות
  • 2 כפות קוקוס טחון
  • קורט מלח הימלאיה
  • 1/3 כפית שבבי צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
  1. מחממים את השוקולד בקערה במיקרו בפולסים (כל סבב 30 שניות), עד שהוא נמס. מוסיפים את ההל ומערבבים.
  2. משטחים את השוקולד המומס על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.
  3. מפזרים על השוקולד המומס את הפיסטוקים, הגוג'י ברי והקוקוס וזורים את המלח והצ'ילי.
  4. מכניסים למקרר להתייצבות של שעה וחצי. מוציאים מהמקרר, שוברים ומגישים.
סיפור אהבה
פורסם לראשונה: 12:16, 11.02.21
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button