נשנוש של קרקרים מזרעי פשתן, צ'יה וגרעיני חמנייה ודלעת הוא דרך נהדרת, קלה וטעימה לצריכת חומצות שומן איכותית. מטבל פסטו אדממה ובזיליקום יוסיף חלבון, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון.
עוד מתכונים של הספורטאי הטבעוני:
קרקרים ללא קמח
ערכים תזונתיים ליחידה: 50 קלוריות | 2 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 4 גרם שומן | 400 מ"ג אומגה 3 | 1.5 גרם סיבים תזונתיים | 30 קרקרים
החומרים:
- 1/2 כוס זרעי פשתן טחונים (אפשר לטחון בבלנדר)
- 1/2 כוס זרעי פשתן שלמים
- 1/2 כוס גרעיני חמנייה או אחרים
- 1/2 כוס שומשום
- 2 כפות שמרי בירה
- 1/2 כפית אורגנו יבש (או רוזמרין או תימין)
- קורט מלח
- ½1 כוסות מים
- 1 כפית זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
- שמים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב לבלילה אחידה. מניחים בצד 40 דקות להתייצבות.
- משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה (אל תחששו אם הבלילה נוזלית מדי, היא תתייבש היטב באפייה).
- אופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות. משאירים בתנור כבוי כ־20 דקות נוספות להתייצבות מוחלטת.
- מוציאים, מצננים, חותכים לקרקרים ומאחסנים בקופסה אטומה עד חודש ימים.
מטבל פסטו אדממה ובזיליקום
ערכים תזונתיים למנה: 84 קלוריות | 0.5 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 2 גרם שומן | צנצנת
החומרים:
- 1 כוס פולי אדממה קלופים
- 1 צרור עלי בזיליקום מופרדים מגבעולים
- 1 חופן אגוזי מלך
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף שמרי בירה
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה:
- מבשלים את פולי האדממה בסיר עם מים רותחים במשך 5 דקות, עד התרככות.
- מסננים את הפולים מהמים ומעבירים לקערה עם מי קרח להפסקת הבישול לכמה דקות. מסננים ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים את שאר החומרים למעבד המזון וטוחנים עד שמתקבל ממרח אחיד. אם מתקבל מתבל סמיך מדי אפשר להוסיף מעט ממי הבישול לדילול.
- מעבירים לצנצנת נקייה ומאחסנים במקרר. הממרח נשמר כחודשיים בקירור.
כלים וטקסטיל: קסטרו הום