ערכים תזונתיים למנה: 451 קלוריות | 14 גרם פחמימות | 13 גרם חלבון | 35 גרם שומן | 6 מנות
החומרים:
- עלים מ־2 לבבות חסה רומאית, שטופים ומיובשים היטב
לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 כפות יוגורט טבעי
- 70 גרם גבינת פרמזן, חתוכה גס
- 1 שן שום קלופה
- 1 כפית חרדל דיז'ון חלק
- 1 כף חומץ תפוחים או חומץ בן יין לבן
- 1/2 כפית מלח
לקרוטוני הטופו:
- 1/2 כוס שמן זית לטיגון
- 200 גרם טופו קשה, חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 1/2 כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
להגשה:
- 20 גרם גילופי פרמזן
אופן ההכנה:
- טוחנים בבלנדר את כל חומרי הרוטב ומעבירים לצנצנת (אפשר לשמור במקרר עד 3 ימים).
- מחממים את שמן הזית לטיגון הטופו במחבת על להבה בינונית־גבוהה.
- טובלים את קוביות הטופו בקמח הטפיוקה ומנערים מעט כדי שלא יישארו גושים. מטגנים 3 דקות, עד השחמה קלה. הופכים ומטגנים 3 דקות גם בצד השני. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
- מסדרים את עלי החסה בקערה, יוצקים כ־1/2 כוס מהרוטב ומערבבים. מפזרים קרוטוני טופו וגילופי פרמזן ומגישים.
לבשל משהו טוב
בימים אלה יוצא לאור "לאכול טוב יותר", ספרה השלישי של זהר לוסטיגר בשן, שפית, מנחת סדנאות לבישול בריא ומטפלת ברפואה סינית - וגם מכוכבי הוולנס של מנטה לשנת 2022. בספר 120 מתכונים צמחוניים (מרביתם אף טבעוניים) ומגוון רחב של אופציות ללא גלוטן - מהצעות יצירתיות לארוחות בוקר, דרך מתכונים לאמצע השבוע ועד מתכונים חגיגיים. לצד המתכונים תמצאו מידע מעשי וטיפים שמטרתם להנגיש את המטבח הבריא - מבחירת חומרי הגלם וקריאת תוויות ועד טכניקות עבודה במטבח וארגון מזווה עשיר, בריא ושופע.
מתכונים אביביים נוספים מספרה החדש של לוסטיגר בשן:
148 שקל, הוצאה עצמית, רכישה באתר של זהר לוסטיגר: zoharlustiger.com