חצאי אבוקדו עם סלסת עגבניות
ערכים תזונתיים למנה: 314 קלוריות | 23 גרם פחמימות | 8 גרם חלבון | 24 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
- 1 אבוקדו
- מיץ מ־1/2 לימון
לסלסה:
- 2 עגבניות חתוכות לקוביות
- 6 עגבניות שרי קצוצות
- 1/2 בצל סגול קטן, חתוך לקוביות
- 1 שן שום כתושה
- 1/3 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לא חובה)
- 1/3 כוס עלי פטרוזליה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 לימון סחוט
- 2 כפות גבינת פטה עזים 5%
אופן ההכנה:
- חוצים את האבוקדו לרוחב, מגלענים ומחלצים בעדינות מהקליפה כך שמתקבלים שני חצאים למילוי. סוחטים מעט לימון כדי שלא ישחיר עד שהסלסה מוכנה.
- מערבבים בקערה את כל חומרי הסלסה מלבד גבינת הפטה.
- ממלאים את חצאי האבוקדו בסלסה ומפזרים מעל את גבינת הפטה.
אספרגוס צרוב בסינטה
ערכים תזונתיים למנה: 315 קלוריות | 5 גרם פחמימות | 23 גרם חלבון | 23 גרם שומן | 2 מנות
החומרים:
- 6 אספרגוסים טריים, רצוי עבים
- 2 פרוסות סינטה דקות (100 גרם ליחידה)
- 2 כפות שמן זית
- פלפל שחור, מלח ים
- 1 כפית בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
- חולטים את האספרגוסים בסיר עם מים רותחים על להבה גבוהה למשך 2 דקות. מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ולשמירה על צבעם.
- מניחים את פרוסות הסינטה על קרש חיתוך, משמנים כל פרוסה בכף שמן זית ומתבלים בפלפל. עוטפים כל 3 אספרגוסים בפרוסת סינטה.
- מחממים מחבת פסים וצורבים את הסינטה המגולגלת באספרגוס 2 דקות מכל צד (הופכים בזהירות שלא יתפרק הגלגול). מתבלים במלח ובבלסמי מצומצם ומגישים.
שיפודי סלמון ותותים ברוטב פירות יער
ערכים תזונתיים למנה: 523 קלוריות | 41 גרם פחמימות | 45 גרם חלבון | 16 גרם שומן | 2 מנות (2 שיפודים למנה)
החומרים:
- 400 גרם סלמון (ללא עור ועצמות) חתוך לקוביות של 4X4 ס"מ
- 5 תותים טריים, חצויים
- 4 שיפודים
למשרה:
- 3 כפות סויה
- 1 כף דבש
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף טריאקי
- 1/3 כפית שבבי צ'ילי
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף ג'ינג'ר טרי, קצוץ
לרוטב פירות היער:
- 1/2 כוס פירות יער (אפשר קפואים)
- 1 כף בלסמי
- 1/3 כוס יין אדום
- 1 כף דבש
- תימין טרי
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המשרה ומכניסים פנימה את קוביות הסלמון. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
- מחממים את חומרי הרוטב של פירות היער בסיר קטן למשך 20 דקות עד לצמצום.
- מרכיבים את השיפודים: סלמון, תותים ושוב קוביית סלמון לסירוגין. שומרים את נוזלי המשרה.
- מניחים את שיפודי הסלמון בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־10־12 דקות.
- מוציאים את השיפודים, מורחים את הסלמון בנוזלי המשרה בעזרת מברשת ומגישים עם רוטב פירות היער.
מלבי תותים ופיסטוק
ערכים תזונתיים למנה: 241 קלוריות | 18.5 גרם פחמימות | 4.5 גרם חלבון | 17 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
- 1 כוס חלב
- 1 כוס מים
- 1 כף מי ורדים
- 3 כפות מייפל אמיתי או סירופ אגבה
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
להגשה:
- 1 כף מי ורדים
- 1 כף קוקוס
- 1 כף פיסטוקים קצוצים
- 1 כף בוטנים קצוצים
- 4 תותים טריים, קצוצים
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר את החלב והמים. מוסיפים את מי הוורדים, המייפל (או האגבה) ומערבבים.
- מערבבים היטב בקערה נפרדת את השמנת המתוקה והקורנפלור בעזרת מטרפה, עד למרקם חלק ללא גושים.
- מוסיפים את השמנת אל תערובת החלב החם ומערבבים עד רתיחה בלי להפסיק. מעבירים לכוסיות הגשה ומקררים לטמפרטורת החדר. מעבירים להמשך התקררות והתייצבות במקרר ל־3 שעות לפחות.
- מוציאים את המלבי מהמקרר, מטפטפים את מי הוורדים ומפזרים את הקוקוס, הפיסטוקים, הבוטנים והתותים.
ועוד שני רעיונות מעוררים
קוקטייל אניס ופטל
ערכים תזונתיים למנה: 127 קלוריות | 12 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 0.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
- 1 כוס מיץ חמוציות
- 1 כוס סודה
- 1/2 כוס ערק או אוזו
- 1/2 ליים או לימון סחוט
- 1 כוס פטל קפוא כתוש
- 2 כוכבי אניס
- 4 מסמרי ציפורן שלמים
להגשה:
- 1 כוס קוביות קרח
- 6 עלי נענע
- 2 סלילי קליפת תפוז
אופן ההכנה:
- מערבבים בשייקר את כל המרכיבים מלבד חומרי ההגשה.
- מחלקים את הקרח ל־2 כוסות הגשה יפות, מוזגים את הקוקטייל ומקשטים בעלי הנענע ובסלילי התפוז.
שברי שוקולד מריר עם צ'ילי
ערכים תזונתיים למנה (25 גרם): 133 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון |11 גרם שומן
החומרים:
- 400 גרם שוקולד מריר
- 1/4 כפית הל טחון (לא חובה)
- 5 כפות פיסטוקים
- 2 כפות גוג'י ברי, צימוקים או דומדמניות שחורות מיובשות
- 2 כפות קוקוס טחון
- קורט מלח הימלאיה
- 1/3 כפית שבבי צ'ילי יבש
אופן ההכנה:
- מחממים את השוקולד בקערה במיקרו בפולסים (כל סבב 30 שניות), עד שהוא נמס. מוסיפים את ההל ומערבבים.
- משטחים את השוקולד המומס על גבי מגש מרופד בנייר אפייה.
- מפזרים על השוקולד המומס את הפיסטוקים, הגוג'י ברי והקוקוס וזורים את המלח והצ'ילי.
- מכניסים למקרר להתייצבות של שעה וחצי. מוציאים מהמקרר, שוברים ומגישים.
פורסם לראשונה: 12:16, 11.02.21