מתכון ניצול שאריות. לביבות קינואה וירקות

קירוב לביבות: שלושה רעיונות ללביבות בריאות שיעשו לכם טוב גם לגזרה

לביבות קינואה וירקות לניצול שאריות, לביבות מנגולד וקייל ירוקות וטבעוניות ולביבות ריקוטה מלאות חלבון ומפנקות. שלושה מתכוני לביבות קלים, מזינים, מאוזנים ובריאים שכדאי לשמור גם אחרי חנוכה

עודכן:
חג השמן הוא לא בדיוק מתכון לבריאות עם שפע הסופגניות המפתות שקורצות מכל פינה. גם הלביבות, שבאופן יחסי בעייתיות פחות ולא מכילות תועפות סוכר וקמח, עדיין שוחות בשמן, ולרוב גם לא מכילות יותר מדי רכיבים מזינים, אלא בעיקר תפוחי אדמה וקמח. אם מתחשק לכם לגוון קצת בין הסופגניות התפוחות ללאטקס השמנוניות, הנה שלושה רעיונות ללביבות סופר-בריאות ועשירות ברכיבים מזינים כמו ירק, קינואה וגבינה רזה, שעם סלט קטן ליד - יסדרו לכם ארוחות מאוזנות יותר. כדאי לשמור גם לימים שאחרי החג.

לביבות קינואה וירקות

מתכון: אריאל בן-חמו
מתכון ניצול שאריות מושלם מקינואה מבושלת ומירקות שיש בבית. אין צורך לקלף את הירקות - אפשר לשטוף יפה ולשמור על הסיבים התזונתיים.
החומרים ל-4 מנות:
1 כוס קינואה מבושלת מכל סוג
2 ביצים
1 קישוא מגורר
1 גזר מגורר
1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת (לא חובה)
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף שמן לשימון

אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים מלבד השמן לתערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. משמנים את הלביבות בעזרת תרסיס שמן או במברשת מטבח.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בתוכנית טורבו כ-25-30 דקות או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות.

2 צפייה בגלריה
ירוקות וטבעוניות. לביבות מנגולד וקייל
ירוקות וטבעוניות. לביבות מנגולד וקייל
ירוקות וטבעוניות. לביבות מנגולד וקייל
(צילום: יוסי סליס)

לביבות מנגולד וקייל

המתכון מתאים לטבעונים – במקום ביצים, משתמשים בשיבולת שועל, שגם מדביקה ומסמיכה וגם מוסיפה לערכים התזונתיים. לנמנעים מגלוטן, אפשר להשתמש בשיבולת שועל נטולת גלוטן.
מתכון: שף אוהד קורי
החומרים ל-8 לביבות
3 צרורות מנגולד
2 צרורות קייל
2 כוסות קינואה מבושלת
1 כוס שיבולת שועל
2 כפות גרעיני דלעת או חמנייה
1/2 כוס חלב קוקוס
קורט מלח גס
1 כף שמן זית לתערובת + 1 כף שמן זית לשימון

אופן ההכנה:
1. חותכים גס את המנגולד והקייל וחולטים בסיר עם מים חמים לדקה. מוציאים ומסננים היטב מעודפי המים.
2. מעבירים את המנגולד והקייל לקערה ומוסיפים את כל יתר החומרים (מלבד שמן הזית לשימון). מערבבים בידיים לעיסה יציבה ואחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
3. מכינים מהעיסה לביבות ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת בכף שמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-20 דקות עד שהלביבות מזהיבות.

2 צפייה בגלריה
קטנות ועשירות בחלבון. לביבות ריקוטה
קטנות ועשירות בחלבון. לביבות ריקוטה
קטנות ועשירות בחלבון. לביבות ריקוטה
(צילום: שאטקסטוק / א.ס.א.פ קריאייטיב)

מיני לביבות ריקוטה

הלביבות האלה קטנות (פחות קלוריות...), מהירות הכנה ועשירות מאוד בחלבון הודות לריקוטה.
מתכון: פיליס גלזר
החומרים ל-25 לביבות קטנות:
250 גרם גבינת ריקוטה (קופסה אחת)
2 ביצים
5 כפות קמח כוסמין (אפשר רגיל)
5 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
4 כפות שמן לטיגון

אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון או בבלנדר את כל החומרים מלבד השמן לטיגון לבלילה אחידה.
2. מחממים מחצית מכמות השמן במחבת כבדה, יוצקים מהבלילה לביבות קטנות (כמו שמכינים פנקייק) ומטגנים עד הזהבה. הופכים את הלביבות ומטגנים מצדן השני.
3. מוסיפים את השמן שנשאר במידת הצורך ומטגנים את שאר הלביבות מהבלילה. מומלץ לקשט בעלי שמיר לפני ההגשה.
פורסם לראשונה: 20:05, 06.12.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button