קרקרים מזרעים וגרעינים ומטבל פסטו אדממה ובזיליקום

מתכון בריא אחד בשבוע: קרקרים ללא קמח

לפיקניק טבעוני או נשנוש בריא בבית: קרקרים מזרעי פשתן, צ'יה וגרעיני חמנייה ודלעת בתוספת ממרח עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון

שף אורח: חגי לפלר
פורסם:
נשנוש של קרקרים מזרעי פשתן, צ'יה וגרעיני חמנייה ודלעת הוא דרך נהדרת, קלה וטעימה לצריכת חומצות שומן איכותית. מטבל פסטו אדממה ובזיליקום יוסיף חלבון, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
עוד מתכונים של הספורטאי הטבעוני:

קרקרים ללא קמח

3 צפייה בגלריה
קרקרים ומטבל
קרקרים ומטבל
קרקרים ללא קמח
(צילום: חגי לפלר)
ערכים תזונתיים ליחידה: 50 קלוריות | 2 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 400 מ"ג אומגה 3 | 1.5 גרם סיבים תזונתיים | 30 קרקרים
החומרים:
  • 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים (אפשר לטחון בבלנדר)
  • 1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
  • 1/2 כוס גרעיני חמנייה או אחרים
  • 1/2 כוס שומשום
  • 2 כפות שמרי בירה
  • 1/2 כפית אורגנו יבש (או רוזמרין או תימין)
  • קורט מלח
  • ½1 כוסות מים
  • 1 כפית זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
  1. שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב לבלילה אחידה. מניחים בצד 40 דקות להתייצבות.
  2. משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אל תחששו אם הבלילה נוזלית מדי, היא תתייבש היטב באפייה).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות. משאירים בתנור כבוי כ־20 דקות נוספות להתייצבות מוחלטת.
  4. מוציאים, מצננים, חותכים לקרקרים ומאחסנים בקופסה אטומה עד חודש ימים.

מטבל פסטו אדממה ובזיליקום

3 צפייה בגלריה
פסטו אדממה
פסטו אדממה
פסטו אדממה
(צילום: חגי לפלר)
ערכים תזונתיים למנה: 84 קלוריות | 0.5 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 2 גרם שומן | צנצנת
החומרים:
  • 1 כוס פולי אדממה קלופים
  • 1 צרור עלי בזיליקום מופרדים מגבעולים
  • 1 חופן אגוזי מלך
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את פולי האדממה בסיר עם מים רותחים במשך 5 דקות, עד התרככות.
  2. מסננים את הפולים מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול לכמה דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
  3. מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון וטוחנים עד שמתקבל ממרח אחיד. אם מתקבל מתבל סמיך מדי אפשר להוסיף מעט ממי הבישול לדילול.
  4. מעבירים לצנצנת נקייה ומאחסנים במקרר. הממרח נשמר כחודשיים בקירור.
חגי לפלר הוא הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט
כלים וטקסטיל: קסטרו הום
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button