חזרנו ללימודים (תודה ליפה) ולצורך לתקתק ארוחות צהריים מהירות, טעימות ומזינות. רוצים מתכון למג'דרה טעימה-טעימה בעשר דקות?
בלי טיגונים.
בלי השרייה מוקדמת של העדשים.
כל המרכיבים נכנסים לתבנית אחת והתוצאה – עדשים רכות-רכות ואורז/קינואה אחד-אחד עם המון בצל "כמו מטוגן" מעל. מנה מושלמת לשבים מיום הלימודים, בתוספת סלט ירקות, יוגורט או טחינה.
עוד מתכונים קלילים:
מה נכנס לתבנית?
- 1 כוס עדשים ירוקות (170 גרם)
- 1 כוס קינואה/אורז (170 גרם)
- 2 בצלים בגודל בינוני-גדול קצוצים לקוביות
- 6 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (התבלין, לא הירק)
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט קינמון (רק אם אוהבים)
- 3 כוסות מים (720 מ"ל)
מה עושים:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ושוטפים את האורז/קינואה והעדשים.
- שמים את הבצל הקצוץ בתבנית ומערבבים עם 3 כפות שמן זית.
- מוסיפים את האורז/קינואה ועדשים ומערבבים עם עוד 3 כפות שמן זית – מצפים אותם בשמן כדי שהם יתקבלו “אחד אחד”.
- מוסיפים את כל התבלינים ואת המים. אופים בתנור במשך שעה-שעה ורבע בלי כיסוי. מכיוון שכל תנור מתנהג קצת אחרת, מומלץ לבדוק אחרי 45-30 דקות ובמידת הצורך להוסיף מים.
- מוציאים מהתנור ומאווררים את האורז/קינואה והעדשים עם מזלג.
הפוסט המלא פורסם בבלוג מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה