מסביב למחבת בארבעה צבעים

מלכות המחבת: ארבע פריטטות בריאות וצבעוניות שכדאי להכין בסופשבוע הקרוב

הן עשירות בחלבון, מקבלות באהבה כל ירק ויסדרו לכם ארוחה שלמה מאוזנת ומזינה במחבת אחת במינימום זמן ועבודה. ארבע פריטטות בארבעה צבעים לבראנץ' סופר בריא של שבת

שפית אורחת: נעמה צפתי, naamoolim
עודכן:
בין אם אתם מכינים ארוחת בוקר מאוחרת, ארוחת צוהריים מוקדמת או ארוחת ערב מדוגמת, פריטטה היא פתרון מושלם שסוגר כמה פינות במחבת עגולה אחת. החביתה המשודרגת הזו, שהיא למעשה פשטידה לעצלנים (מינוס הקמח – יתרון למפחיתי הפחמימות) רבת יתרונות. מהבחינה התזונתית, מדובר בארוחה שלמה, מזינה ומאוזנת במחבת אחת. היא עשירה בחלבונים שתורמים לתחושת שובע ולשמירה על המשקל וגם טובים למתאמנים. בנוסף, היא אוהבת מאוד ירקות – והיא תגרום גם לכם לאהוב אותם יותר כשהם יגיעו בפורמט החמים והמטוגן שלהם לשולחן. מהבחינה הפרקטית, חיסכון, חיסכון, חיסכון – בזמן, בכסף וגם בכלים. אז למה אתם מחכים? הנה ארבעה רעיונות צבעוניים שיעשו לכם חשק להוציא את המחבת ולהתחיל לפרטט. ויש גם טיפים לפריטטה המושלמת.


5 צפייה בגלריה
לא עוצרת באדום
לא עוצרת באדום
לא עוצרת באדום
(צילום: יוסי סליס)

פריטטה אדומה

ערכים תזונתיים למנה: 206 קלוריות | 21 גרם פחמימות | 11 גרם חלבון | 9 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
4 ביצים
1 כף שמן זית
1 כפית פפריקה מרוקאית
1 כף שמן זית
4 פלפלים אדומים גדול
5 עגבניות חתוכות לקוביות
2 שיני שום פרוסות
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים עם הפפריקה.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה עד להתרככות וצמצום הנוזלים ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ-5 דקות.
4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד שהפריטטה מזהיבה.


5 צפייה בגלריה
אור ירוק לירוקים
אור ירוק לירוקים
אור ירוק לירוקים
(צילום: יוסי סליס)

פריטטה ירוקה

ערכים תזונתיים למנה: 250 קלוריות | 21 גרם פחמימות | 20 גרם חלבון | 10.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
4 ביצים
1 כף שמן זית
2 כוסות אפונה
4 כוסות (250 גרם) תרד, עלים בלבד
3 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס עשבי תיבול (מיקס לפי טעמכם: בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)
100 גרם פטה 5% מפוררת מעל (לא חובה)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה עד להתרככות ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ-5 דקות.
4. מפזרים את גבינת הפטה מעל הפריטטה ומעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אופים כ-10 דקות עד שהפריטטה מזהיבה.

5 צפייה בגלריה
שיהיה לכם יום כתום
שיהיה לכם יום כתום
שיהיה לכם יום כתום
(צילום: יוסי סליס)

פריטטה כתומה

ערכים תזונתיים למנה: 392 קלוריות | 60.5 גרם פחמימות | 13 גרם חלבון | 8.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
4 ביצים
1 כף שמן זית
1 כפית אבקת כורכום
450 גרם דלעת או דלורית בקוביות
3 בטטות גדולות חתוכה לקוביות קטנות
4 גזרים בקוביות
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים עם הכורכום.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את כל הירקות בשמן זית על אש נמוכה עד להתרככות של הבטטות ומתבלים במלח ובפלפל.
3. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ-5 דקות.
4. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד שהפריטטה מזהיבה.

5 צפייה בגלריה
עתירת סגולות
עתירת סגולות
עתירת סגולות
(צילום: יוסי סליס)

פריטטה סגולה

ערכים תזונתיים למנה: 278 קלוריות | 42 גרם פחמימות | 12 גרם חלבון | 8 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
4 ביצים
1 כף שמן זית
1 בצל סגול פרוס לחצאי טבעות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 סלקים גדולים מבושלים ומגוררים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את הביצים עם חצי מכמות הסלק המגורר.
2. מטגנים במחבת (חסינת חום לתנור) את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים ומנמיכים את האש ומאדים עד לריכוך במשך כ-10 דקות.
3. מוסיפים למחבת חצי מכמות הסלק ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים ומשאירים על אש נמוכה למשך 2 דקות.
4. מגבירים את האש, יוצקים את הביצים מעל הירקות ומטגנים כ-5 דקות.
5. מעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-10 דקות עד שהפריטטה מזהיבה.

לפרטי פרטים: 5 טיפים לפריטטה מוצלחת

1. השקיעו במחבת טובה. עדיף מחבת נון סטיק איכותית, שגם תמנע הידבקות של הפריטטה לתחתית וגם תחסוך בכמות השמן.
2. שימו לב ללהבה. אל תשכחו להגביר את האש לפני הוספת בלילת הביצים. להבה נמוכה מדי בשלב הזה עלולה לגרום לביצים להידבק לתחתית.
3. תקעו כף. מומלץ לבדוק אחרי 5 דקות את התחתית בעזרת כף עץ כדי לראות אם תחתית הפריטטה השחימה.
4. אל תהפכו. כדאי לוותר על הפיכה של הפריטטה – זו לא חביתה אלא מסה כבדה יותר. אפשר לסיים את ההכנה באפייה בתנור או לחילופין לכסות במכסה ולהנמיך להבה אחרי כ-5 דקות של הכנסת הביצים.
5. אל תייבשו. כדאי לאפות את שהפריטטה רק עד שהיא מזהיבה אך לא עשויה מדי, משך זמן של כ-8-10 דקות, כדי שתישאר לחה ועסיסית.
ועוד רעיון: רוצים פריטטה צבעונית? הכינו פריטטה מחולקת לרבעים שכל רבע בצבע אחר של תוספות.
פורסם לראשונה: 14:12, 28.11.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button