יצירתי וחסכוני

ממחדשים: כדורי סושי מהאורז של אתמול וביסלי ביתי משאריות הפסטה

מצאתם במקרר אורז משבת, פסטה ישנה או בננה בשלה שנשכחה? אל תזרקו! אריאל בן חמו הופכת את השאריות העייפות מאתמול למנות הטעימות של היום

שפית אורחת: אריאל בן חמו, בריאלי
פורסם:

כדורי סושי

7 צפייה בגלריה
מתכונים
מתכונים
כדורי סושי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
זהו מתכון ניצול שאריות מושלם מכיוון שהוא מאפשר גיוון רב. אם נשארו לכם דגים משבת, אתם יכולים לפרק אותם ולהשתמש במקום הטונה ולנצל את הירקות שיש בבית למילוי.
ערכים תזונתיים ליחידה: 72 קלוריות | 9.5 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 2 גרם שומן | 12 יחידות
החומרים:
לאורז:
  • 2 כוסות אורז מבושל מכל סוג
  • 2 כפות מירין (או 1 כף חומץ + 1 כף מייפל)
  • 1/2 כפית מלח
למילוי:
  • 1 קופסת טונה בשמן, מסוננת
  • 1 מלפפון קצוץ דק
  • 1 גזר קצוץ דק
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
  • 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ
לקישוט:
  • שומשום שחור ולבן
אופן ההכנה:
  1. מניחים את האורז בקערה המתאימה למיקרו ומוסיפים 1/2 כוס מים רותחים. סוגרים ומחממים 4 דקות במיקרו. משאירים סגור 5 דקות נוספות ומוציאים.
  2. מערבבים את האורז עם כל שאר המרכיבים.
  3. מניחים שכבת אורז על ניילון נצמד או על דף שעווה. מסדרים מעל מעט מילוי בהרכב שאתם אוהבים במרכז שכבת האורז.
  4. סוגרים מכל הצדדים לכדור בעזרת הניילון הנצמד ומהדקים היטב.
  5. משחררים את כדור האורז בעדינות, מפזרים מעט שומשום ומניחים במקרר. מכינים כך את שאר הכדורים.
עוד מתכונים מהירים ובריאים:

ספגטי משאריות אנטיפסטי

7 צפייה בגלריה
מתכונים
מתכונים
ספגטי ברוטב אנטיפסטי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
נשארו לכם ירקות נוספים מהאנטיפסטי שהכנתם? אל תחששו לערבב ולשלב. מכיוון שטוחנים אותם יחד לרוטב, הטעמים יתמזגו.
ערכים תזונתיים למנה: 454 קלוריות | 79 גרם פחמימות | 15 גרם חלבון | 6.5 גרם שומן | 5 מנות
החומרים:
  • 1 חבילת ספגטי (500 גרם)
לרוטב:
  • 4־5 פלפלים אנטיפסטי
  • 2 בצלים סגולים או בצלים מהאנטיפסטי
  • 2 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ׳ילי
  • 1 חבילת שמנת לבישול 10%
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ושומרים את מי הפסטה בצד.
  2. מעבירים את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר חזק או למעבד מזון וטוחנים למרקם חלק.
  3. מבשלים את הרוטב במחבת רחבה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים מעט ממי הפסטה במידת הצורך.
  4. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומגישים.

לביבות קינואה שאריות

7 צפייה בגלריה
מתכונים
מתכונים
לביבות קינואה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
הכנתם יותר מדי קינואה כי תכננתם לאכול בריא כל השבוע אבל התחיל לשעמם לכם? הנה רעיון למנה שהיא גם אפויה וגם עשירה בירקות.
ערכים תזונתיים ליחידה: 40 קלוריות | 3 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 2 גרם שומן | 20 יחידות
החומרים:
  • 1 כוס קינואה מבושלת מכל סוג
  • 2 ביצים
  • 1 קישוא מגורר
  • 1 גזר מגורר
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת (לא חובה)
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שמן לשימון
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל המרכיבים, פרט לשמן, לתערובת אחידה.
  2. יוצרים מהתערובת לביבות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. משמנים את הלביבות בעזרת תרסיס שמן או במברשת מטבח.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכנית טורבו כ־25־30 דקות, או עד שהלביבות מתייצבות ומזהיבות.
טיפ: לא צריך לקלף את הירקות. אפשר לשטוף היטב וכך לשמור על הסיבים התזונתיים.

