אוכל הוא התנסות. במטבח של משפחת מילר

לאכול כמו המילרים: מתכונים משפחתיים לקיץ

קיפודי עוף מאודים, עוגות תירס מטוגנות ופיש סטיקס לילדים. מתכונים מהספר החדש של עומר ושירנקה מילר, שיעשו לכם קיץ יצירתי במטבח המשפחתי

פורסם:
השף עומר מילר וזוגתו שירנקה, או בקיצור המילרים (כך הם מכנים את עצמם) שהפכו למשפיעני רשת ומאמני הורות, הוציאו לאחרונה ספר בהוצאה עצמית: "איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול". נקודת המוצא שלהם בנוגע לאוכל היא שאוכל הוא לא רק מהנה אלא גם האמצעי הכי טוב לחבר משפחה, לחנך ילדים וליצור זיכרונות.

אין אצלנו "אוכל של ילדים"

בספר הם מדברים על כך שאין דבר כזה "אוכל של ילדים". אבל מה עם ילדים שלא אוהבים למשל תיבול או שהפסטה נוגעת בסלט? גם לכך יש להם תשובות מגובשות.
עומר: "מראש הורים עושים לילדים קציצות בלי ירוקים כי 'ילדים לא אוהבים עלים'. קודם תנסו ואז תחליטו. אנחנו מלבישים על הילדים את כל ההנחות שלנו ומרגילים אותם אליהן. אנחנו מכינים להם אוכל מיוחד, נותנים להם לאכול לבד ולא איתנו, אומרים להם דברים מהחוויה האישית שלנו שלא בהכרח רלוונטיים עבורם, כמו 'אל תשתה הרבה שוקו, זה יעשה לך כאב בטן'. אוכל הוא התנסות, וכשיושבים ביחד האוכל נהיה חוויה משותפת. אתה רוצה לטעום חריף? אתה רוצה לאכול עם הידיים? רוצה לירוק כי לא טעים לך? זה בסדר. זו הדרך שלהם לחקור. זו הדרך שלהם ללמוד".
מה חייב להיות במטבח משפחתי מצוי? שירן: "כלים לידיים קטנות. לא כלים מפלסטיק כי זה לא מכבד. בגיל שנה הם כבר אכלו בצלחות זכוכית. קניתי בכוונה צלחות בכמה צבעים, ואם הצלחת נשברה אז אין עוד אחת מאותו צבע. כדי שילמדו לשמור. הם רק נמוכים, לא מגיע להם פחות כבוד משלנו. חשוב לארגן להם נגישות, לא רק במטבח, יש פה שרפרפים בכל מקום, ארונות שהם יכולים להגיע אליהם ולא מכילים כלים מסוכנים. אנחנו כן נותנים להם סכינים לא חדים והם חותכים סלט בעצמם".
5 צפייה בגלריה
איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול, הוצאה עצמית
איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול, הוצאה עצמית
איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול, ספר המתכונים של שירנקה ועומר מילר
רוצים לאכול כמו המילרים? קבלו שלושה מתכונים מהספר החדש שלהם.

שיפודי סלמון אפויים בטריאקי הום מייד

5 צפייה בגלריה
 שיפודי סלמון אפויים
 שיפודי סלמון אפויים
שיפודי סלמון אפויים
(צילום: שניר (סופגי) גואטה, סטיילינג וארט: עמית פרבר)
אפשר לוותר על השיפוד ולצלות את קוביות הסלמון כמו שהן, אבל מה הכיף בזה? כדאי להשתמש בשיפודים קטנים מעץ (אם הילדים צעירים, קוטמים את השפיץ ליתר ביטחון) - ההתעסקות וההגשה יתרמו להרגשה שעשיתם ברביקיו בלי להדליק את המנגל באמת.
ערכים תזונתיים למנה: 181 קלוריות | 17 גרם פחמימות | 15 גרם חלבון | 6 גרם שומן | 8 מנות
החומרים:
  • 1/2 ק"ג פילה סלמון טרי ללא עור ועצמות, חתוך לקוביות בגודל 3־4 ס"מ
  • 1/3 כוס שומשום (לא חובה)
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (החלק הירוק בלבד)
לרוטב הטריאקי:
  • 1/3 כוס רוטב סויה
  • 5 כפות סוכר חום כהה
  • ½1 כפות דבש
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות קורנפלור
  • ¼1 כוסות מים
אופן ההכנה:
  1. שמים את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור בסיר, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מערבבים בקערית את הקורנפלור עם רבע כוס מים ויוצקים לסיר. מערבבים 2 דקות על להבה בינונית, עד שהרוטב מסמיך. מצננים היטב.
  2. משרים את קוביות הסלמון בכוס מרוטב הטריאקי לפחות שעה לפני הצלייה.
  3. משחילים את קוביות הסלמון על שיפודי עץ קטנים, 3־4 קוביות לכל שיפוד. מברישים את קוביות הסלמון במשרה הטריאקי ומניחים את השיפודים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. צולים 6 דקות בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות. מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את תוכנית האפייה למצב גריל עליון. מברישים שוב את קוביות הסלמון ברוטב וצולים עוד 2 דקות, עד שהסלמון מוכן.
  5. מפזרים שומשום ובצל ירוק ומגישים עם עוד רוטב טריאקי לזילוף ולטבילה.
טיפ: את הסלמון שנותר בסוף הארוחה אפשר לפורר למחרת ולהוסיף לסלט או לכריך, או אפילו לגלגל בתוך טורטייה עם קצת מיונז ולהגיש בתור רול קר וטעים.

