מתכונים לוולנטיין

מלכת הלבבות: חמישה מתכונים מלוחים ומתוקים לוולנטיין

מבראוניז מלאי בריאות ועד "עוגת גבינה" בלב של תות. מלבבות פיצה ועד לבבות מאפינס קישואים וגבינות. אריאל בן חמו קורצת לבבות מתוקים וגם מלוחים לכבוד הוולנטיין

שפית אורחת: אריאל בן חמו
פורסם:

תותים במילוי "עוגת גבינה"

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (תות אחד): 30 קלוריות | 1.5 גרם פחמימות | 0.5 גרם חלבון | 2 גרם שומן | כ־30 תותים
החומרים:
  • 30 תותים גדולים
למלית הגבינה:
  • 1/2 כוס (125 גרם) שמנת מתוקה להקצפה
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קליפה מגוררת מ־1/2 לימון
לקישוט:
  • 6 יחידות פתי בר מקמח מלא, מפוררות דק
אופן ההכנה:
  1. מניחים בקערת מיקסר עם בלון הקצפה את כל חומרי המלית ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצפת תפוחה ויציבה. מעבירים לשקית זילוף.
  2. מרוקנים את התותים במרכזם בזהירות, כך שיהיה מספיק מקום למילוי. מזלפים את המלית בעזרת שקית הזילוף לתוך התותים.
  3. מפזרים מעל כל תות פירורי עוגיות לקישוט. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.

בראוניז לבבות משמן זית

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
מה עושים עם שאריות הבראוניז שנשארו מסביב ללבבות שקרצנו? מגלגלים מהן כדורי שוקולד
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (יחידה אחת): 205 קלוריות | 17 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 14 גרם שומן | 16 יחידות
החומרים:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס (100 גרם) שמן זית
  • 2/3 כוס (133 גרם) סוכר קנים
  • 2/3 כוס (75 גרם) קמח שקדים
  • 1/4 כוס (25 גרם) קורנפלור
  • 4 ביצים
אופן ההכנה:
  1. ממיסים במיקרוגל בזהירות את השוקולד המריר ואת שמן הזית בפולסים של 10 שניות עד להמסה מלאה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
  2. מסננים לקערת השוקולד את השקדים והקורנפלור למניעת גושים ומערבבים.
  3. מוסיפים לקערה בהדרגה ביצה אחת בכל פעם ומאחדים.
  4. מעבירים את הבלילה לתבנית של 20X20 ס”מ מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית טורבו כ־25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם הרבה פירורים לחים.
  5. מוציאים מהתנור ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
  6. מוציאים מהמקפיא, וקורצים לבבות בעזרת חותכן מתאים. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

פנקייק לבבות מקמח כוסמין

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (פנקייק אישי): 41 קלוריות | 5 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 1 גרם שומן | 20 פנקייקים
החומרים:
  • 1 כוס (130 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כוס חלב/סויה
  • 2 כפיות סוכר קנים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
  1. טורפים בקערה גדולה את כל מרכיבי הפנקייק לתערובת אחידה.
  2. מחממים מחבת עם ציפוי "נון סטיק", ובעזרת שקית זילוף מזלפים לבבות קטנים. 
  3. ממתינים להיווצרות בועות על שטח הפנקייק, הופכים לצד השני ומטגנים עוד כחצי דקה. מוציאים ומגישים.
טיפ: כדי שהפנקייקים יתגבשו לצורת לבבות, על התערובת להיות סמיכה מספיק. אם היא דלילה מדי, הוסיפו כ־2 כפות קמח להסמכה.

לבבות מאפינס קישואים וגבינות

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (מאפינס אישי): 158 קלוריות | 10 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 8 גרם שומן | כ־12 מאפינס
החומרים:
  • 1 כוס קישואים מגוררים (סחוטים מעודפי נוזלים)
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5%
  • 1 כוס (100 גרם) גבינה צהובה 9% מגוררת
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת פטה או בולגרית 5%
  • ¼1 כוסות קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית אבקת שום (לא חובה)
לקישוט:
  • שומשום
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי המאפינס בקערה גדולה עד לאיחוד.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס מרופדת בעטרות נייר וממלאים את השקעים עד כ־2/3 מגובהם. מקשטים בשומשום.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית טורבו כ־20־25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.

לבבות פיצה כוסמין

6 צפייה בגלריה
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
מתכונים לוולנטיין
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
ערכים תזונתיים למנה (פיצה אחת): 165 קלוריות | 24 גרם פחמימות | 7 גרם חלבון | 5 גרם שומן | כ־18 פיצות אישיות
החומרים לבצק:
  • 500 גרם קמח כוסמין מלא
  • 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 30 גרם (2 כפות) סוכר קנים
  • 45 גרם (3 כפות) שמן זית
  • 300  גרם מים פושרים
  • 5 גרם (1 כפית) מלח
לרוטב:
  • 1 פחית (400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
  • מלח ופלפל שחור
  • אורגנו מיובש
לפיזור מעל:
  • 2 כוסות (200 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 בצל סגול פרוס
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 10 זיתים מגולענים
  • 10 פטריות פרוסות
  • חופן עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
  • מניחים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר עם וו לישה לפי הסדר ומעבדים במהירות הנמוכה ביותר במשך 4 דקות.
  • עוצרים את המיקסר ומורידים את הבצק מוו הלישה, אם הבצק יבש מוסיפים כף מים נוספת וממשיכים לעבד במהירות הנמוכה ביותר במשך 4 דקות נוספות.
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון, מתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח לריבוע בעובי של כ־1 ס"מ וקורצים לבבות בעזרת חותכן לבבות בגודל 8 ס"מ.
  • מעבירים את הלבבות לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מערבבים בקערה נפרדת את העגבניות המרוסקות עם התבלינים ומורחים בעזרת כף מעט רוטב על כל לב.
  • מפזרים גבינה מוצרלה ואת התוספות (מלבד הבזיליקום שכדאי לשים לאחר האפייה כדי שלא יישרף).
  • אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות לתוכנית טורבו כ־10־17 דקות או עד שהפיצות משחימות מהצדדים.
מתכונים: אריאל בן חמו, מתכונאית ובעלת הבלוג בריאלי
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button