מינוט סטייק סינטה עם סלט עשבי תיבול והדרים

מתכון בריא בשבוע: מינוט סטייק סינטה עם סלט עשבי תיבול והדרים

הם עשירים בטעם, בצבע ובוויטמינים, תורמים לבריאות ומשתדכים נפלא לסלטים ולתבשילי החורף. זה הזמן להוסיף (פרי) הדר לצלחת!

שפית אורחת: יפית עידה
פורסם:
פירות ההדר נחשבים כתורמים במיוחד לבריאות. הם עשירים בוויטמין C ומכילים סידן, אשלגן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. ההדרים מחזקים את מערכת החיסון, מסייעים בבניית העצם ובניצול הברזל, נלחמים בזיהומים ומסייעים בחילוף החומרים. על פי הרפואה הסינית פירות ההדר מווסתים את הצ'י ומתאימים לטיפול בבעיות עיכול. המנדרינה מסייעת לעיכול תקין, הפומלה מתאימה לטיפול בצרבת, והאתרוג מסייע לבעיות של שלשול ודיזנטריה. גם הרמב"ם כתב: "האתרוג הוא התפוח הרפואי החשוב ביותר, ויש בו הרבה רפואות לגוף. גם אם לא יימצא הפרי, לוקחים מהעץ או מהעלים ומבשלים כמו תה, ושותים מזה כפי הצורך, והוא טוב לכל חולי ולכל מחלה, וירפא אותה בסגולתו ("‬פרקי משה ברפואה"). ‬

מינוט סטייק סינטה עם סלט עשבי תיבול והדרים

ערכים תזונתיים למנה: 280 קלוריות | 30 גרם פחמימות | 26 גרם חלבון | 6 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
  • 300 גרם מינוט סטייק סינטה (סטייקים דקיקים)
  • מעט שמן זית להברשה
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
לסלט:
  • 2 תפוזים מפולטים
  • 1 פומלה מפולטת
  • 1 פומלה אדומה מפולטת
  • 1/2 כוס עלי נענע
  • 1/2 כוס עלי כוסברה
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי, פרוסים דק
  • 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 1 בצל סגול, פרוס דק
לרוטב:
  • מיץ מ־2 ליים
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 צ'ילי אדום, פרוס דק
אופן ההכנה:
  1. מחממים מחבת, מורחים מעט את נתחי הסינטה בשמן, מתבלים במלח ובפלפל וצורבים חצי דקה מכל צד.
  2. מערבבים את כל חומרי הרוטב היטב, עד שהסוכר נמס.
  3. מערבבים את כל חומרי הסלט ופרוסות הסינטה יחד עם הרוטב.
טיפ מרענן: רוצים עשבי תיבול פריכים במיוחד? השרו אותם במשך 10 דקות במי קרח, סננו ויבשו במגבת נקייה.
הפלח המושלם: איך לפלט הדרים נכון?
  1. חותכים את החלק העליון והתחתון של פרי ההדר, כך שיישב על קרש החיתוך באופן יציב.
  2. עוברים עם סכין מלמעלה כלפי מטה ומפרידים את הקליפה, כולל הקרום הלבן.
  3. אוחזים את פרי ההדר ובעזרת הסכין מפרידים את הפרי מהקליפה.

מערבה מכאן: מבשלים חורף

יפית עידה היא שפית מתחם האירועים "מערבה" שבקיבוץ געש, בית לאירועים מקבוצת שמואלי בהובלת השף רן שמואלי. הבישול במערבה מתבסס על שימוש בתוצרת עונתית בלבד ובחומרי גלם שהגיעו לשיאם. את הירקות ועשבי התבלין מגדלים בגינת ירק במתחם ובחוות גידול, והקרבה לטבע ולחומרי הגלם מאפשרת בישול והגשה שהם פארם טו טייבל תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים של קולינריה ואירוח.
חישוב ערכים תזונתיים: ד"ר רלי אבל, דיאטנית קלינית בכירה, כללית שירותי בריאות
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button