עוגות תירס מטוגנות

5 צפייה בגלריה
 עוגות תירב מטוגנות
 עוגות תירב מטוגנות
עוגות תירב מטוגנות
(צילום: שניר (סופגי) גואטה, סטיילינג וארט: עמית פרבר)
ערכים תזונתיים למנה: 205 קלוריות | 9 גרם פחמימות | 5 גרם חלבון | 17 גרם שומן | 10 יחידות
החומרים:
  • 1 כוס גרגירי תירס מהקפאה, מופשרים
  • 1/2 כוס קמח תופח
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
  • שמן ניטרלי לטיגון
אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים לבלילה אחידה.
  2. מחממים במחבת עמוקה שמן לטיגון בגובה 1/2 ס"מ על להבה גבוהה.
  3. יוצרים מהתערובת, בידיים רטובות, לביבות שמנמנות וגדולות בקוטר 8־7 ס"מ. מטגנים 3 דקות מכל צד על להבה בינונית עד להזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  4. מגישים מיד עם מטבל שאוהבים, כמו שמנת חמוצה, מיונז או רוטב צ'ילי מתוק.
לגרסה טבעונית: מוותרים על הגבינות ועל הביצים ומוסיפים לבלילה 1/2 כוס מים. מתקבלת בלילה דביקה יחסית, שמומלץ להעביר למחבת בעזרת 2 כפות. מטגנים באותו אופן.
לגרסה אפויה: מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את העוגות בתבנית ואופים 25 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהן מתייצבות ומזהיבות.

קיפודי עוף עם אורז ואפונה

5 צפייה בגלריה
קיפודי עוף עם אורז ואפונה
קיפודי עוף עם אורז ואפונה
קיפודי עוף עם אורז ואפונה
(צילום: שניר (סופגי) גואטה, סטיילינג וארט: עמית פרבר)
אידוי הוא טכניקת בישול נהדרת שמשמרת את הטעמים הטבעיים של חומרי הגלם וגם את הערכים התזונתיים שלהם. ברמה החווייתית הילדים נחשפים לכלי חדש ומסקרן.
ערכים תזונתיים למנה (4 יחידות): 501 קלוריות | 49 גרם פחמימות | 39.5 גרם חלבון | 15.5 גרם שומן | 16־18 יחידות
החומרים:
  • 1 כוס אורז בסמטי
  • 1 בצל קלוף וחתוך גס
  • 2 שיני שום קלופות
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
  • 1 כוס אפונה עדינה מהקפאה, מופשרת
  • 1/2 ק"ג פרגית טחונה
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
לרוטב:
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורר
  • 1 כף עירית קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה:
  1. משרים את האורז הבסמטי במים פושרים במשך שעה.
  2. טוחנים במקביל את הבצל, השום, הג'ינג'ר והאפונה במעבד מזון, עד לקבלת מחית אחידה. מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את הפרגית, מתבלים במלח ובפלפל שחור ולשים לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר להתייצבות במשך שעה.
  3. ממלאים סיר במים עד לחצי מגובהו ומביאים לרתיחה.
  4. גוזרים נייר אפייה בקוטר סלסילת האידוי, מרפדים בו את הסלסילה ומחוררים עם סכין בכמה נקודות כדי לאפשר לאדים לחדור.
  5. מסננים את האורז היטב ומשטחים בתבנית קטנה. בידיים רטובות יוצרים מתערובת הבשר כדורים בקוטר 5־6 ס"מ ומגלגלים אותם באורז. מניחים את הקיפודים בסלסילת האידוי במרווחים, כדי שיהיה לאורז מקום להתנפח.
  6. מניחים את הסלסילה על הסיר, מכסים ומאדים על להבה גבוהה חצי שעה, עד שהכדורים מבושלים והאורז מתנפח.
  7. מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים לצד הקיפודים החמים.
מתכונים: עומר ושירנקה מילר, מתוך הספר "איך לגדל ילדים שאוהבים לאכול"/// חישוב ערכים תזונתיים: איילת מלניק, תזונאית קלינית בכללית, מחוז ירושלים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button