הפומלה מסייעת לטיפול בצרבת. שומר צלוי עם סלט פומלה אדומה ודג

מתכון בריא בשבוע: שומר צלוי עם סלט פומלה אדומה ודג

ההדרים עשירים בטעם, בצבע ובוויטמינים, תורמים לבריאות ומשתדכים נפלא לסלטים ולתבשילי החורף. השפית יפית עידה עם עוד מתכון נהדר שיוסיף קצת (פרי) הדר לצלחת

שפית אורחת: יפית עידה
פורסם:
פירות ההדר נחשבים כתורמים במיוחד לבריאות. הם עשירים בוויטמין C ומכילים סידן, אשלגן, חומצה פולית, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. ההדרים מחזקים את מערכת החיסון, מסייעים בבניית העצם ובניצול הברזל, נלחמים בזיהומים ומסייעים בחילוף החומרים. על פי הרפואה הסינית פירות ההדר מווסתים את הצ'י ומתאימים לטיפול בבעיות עיכול. המנדרינה מסייעת לעיכול תקין, הפומלה מתאימה לטיפול בצרבת, והאתרוג מסייע לבעיות של שלשול ודיזנטריה.
עוד מתכונים בריאים לחורף:

שומר צלוי עם סלט פומלה אדומה ודג

ערכים תזונתיים למנה: 222 קלוריות | 13 גרם פחמימות | 24.5 גרם חלבון | 8 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
  • 2 שומרים שטופים היטב
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • מיץ מ־2 לימונים
  • 4 פילטים של דג לבן
לסלט:
  • עלי שומר
  • 1 פומלה אדומה (לפלט לבקבוקים)
  • 10 זיתי טאסוס מגולענים
אופן ההכנה:
  1. מתבלים את השומר ב־2 כפות משמן הזית, המלח, הפלפל ומיץ הלימון. שומרים את העלים בצד.
  2. עוטפים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות כ־40 דקות (או עד שהשומר מתרכך לחלוטין).
  3. מתבלים את הדגים ב־2 הכפות הנותרות של שמן הזית, מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 12 דקות.
  4. מכינים סלט קטן מעלי השומר, הפומלה האדומה וזיתי הטאסוס.
  5. מוציאים את השומר מנייר האפייה ושומרים את נוזלי הצלייה. חותכים ל־4 ומסדרים בצלחת הגשה.
  6. מפזרים מעל השומר פיסות של הדג ואת הסלט ויוצקים את נוזלי הצלייה של השומר.

הפלח המושלם: איך לפלט הדרים נכון?

  1. חותכים את החלק העליון והתחתון של פרי ההדר, כך שיישב על קרש החיתוך באופן יציב.
  2. עוברים עם סכין מלמעלה כלפי מטה ומפרידים את הקליפה, כולל הקרום הלבן.
  3. אוחזים את פרי ההדר ובעזרת הסכין מפרידים את הפרי
2 צפייה בגלריה
איך מפלטים הדרים
איך מפלטים הדרים
איך מפלטים הדרים
(צילום: shutterstock)
יפית עידה היא שפית מתחם האירועים "מערבה" שבקיבוץ געש, בית לאירועים מקבוצת שמואלי בהובלת השף רן שמואלי. הבישול במערבה מתבסס על שימוש בתוצרת עונתית בלבד ובחומרי גלם שהגיעו לשיאם. את הירקות ועשבי התבלין מגדלים בגינת ירק במתחם ובחוות גידול, והקרבה לטבע ולחומרי הגלם מאפשרת בישול והגשה שהם פארם טו טייבל תוך הקפדה על סטנדרטים גבוהים של קולינריה ואירוח.
חישוב ערכים תזונתיים: ד"ר רלי אבל, דיאטנית קלינית בכירה, כללית שירותי בריאות
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button