קשה למצוא אדם שחי על פני כדור הארץ בשלוש השנים האחרונות שלא נתקף בהלה כשהוא שומע את המילה "קורונה", אותה מגפה נוראה ואיומה שפרצה לחיינו בשלהי שנת 2019. בנוסף לחללים הרבים שהפילה, המגפה הזאת חוללה שמות בכל הרבדים של החיים, פגעה בפרנסה של רבים ושינתה את כל ההרגלים היומיומיים שהורגלנו להם במאה השנים האחרונות - אירועים ציבוריים, טיסות לחו''ל, קניות, ביקורים משפחתיים. הכל השתנה ללא היכר - עד להגעת החיסונים, שהשיבו לאט־לאט את החיים למסלולם המוכר והרגיל.
עבור רובנו הקורונה שייכת להיסטוריה, אך לדאבוננו הרב היא עדיין לא עזבה אותנו כפי שרבים נוטים לחשוב, היא רק שינתה את פניה. עדיין ישנם אנשים לא מעטים שחיים בינינו, אלה יכולים להיות הסבים והסבתות, ההורים המבוגרים או אפילו השכן המבוגר בדלת ממול, שעבורם הקורונה חיה ובועטת.
קורונה, שפעת ושאר נגיפים
במילים פשוטות: עבור קבוצות הסיכון ובני הגיל השלישי הקורונה עדיין מהווה איום בריאותי ממשי. בפרט עכשיו, כשהשפעת העונתית ונגיפים נוספים שעמם אנו מתמודדים מדי חורף כבר כאן. כעת הסכנה עבורם היא כפולה, אבל גם ההגנה. בכל קופות החולים ישנם כיום חיסונים מעודכנים לקורונה המספקים הגנה גם מפני זן האומיקרון החמקמק, וכמובן גם חיסונים כנגד השפעת כמדי שנה בשנה. עלינו מוטלת הזכות שהיא גם חובה לדאוג לאוכלוסיות האלה כדי שיתמגנו כראוי מפני נגיף הקורונה והשפעת העונתית. אם יש לכם הורים מבוגרים, סבים וסבתות ואפילו שכן או שכנה מבוגרים המתגוררים בגפם, אני פונה אליכם ומבקש מכם: ידעו אותם על זמניות החיסון ועל החשיבות הרבה הקיימת בנטילתו כדי להקדים רפואה למכה של קבוצות הסיכון והגיל השלישי למען יוכלו לעבור את החורף בשלום.
הכותב הוא חתן אות הנשיא להתנדבות, משמש כיו"ר ומייסד אגודת "למענכם" המעניקה ייעוץ והכוונה רפואית לחולים ולבני משפחותיהם