איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את קדירות האורז, הפסטה והקטניות לסלטים קרים.
החומרים ל-4 מנות:
לפריקי:
- 1 כוס פריקי (חיטה מעושנת)
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל לבן, קצוץ
- מלח
לסלט:
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה)
- 1 ראש כרובית בינוני, מגורר בפומפייה
לרוטב:
- 2/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- מלח
אופן ההכנה:
- מכינים את הפריקי: מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הבצל, עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים לסיר את הפריקי יחד עם ½1 כוסות מים רותחים וכפית מלח. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט בעלי ארוגולה.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 376 קלוריות | 58 גרם פחמימות | 13.5 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 4 מנות