מנות טבעוניות מבוססות טופו הן בחירה מצוינת אבל יש עוד כמה אפשרויות, וגם קטניות אחרות מהוות מקור עשיר לחלבון במגוון דרכים. בורגר הסלק הטבעוני מכיל שעועית שחורה עשירה בחלבון (15 גרם לכוס) וסלק שתורם סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון חזקים, ויש לו מרקם עסיסי וטעם מעושן, הודות למרכיב הסודי - החציל הקלוי.
עוד מתכונים טבעוניים מצוינים:
ערכים תזונתיים למנה: 240 קלוריות | 40 גרם פחמימות | 4.5 גרם שומן | 11 גרם חלבון | 8 מנות
החומרים:
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 1 כף שמן זית
- 1 סלק גדול (אפוי או מבושל), חתוך לקוביות
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות סלט חצילים על האש טבעי (ביתי או קנוי)
- 1 קופסת שימורים של שעועית שחורה, מסוננת מנוזלים
- 2 כפות חומץ
- 2 כפות זרעי פשתן טחונים
- 2 כוסות + 1 כף שיבולת שועל דקה
- 1 כפית פפריקה
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית צ'ילי גרוס (לא חובה)
- 2 כפיות אורגנו
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות. מעבירים למעבד מזון יחד עם הסלק והשום וטוחנים לתערובת במרקם אחיד.
- מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הקציצות וטוחנים כדקה לתערובת אחידה.
- יוצרים מהתערובת 8 כדורים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים כל כדור לצורה של בורגר.
- אופים את הבורגרים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־20 דקות, הופכים ואופים 10 דקות נוספות.
- מגישים חם על לחמניית דגנים או מעל מצע של עלים ירוקים. אפשר לשמור במקרר בכלי אטום עד 5 ימים או להקפיא בקופסה אטומה כשכל בורגר מופרד בנייר אפייה.
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט