ברוסקטה לימה וסלסה
ערכים תזונתיים למנה: 198 קלוריות | 30.5 גרם פחמימות | 7.5 גרם חלבון | 5.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
- 2 פיתות ביס חצויות וקלויות בטוסטר
לסלט:
- 1/2 כוס שעועית לימה (בובס), מושרית ללילה ומסוננת
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
- 1 שן שום קצוצה
- 1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות
- 5 עלי פטרוזליה
לרוטב:
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית חומץ
- 1/4 לימון סחוט
- מלח ופלפל
לסלסה:
- 1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
- 1 שן שום קצוצה
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מבשלים את שעועית הלימה בסיר עם הרבה מים במשך שעה ורבע, עד שהיא רכה אך במרקם אל־דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
- מערבבים את השעועית עם שאר חומרי הסלט והרוטב.
- מערבבים את כל חומרי הסלסה בקערה.
- מחלקים את סלט שעועית הלימה בין הפיתות הקלויות ומוסיפים על כל פרוסה כפית סלסה.
ברוסקטת כוסמין וסינטה
ערכים תזונתיים למנה: 315 קלוריות | 14.5 גרם פחמימות | 22 גרם חלבון | 18.5 גרם שומן | 2 מנות
החומרים ל-2 מנות:
- 2 פרוסות חלת כוסמין טרייה
- 150 גרם סינטה פרוסה דק
- מעט שמן לטיגון
לסחוג:
- 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1 שן שום קצוצה
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כף שמן זית
לסלסה:
- 1 עגבנייה מגוררת בפומפייה
- 1 כף מיץ לימון
- 1/2 כפית שמן זית
- מלח ופלפל
להגשה:
- 2 כפות טחינה מוכנה
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- עלי פטרוזיליה
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה את כל חומרי הסחוג.
- מערבבים את חומרי הסלסה.
- מחממים מחבת פסים, משמנים את פרוסות הסינטה בשמן זית וצורבים 1/2 דקה מכל צד. מעבירים לצלחת.
- מורחים טחינה על פרוסות החלה, מניחים מעל פרוסות סינטה, כפית סחוג, כפית סלסה, בצל פרוס ופטרוזיליה.
ברוסקטה טחינה־סלק וירקות קלויים
ערכים תזונתיים למנה: 156 קלוריות | 18 גרם פחמימות | 6 גרם חלבון |7 גרם שומן | 4 מנות
החומרים ל-4 מנות:
- 4 פרוסות לחם דגנים קלוי
- 1/2 בטטה קטנה, קלופה ופרוסה לסרטים בקולפן ירקות
- 1/2 זוקיני עם קליפה, שטוף ופרוס לסרטים בקולפן
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית אורגנו יבש
לטחינה־סלק:
- 1 סלק מבושל (אפשר מוכן מוואקום)
- 1 כוס טחינה
- 1 כוס מים קרים
- 1/2 לימון
- 1 שן שום
- מלח
אופן ההכנה:
- מניחים את הבטטות ואת הזוקיני בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל את שמן הזית ומתבלים במלח, פלפל ואורגנו. צולים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות כ־12־15 דקות.
- שמים את כל חומרי הטחינה בבלנדר וטוחנים למרקם חלק. מוסיפים מים במידת הצורך, טועמים ומתקנים תיבול.
- מורחים 2 כפות טחינה סלק על כל פרוסת לחם ומסדרים מעל את האנטיפסטי. אפשר לקשט בעלים ירוקים או בנבטים.
"פנקייק" כוסמת עם פסטו ואבוקדו
ערכים תזונתיים למנה: 211 קלוריות | 22 גרם פחמימות | 3.5 גרם חלבון | 12.5 גרם שומן | 6 מנות
החומרים ל-6 מנות:
לפנקייקים:
- 1 כוס כוסמת ירוקה, מושרית במים לשעתיים לפחות
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית אבקת ספירולינה (לא חובה)
- 1 כוס מים קרים לטחינת הכוסמת
- 1/2 כפית שמן קוקוס לטיגון
לפסטו:
- 1 כוס בזיליקום טרי
- 1 שן שום
- 1/4 כוס אגוזי מלך
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 לימון סחוט
- 1/2 כפית מייפל אמיתי
- מלח ופלפל
להגשה:
- 1/2 אבוקדו פרוס
- 10 נבטי חמנייה
- 1 עגבנייה מיובשת, קצוצה בסכין
- 1 אגוז מלך קצוץ
אופן ההכנה:
- מסננים את הכוסמת הירוקה וטוחנים בבלנדר יחד עם שאר חומרי הפנקייק, פרט לשמן הקוקוס, לבלילה אחידה.
- מחממים מחבת נון־סטיק, מוסיפים את שמן הקוקוס ומוסיפים מצקת מהבלילה. מטגנים עד שהפנקייק מתגבש והופכים לטיגון קצר מהצד השני. מעבירים לצלחת ומטגנים את שאר הבלילה.
- טוחנים בבלנדר את הבזיליקום, השום והאגוזים. מוסיפים את יתר חומרי הפסטו וטוחנים למרקם חלק.
- מורחים כף פסטו על כל פנקייק, מניחים מעל אבוקדו, עגבניות מיובשות, נבטי חמנייה טרייה ואגוז מלך ומגלגלים.
>> לאחסון: אפשר לשמור במקרר או במקפיא את שארית הפנקייקים ולחמם בטוסטר כמה דקות לפני ההגשה.
>> לגיוון: אפשר להוסיף לבלילה כורכום לצבע צהוב, אבקת כלורלה לצבע ירוק, סלק לצבע אדום.
>> לביסים קטנים: אפשר לקרוץ עיגולים קטנים מהפנקייק בקורצן.
mix & match - עוד 4 רעיונות ששווה להרכיב בבית
ברוסקטה סלמון
1 קרקר + 1 פרוסת סלמון כבוש מעושן + 3 צלפים + חופן נבטי ברוקולי
ברוסקטה גבינה ופרי
1 פרוסת בגט + 1 פרוסת גבינת ברי + 2 ענבים פרוסים + 1 אגוז מלך קצוץ בסכין (אפשר להכין יותר ולצלות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ-10-5 דקות)
ברוסקטה סלק ופטה
1 פרוסת לחם דגנים + 1 פרוסת סלק מבושל (אפשר מוואקום) + 1 כף גבינת פטה 5% מפוררת + 3 עלי אורגנו טריים
ברוסקטה "סביח"
1/4 פיתה קלויה בטוסטר + 1 פרוסת חציל קלוי + 1/2 ביצה מגוררת + 1 כף טחינה גולמית + 3 עלי פטרוזיליה טריים