מנת הפסטה הזאת מכילה כמות פחמימה נאותה שתתפרק באיטיות אל מחזור הדם ותעניק אקסטרה אנרגיה וכוח לאימון עצים במיוחד. התרד מכיל כמות גדולה של ברזל, והוויטמין C שבלימון יתגבר את ספיגתו בגוף, יתרום לחיוניות באימון עצמו ואף יועיל בהתאוששות ביום שאחרי. מומלץ להימנע משתיית קפה או תה עם קפאין כשעה מתום אכילת הפסטה כדי לא להפריע לספיגת הברזל מהארוחה.
עוד מתכונים בריאים של חגי לפלר:
ערכים תזונתיים למנה (280 גרם): 280 קלוריות | 31 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 16.3 גרם שומן | 3 מנות
החומרים ל-3 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיני שום כתושות
- 200 גרם פטוצ'יני (לפני הבישול)
- ½1 כוסות ציר ירקות או מים
- 1 כוס קרם קוקוס
- מיץ מ־1/2 לימון
- צרור עלי תרד טריים, שטופים וחתוכים גס (ללא הגבעולים)
- 1 כף שמרי בירה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים בסיר גדול את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ־2־3 דקות, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה על אש נמוכה.
- מוסיפים לסיר את הפסטה (לא מבושלת!), ציר הירקות, קרם הקוקוס ומיץ הלימון ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות, עד שהפסטה רכה.
- מוסיפים לסיר את עלי התרד ואת שמרי הבירה, מתבלים ומערבבים היטב. מגישים עם מעט גרידת לימון ושמרי בירה.
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט