לחם קינואה ואגוזים

פתרון מושלם לחג: לחם קינואה ואגוזים לפסח

מתגעגעים ללחם? עם 10 גרם חלבון לפרוסה, לחם הקינואה של בלוגרית האוכל אריאל בן חמו ("בריאלי") מציע מתכון נטול קמח שכדאי לאמץ גם בשגרה הבריאה

שפית אורחת: אריאל בן־חמו
פורסם:
שימו לב: אל תצפו ללחם אוורירי אלא לכיכר דחוסה יותר בסגנון של לחם הכוסמת המפורסם.

לחם קינואה ואגוזים

ערכים תזונתיים לפרוסה: 207 קלוריות | 26 גרם פחמימות | 10 גרם חלבון | 7 גרם שומן | תבנית אינגליש קייק (12 פרוסות)
החומרים:
  • 1 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • ½1 כוסות קמח קינואה
  • ½1 כוס קמח עדשים כתומות
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2 כפיות סילאן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כפית זעתר או אורגנו
  • 1 כוס תוספות: גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום, אגוזים למיניהם
  • שמן זית לשימון התבנית
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את החלב והחומץ ומניחים בצד ל־10 דקות.
  2. מערבבים בקערה רחבה את הקמחים, תמיסת החלב והחומץ, מוסיפים 1/2 כוס מים ואת כל שאר המרכיבים, כולל התוספות ומערבבים לאיחוד.
  3. משמנים תבנית אינגליש קייק רחבה ויוצקים את הבלילה פנימה. אפשר להוסיף מלמעלה אגוזים ותוספות שאתם אוהבים.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־40־50 דקות או עד שהלחם מתייבש מבפנים ומשחים מבחוץ.
טיפ: לאחר שהלחם מתקרר, מומלץ להקפיא בפרוסות ולחמם בטוסטר לפני שאוכלים.

האביב שלה

גם החודש בלוגרית האוכל המצליחה אריאל בן חמו ("בריאלי") מתארחת אצלנו במדור האוכל. והפעם היא מציעה רעיונות לימים שבין ארוחות החג – שדורשים גם כן היערכות, אבל לרוב לא מקבלים מספיק התייחסות.
2 צפייה בגלריה
אריאל בן חמו
אריאל בן חמו
אריאל בן חמו
חישוב ערכים תזונתיים: היחידה לתזונה קלינית בכללית, מחוז ירושלים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button