אין באמת צורך להציג את השף צחי בוקששתר, מחלוצי מטבח השף הישראלי. מה שאולי רובכם פחות יודעים הוא שבשנים האחרונות בוקששתר, שמשמש כשף הראשי ברשת המסעדות Black, מחזיק בכובע נוסף - של נטורופת. מאז שסיים את לימודי הנטורופתיה במכללת "ברושים" הוא מטפל, מרצה ומעביר סדנאות בישול בראייה נטורופתית לטיפול במצבי בריאות שונים. לרגל השנה החדשה, הוא מציע מנות מנצחות שייתנו לכם בוסט של בריאות.
עוד מנות בריאות של בוקששתר:
הבטטות מגבירות את אספקת הגליקוגן לשריר, והביצים מכילות את כל תשע חומצות האמינו החיוניות שמסייעות לבניית השריר. בקיצור, מנה שתיתן לגוף שלכם את הבוסט הנחוץ לו לבנייה ולהתאוששות. כשקונים משחת מיסו חשוב לבדוק שמדובר באחת ללא חיטה ובהתססה טבעית. זה לא יקר, וזה נהדר. נשארה לכם שעועית שחורה? אפשר פשוט לטחון אותה ולהכין ממנה ממרח.
בטטה סגולה וכתומה על שעועית שחורה
ערכים תזונתיים למנה: 463 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 13.5 גרם חלבון | 7.5 גרם שומן | 4 מנות
החומרים לתבשיל השעועית השחורה:
- 2 כוסות שעועית
- שחורה יבשה
- 1 גבעול אורגנו עם העלים
- ו/או תימין עם העלים
- 1 פלפל צ'ילי חריף, מיובש
- 4 שיני שום, קלופות קצוצות
- 2 בצלים קלופים
- 2 כפות שמן (אבוקדו או זית)
- 3 כפות משחת מיסו (לא חובה)
- מלח
לבטטות:
- 2 בטטות כתומות, בינוניות
- 2 בטטות סגולות
- קמצוץ בהרט
- 1 כף שמן זית
- צרור מנגולד נקי, חתוך לרצועות
אופן ההכנה:
- משרים את השעועית למשך הלילה בהרבה מים. מרתיחים עם מי ההשריה ומסירים קצף.
- מוסיפים לסיר את האורגנו או התימין, הצ'ילי, 2 שיני שום ובצל אחד. מבשלים 1/2 שעה או עד שהשעועית רכה ומכבים. מוציאים את הבצל, התימין או האורגנו והצ'ילי.
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח. קוצצים את הבצל והשום הנותרים ומזהיבים על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים לסיר את השעועית עם מי הבישול שלה. מבשלים מכוסה על להבה בינונית, עד שהשעועית רכה ונמעכת בקלות בין הבוהן לאצבע. אפשר בשלב הזה לצנן ולהוסיף את משחת המיסו.
- קולפים את שני סוגי הבטטות, חותכים בסכין רטובה לפיסות גסות ואופים בתבנית מכוסה חצי שעה. פותחים, בוזקים את הבהרט ו־1/2 כף שמן ומערבבים, אופים 7 דקות נוספות.
- מקפיצים את המנגולד במחבת בשמן שנותר לדקה. מגישים את הבטטות על תבשיל שעועית שחורה ומנגולד מוקפץ. מומלץ להגיש עם ביצה עלומה או פרוסת טופו לכל מנה.