ביסלי פלאפל ביתי

ערכים תזונתיים למנה: 179 קלוריות | 23.5 גרם פחמימות | 4.5 גרם חלבון | 7 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • 1/2 חבילת פסטה פנה מבושלת (250 גרם לפני בישול)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הפסטה עם שמן הזית וכל התבלינים.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות כ־20 דקות. מערבבים מדי פעם תוך כדי.
7 צפייה בגלריה
מתכונים
מתכונים
ביסלי ביתי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)

ביסלי גריל ביתי

ערכים תזונתיים למנה: 190 קלוריות | 24.5 גרם פחמימות | 5 גרם חלבון | 7.5 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • 1/2 חבילת פסטה פוזילי מקמח מלא, מבושלת (250 גרם לפני בישול)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות תבלין "על האש"
  • 1 כפית גדושה פפריקה מעושנת
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את הפסטה עם שמן הזית וכל התבלינים.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות כ־20 דקות. מערבבים מדי פעם תוך כדי.
נשארו לכם שאריות של פסטה מבושלת? הכינו ביסלי ביתי בטעמים. העיקרון זהה: 1/4 כוס שמן זית ל־1/2 חבילת פסטה מבושלת (250 גרם לפני בישול). התבלינים עליכם.

עוגיות בננה מארבעה מרכיבים

7 צפייה בגלריה
מתכונים
מתכונים
עוגיות בננה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)
מתכון קל ומהיר עם בננות שהבשילו יתר על המידה, ואפילו לא צריך רכיבים כמו קמח וחמאה!
ערכים תזונתיים ליחידה: 98 קלוריות | 15 גרם פחמימות | 3 גרם חלבון | 2.5 גרם שומן | 15 עוגיות
החומרים:
  • 2 בננות בינוניות, רכות
  • 1 כוס שיבולת שועל עבה
  • 1/2 כוס שיבולת שועל דקה אינסטנט
  • 1/3 כוס שוקולד צ'יפס מריר
אופן ההכנה:
  1. מועכים בקערה בינונית את הבננות לעיסה חלקה במרסק תפוחי אדמה או במזלג.
  2. מוסיפים לקערה את כל המרכיבים הנוספים ומערבבים לתערובת אחידה.
  3. יוצרים עוגיות בעזרת 2 כפות ומסדרים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (העוגיות לא משתנות מאוד באפייה. אפשר ליצור אותן מעט שטוחות).
  4. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות בתוכניות טורבו במשך כ־12־17 דקות או עד שהן מזהיבות בצדדים.
7 צפייה בגלריה
מתכונים
מתכונים
ממחדשת. אריאל בן חמו
(צילום: דניאל לילה, סגנון: ענת לבל)

7 טיפים מנצחים של אריאל לצמצום בזבוז המזון

  1. נסו לדחות את הקניות תמיד בעוד יום. לא תאמינו אילו ארוחות מגוונות ויצירתיות יֵצאו לכם כשתזוזו קצת מאזור הנוחות ותנצלו שאריות.
  2. ציידו את המקפיא. כשיוצאת כמות אוכל גדולה, כדאי להשאיר תמיד קופסה אחת במקפיא שתהיה מנה ליום שלא הספקתם לבשל בו.
  3. שמרו את האוכל בקופסאות שקופות. כך תמיד תראו מה יש במקרר ולא תפספסו מצרכים.
  4. השתדלו לא להשאיר פירות וירקות בשקיות במקרר. במקום זאת כדאי לשים אותם בגובה העיניים כדי שזאת תמיד תהיה הבחירה הראשונה שלכם כשתפתחו את המקרר. גם בריא יותר וגם טרי יותר.
  5. נצלו את הפירות הבשלים. פירות רכים יותר ומושכים פחות כדאי להעביר ישר למקפיא וביום קיץ חם לשלוף ולהכין מהם גלידה שווה.
  6. חפשו השראה. כדי לקבל רעיונות אפשר לעקוב ברשתות החברתיות אחרי חשבונות ועמודים שמעודדים שימוש יצירתי ומגוון באוכל רגע לפני שהוא נזרק.
  7. קנו פחות. זה תמיד הטיפ מספר אחת... זכרו שעדיף להשלים קנייה מאשר לזרוק.
שפית אורחת: אריאל בן חמו, בריאלי /// חישוב ערכים תזונתיים: איילת מלניק, תזונאית קלינית כללית, מחוז ירושלים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button