מתכונים לביסים מושלמים

הביס המושלם: 8 רעיונות קיציים, בריאים וקלי הכנה ששווים ביס

מברוסקטה לימה וסלסה ועד "פנקייק" כוסמת עם פסטו ואבוקדו - זה הזמן לחטב את התפריט עם ביסים קטנים-קטנים אבל סופר-מושקעים. מירי הבר, שפית אוכל בריא, סוגרת לכם את פינת הנשנושים

פורסם:

ברוסקטה לימה וסלסה

6 צפייה בגלריה
מתכונים לביסים מושלמים
מתכונים לביסים מושלמים
ביס ים תיכוני
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )

ערכים תזונתיים למנה: 198 קלוריות | 30.5 גרם פחמימות | 7.5 גרם חלבון | 5.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
  • 2 פיתות ביס חצויות וקלויות בטוסטר
לסלט:
  • 1/2 כוס שעועית לימה (בובס), מושרית ללילה ומסוננת
  • 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 5 עלי פטרוזליה
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית חומץ
  • 1/4 לימון סחוט
  • מלח ופלפל
לסלסה:
  • 1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
  • 1 שן שום קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את שעועית הלימה בסיר עם הרבה מים במשך שעה ורבע, עד שהיא רכה אך במרקם אל־דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. מערבבים את השעועית עם שאר חומרי הסלט והרוטב.
  3. מערבבים את כל חומרי הסלסה בקערה.
  4. מחלקים את סלט שעועית הלימה בין הפיתות הקלויות ומוסיפים על כל פרוסה כפית סלסה.

ברוסקטת כוסמין וסינטה

6 צפייה בגלריה
מתכונים לביסים מושלמים
מתכונים לביסים מושלמים
ביס עסיסי
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )

ערכים תזונתיים למנה: 315 קלוריות | 14.5 גרם פחמימות | 22 גרם חלבון | 18.5 גרם שומן | 2 מנות
החומרים ל-2 מנות:
  • 2 פרוסות חלת כוסמין טרייה
  • 150 גרם סינטה פרוסה דק
  • מעט שמן לטיגון
לסחוג:
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
  • 1 שן שום קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית
לסלסה:
  • 1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כפית שמן זית
  • מלח ופלפל
להגשה:
  • 2 כפות טחינה מוכנה
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הסחוג.
  2. מערבבים את חומרי הסלסה.
  3. מחממים מחבת פסים, משמנים את פרוסות הסינטה בשמן זית וצורבים 1/2 דקה מכל צד. מעבירים לצלחת.
  4. מורחים טחינה על פרוסות החלה, מניחים מעל פרוסות סינטה, כפית סחוג, כפית סלסה, בצל פרוס ופטרוזיליה.

ברוסקטה טחינה־סלק וירקות קלויים

6 צפייה בגלריה
מתכונים לביסים מושלמים
מתכונים לביסים מושלמים
ביס אנטיפסטי
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )

ערכים תזונתיים למנה: 156 קלוריות | 18 גרם פחמימות | 6 גרם חלבון |7 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
  • 4 פרוסות לחם דגנים קלוי
  • 1/2 בטטה קטנה, קלופה ופרוסה לסרטים בקולפן ירקות
  • 1/2 זוקיני עם קליפה, שטוף ופרוס לסרטים בקולפן
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית אורגנו יבש
לטחינה־סלק:
  • 1 סלק מבושל (אפשר מוכן מוואקום)
  • 1 כוס טחינה
  • 1 כוס מים קרים
  • 1/2 לימון
  • 1 שן שום
  • מלח
אופן ההכנה:
  1. מניחים את הבטטות ואת הזוקיני בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל את שמן הזית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו. צולים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־12־15 דקות.
  2. שמים את כל חומרי הטחינה בבלנדר וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך, טועמים ומתקנים תיבול.
  3. מורחים 2 כפות טחינה סלק על כל פרוסת לחם ומסדרים מעל את האנטיפסטי. אפשר לקשט בעלים ירוקים או בנבטים.

"פנקייק" כוסמת עם פסטו ואבוקדו

6 צפייה בגלריה
מתכונים לביסים מושלמים
מתכונים לביסים מושלמים
ביס טבעוני
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )

ערכים תזונתיים למנה: 211 קלוריות | 22 גרם פחמימות | 3.5 גרם חלבון | 12.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
לפנקייקים:
  • 1 כוס כוסמת ירוקה, מושרית במים לשעתיים לפחות
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית אבקת ספירולינה (לא חובה)
  • 1 כוס מים קרים לטחינת הכוסמת
  • 1/2 כפית שמן קוקוס לטיגון
לפסטו:
  • 1 כוס בזיליקום טרי
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס אגוזי מלך
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון סחוט
  • 1/2 כפית מייפל אמיתי
  • מלח ופלפל
להגשה:
  • 1/2 אבוקדו פרוס
  • 10 נבטי חמנייה
  • 1 עגבנייה מיובשת, קצוצה בסכין
  • 1 אגוז מלך קצוץ
אופן ההכנה:
  1. מסננים את הכוסמת הירוקה וטוחנים בבלנדר יחד עם שאר חומרי הפנקייק, פרט לשמן הקוקוס, לבלילה אחידה.
  2. מחממים מחבת נון־סטיק, מוסיפים את שמן הקוקוס ומוסיפים מצקת מהבלילה. מטגנים עד שהפנקייק מתגבש והופכים לטיגון קצר מהצד השני. מעבירים לצלחת ומטגנים את שאר הבלילה.
  3. טוחנים בבלנדר את הבזיליקום, השום והאגוזים. מוסיפים את יתר חומרי הפסטו וטוחנים למרקם חלק.
  4. מורחים כף פסטו על כל פנקייק, מניחים מעל אבוקדו, עגבניות מיובשות, נבטי חמנייה טרייה ואגוז מלך ומגלגלים.
>> לאחסון: אפשר לשמור במקרר או במקפיא את שארית הפנקייקים ולחמם בטוסטר כמה דקות לפני ההגשה.
>> לגיוון: אפשר להוסיף לבלילה כורכום לצבע צהוב, אבקת כלורלה לצבע ירוק, סלק לצבע אדום.
>> לביסים קטנים: אפשר לקרוץ עיגולים קטנים מהפנקייק בקורצן.

mix & match - עוד 4 רעיונות ששווה להרכיב בבית

6 צפייה בגלריה
מתכונים לביסים מושלמים
מתכונים לביסים מושלמים
למעלה מימין ועם כיוון השעון: ברוסקטה גבינה ופרי, ברוסקטה סלמון, ברוסקטה סלק ופטה וברוסקטת "סביח"
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ' )

ברוסקטה סלמון
1 קרקר + 1 פרוסת סלמון כבוש מעושן + 3 צלפים + חופן נבטי ברוקולי
ברוסקטה גבינה ופרי
1 פרוסת בגט + 1 פרוסת גבינת ברי + 2 ענבים פרוסים + 1 אגוז מלך קצוץ בסכין (אפשר להכין יותר ולצלות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ-10-5 דקות)
ברוסקטה סלק ופטה
1 פרוסת לחם דגנים + 1 פרוסת סלק מבושל (אפשר מוואקום) + 1 כף גבינת פטה 5% מפוררת + 3 עלי אורגנו טריים
ברוסקטה "סביח"
1/4 פיתה קלויה בטוסטר + 1 פרוסת חציל קלוי + 1/2 ביצה מגוררת + 1 כף טחינה גולמית + 3 עלי פטרוזיליה טריים

מתכונים: מירי הבר - בון מירי, מנחת סדנאות בישול בסטודיו בון מירי
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button