מג'דרה בתנור. מנה מושלמת לשבים מיום הלימודים.  עדשים רכות-רכות ואורז/קינואה אחד-אחד עם המון בצל "כמו מטוגן" מעל

בעשר דקות עבודה ובלי טיגונים: מג'דרה בתנור עם פטנט

כל המרכיבים נכנסים לתבנית אחת ואפילו לא תצטרכו להשרות קודם את העדשים. רויטל פדרבוש נותנת מתכון מנצח למג'דרה לרגל החזרה לבית הספר

פורסם:
חזרנו ללימודים (תודה ליפה) ולצורך לתקתק ארוחות צהריים מהירות, טעימות ומזינות. רוצים מתכון למג'דרה טעימה-טעימה בעשר דקות?
בלי טיגונים.
בלי השרייה מוקדמת של העדשים.
כל המרכיבים נכנסים לתבנית אחת והתוצאה – עדשים רכות-רכות ואורז/קינואה אחד-אחד עם המון בצל "כמו מטוגן" מעל. מנה מושלמת לשבים מיום הלימודים, בתוספת סלט ירקות, יוגורט או טחינה.
עוד מתכונים קלילים:
מה נכנס לתבנית?
  • 1 כוס עדשים ירוקות (170 גרם)
  • 1 כוס קינואה/אורז (170 גרם)
  • 2 בצלים בגודל בינוני-גדול קצוצים לקוביות
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (התבלין, לא הירק)
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט קינמון (רק אם אוהבים)
  • 3 כוסות מים (720 מ"ל)
2 צפייה בגלריה
מג'דרה
מג'דרה
תבנית המג'דרה לפני ואחרי האפייה
(צילום: רויטל פדרבוש)
מה עושים:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ושוטפים את האורז/קינואה והעדשים.
  2. שמים את הבצל הקצוץ בתבנית ומערבבים עם 3 כפות שמן זית.
  3. מוסיפים את האורז/קינואה ועדשים ומערבבים עם עוד 3 כפות שמן זית – מצפים אותם בשמן כדי שהם יתקבלו “אחד אחד”.
  4. מוסיפים את כל התבלינים ואת המים. אופים בתנור במשך שעה-שעה ורבע בלי כיסוי. מכיוון שכל תנור מתנהג קצת אחרת, מומלץ לבדוק אחרי 45-30 דקות ובמידת הצורך להוסיף מים.
  5. מוציאים מהתנור ומאווררים את האורז/קינואה והעדשים עם מזלג.
הפוסט המלא פורסם בבלוג מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button