פסטה סלק

מתכון בריא אחד בשבוע: פרפרי פסטה בפסטו סלק ואגוזים

"הספורטאי הטבעוני" מציע מנת פסטה ברוטב עשיר, מתקתק וצבעוני שמעניק בוסט של מינרלים חיוניים כמו ברזל וסידן וחומצות שומן איכותיות. כמה פולסים בבלנדר - ויש לכם ארוחה

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
בזמן שהפסטה מתבשלת במים אתם מכינים במעבד מזון את הרוטב הזריז והבריא הזה, שדורש מעט מאוד מאמץ, לתוצאה עשירה, מתקתקה וצבעונית, שגם נותנת בוסט של מינרלים חיוניים כמו ברזל וסידן וחומצות שומן איכותיות.
עוד מתכונים של "הספורטאי הטבעוני":
ערכים תזונתיים למנה (עם 3 כפות פסטו): 538 קלוריות | 22 גרם חלבון | 56 גרם פחמימות | 15 גרם שומן | 4 מנות
החומרים:
  • 1 חבילה (500 גרם) פסטה פרפרים
לרוטב:
  • 1 סלק גדול, אפוי או מבושל (אפשר מוואקום)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
  2. בינתיים טוחנים את הסלק, האגוזים, השום ומיץ הלימון במעבד מזון או בבלנדר במשך כמה שניות, עד לקבלת רוטב במרקם גס מאוד.
  3. מוסיפים למעבד המזון הפועל את שמן הזית בהדרגה ומעבדים עד שכל החומרים מתאחדים היטב. אם הפסטו סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט שמן זית או מים. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  4. מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה, מוסיפים לכל מנה 3 כפות רוטב ומגישים עם מעט אגוזים קלויים מלמעלה, שמן זית ופלפל גרוס.

איך אופים סלק מושלם בקלי קלות?

מקלפים את הסלק, חותכים גס לקוביות ועוטפים היטב ברדיד אלומיניום. מניחים בתבנית וצולים בתנור שחומם מראש ל־190 מעלות במשך 40־50 דקות או עד שהסלק מתרכך ואפשר לנעוץ בו קיסם. מצננים היטב.
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button