סלט אטריות שעועית ומנגו

מתכון בריא אחד בשבוע: סלט אטריות שעועית ומנגו

אם כל שבוע נכניס לתפריט עוד מתכון בריא אחד – התזונה שלנו תשתפר פלאים במהרה. והפעם: הופכים את המוקפץ לסלט קר עם הפתעות

שף אורח: עידו קליינר
פורסם:
איך עוברים לערוץ הקיץ? מאמצים גישה רעננה והופכים את מנת המוקפץ לסלט קר ומלא הכל טוב.
עוד מתכונים בריאים לקיץ:
החומרים ל-4 מנות:
  • 1 חבילה (250 גרם) אטריות שעועית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 זוקיני חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 מנגו, חתוך לקוביות (או פפאיה)
  • 1 פלפלון צ׳ילי אדום, פרוס
לרוטב:
  • 1/3 כוס מיץ לימון טרי
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 1/3 כוס שמן שומשום
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 כפית ג'ינג'ר כתוש
להגשה:
  • חופן עלי כוסברה
  • קמצוץ שומשום שחור
אופן ההכנה:
  1. שמים את האטריות בקערה רחבה ויוצקים מים רותחים עד כיסוי. מכסים במכסה או בצלחת גדולה ומניחים לאטריות להתרכך במשך כ־10 דקות.
  2. מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים. מזליפים מעל את שמן השומשום.
  3. מניחים בקערה את האטריות יחד עם כל מרכיבי הסלט.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב, יוצקים על האטריות ומערבבים.
  5. מקשטים בכוסברה ובשומשום שחור ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה + כף רוטב: 270 קלוריות | 36 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 13.5 גרם שומן | 4 מנות

2 צפייה בגלריה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
עידו קליינר, שף מסעדת באנה
שף אורח: עידו קליינר, מסעדת באנה
(צילום: דרור עינב)
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button