1. קחו כף דבש
דבש הוא תרופת סבתא נפוצה לכאבי גרון. לא מעט מחקרים הצביעו על כך שהוא מרפא פצעים יעיל, וכמה מחקרים אף בחנו את ההשפעה של נטילת דבש על כאבי גרון באופן ספציפי. מחקר שפורסם ב־2017 בכתב העת National Journal of Physiology, Pharmacy and Pharmacology מצא שהדבש עוזר להקל על כאבי גרון ואף לשפר את ההחלמה מזיהום בגרון. מחצית ממשתתפי המחקר קיבלו כף דבש פעמיים ביום, לצד אנטיביוטיקה, תרופות נוגדות דלקת ותכשיר חיטוי לגרגור, ואילו המחצית השנייה קיבלה רק את התרופות, ללא דבש. נמצא כי הקבוצה שקיבלה את הדבש דיווחה על הקלה מהירה יותר בכאבי הגרון ובתסמיני הדלקת לעומת קבוצת הביקורת.
מה עושים: בולעים כף דבש פעמיים ביום. אם אתם סובלים משיעול מטריד במהלך הלילה, קחו כף דבש חצי שעה לפני השינה.
עוד רוקחות טבעית במנטה:
2. גרגרו במי מלח
גרגור במי מלח יכול לעזור להקל על גרון כואב ולפרק את הפרשות הליחה. במחקר מ־2019 שפורסם בכתב העת Journal of Complementary and Alternative Medical Research חילקו החוקרים 100 חולים שסבלו מדלקת גרון לא חיידקית לשתי קבוצות: האחת התבקשה לגרגר תמיסת מלח (בריכוז של 3%), והשנייה - תמיסת תימול. ממצאי המחקר הצביעו על הבדל מובהק לטובת תמיסת המלח בהפחתת הכאב ותסמיני הזיהום.
מה עושים: מערבבים היטב חצי כפית מלח בכוס מים חמים, מגרגרים ויורקים עד שהמים נגמרים. חוזרים על הפעולה בכל 3־4 שעות.
3. או לחלופין: בסודה לשתייה
בדומה למלח, הסודה לשתייה עשירה בנתרן, שמנקה ומחטא את דרכי הנשימה והגרון ועוזר להקל על כאב גרון. המכון הלאומי לסרטן בארצות הברית אפילו ממליץ על גרגור מים חמימים עם סודה לשתייה להקלה על כאבי גרון הנובעים מהטיפולים במחלה.
מה עושים: מערבבים חצי כפית סודה לשתייה בכוס מים חמימים ומגרגרים בכל 3־4 שעות.
4. שתו חליטת קמומיל
פרחי הקמומיל מכילים טרפנואידים ופלבנואידים שלהם תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון שיכולות לעזור בריפוי הדלקת ובהקלה על הכאבים. סקירה שפורסמה ב־2010 בכתב העת Molecular Medicine Reports, הצביעה על כך ששתיית תה קמומיל, ואף שאיפת אדים מפרחי קמומיל מיובשים, יכולות להקל על תסמיני הצטננות וכאבי גרון.
מה עושים: חולטים כפית פרחי קמומיל בכוס מים רותחים, ממתינים 10 דקות, מסננים ושותים.
5. נסו תוסף אכינצאה
בשנים האחרונות הוכיחו מחקרים את יכולתה של תמצית הצמח לעצור את התרבותם של מגוון נגיפי שפעת, ומחקר נוסף, שפורסם ב־2015 בכתב העת Phytomedicine, מצא שתמצית מהצמח הטרי מצליחה לבלום גם רבים מהחיידקים השכיחים האחראים לכאבי גרון ולזיהומים בדרכי הנשימה העליונות.
מה עושים: ההמלצה היא ליטול אכינצאה מיד עם תחילת כאבי הגרון. היוועצו עם איש מקצוע בנוגע למינון המתאים (נשים הרות, מיניקות ואנשים הנוטלים תרופות מרשם - היוועצו עם הרופא המטפל).