טאבולה פריקי, חומוס וכרובית

מתכון בריא אחד בשבוע: טאבולה פריקי, חומוס וכרובית

אם כל שבוע נכניס לתפריט עוד מתכון בריא אחד – התזונה שלנו תשתפר פלאים במהרה. והפעם: קדירת הדגנים והקטניות הופכת לסלט טאבולה פריקי קר

שף אורח: עידו קליינר
פורסם:
איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את קדירות האורז, הפסטה והקטניות לסלטים קרים.
החומרים ל-4 מנות:
לפריקי:
  • 1 כוס פריקי (חיטה מעושנת)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • מלח
לסלט:
  • 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, נענע, כוסברה)
  • 1 ראש כרובית בינוני, מגורר בפומפייה
לרוטב:
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • מלח
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפריקי: מחממים בסיר רחב את שמן הזית ומטגנים את הבצל, עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים לסיר את הפריקי יחד עם ½1 כוסות מים רותחים וכפית מלח. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 40 דקות.
  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים בטמפרטורת החדר. אפשר לקשט בעלי ארוגולה.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 376 קלוריות | 58 גרם פחמימות | 13.5 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 4 מנות

2 צפייה בגלריה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
שף אורח: עידו קליינר, מסעדת באנה
(צילום: דרור עינב)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button