איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את מנת המוקפץ לסלט קר ומלא הכל טוב.
עוד מתכונים בריאים לקיץ:
החומרים ל-4 מנות:
- 1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית
- 1 כפית שמן שומשום
- 1 זוקיני חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר חתוך לרצועות דקות
- 1/4 מנגו, חתוך לקוביות (או פפאיה)
- 1 פלפלון צ׳ילי אדום, פרוס
לרוטב:
- 1/3 כוס מיץ לימון טרי
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס שמן שומשום
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית רוטב צ׳ילי מתוק
- 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
להגשה:
- חופן עלי כוסברה
- קמצוץ שומשום שחור
אופן ההכנה:
- שמים את האטריות בקערה רחבה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי. מכסים במכסה או בצלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך כ־10 דקות.
- מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים. מזליפים מעל את שמן השומשום.
- מניחים בקערה את האטריות יחד עם כל מרכיבי הסלט.
- מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על האטריות ומערבבים.
- מקשטים בכוסברה ובשומשום שחור ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 270 קלוריות | 36 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 13.5 גרם שומן | 4 מנות