"לזניה" מאפינס
ערכים תזונתיים למאפה אישי: 124 קלוריות | 12 גרם פחמימות | 6 גרם חלבון | 5.5 גרם שומן | 3 גרם סיבים תזונתיים | 12 מאפינס בקוטר 6 ס"מ
החומרים ל-12 מאפים:
- 6 טורטיות (אפשרות ללא גלוטן)
- מעט שמן לשימון
למלית:
- 1 חבילה טופו במרקם רך
- 100 גרם גבינת שקדים קשה מלוחה (קנויה או ביתית)
- 2/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים
- 12 עגבניות שרי אדומות, חצויות
- 12 עגבניות שרי צהובות, חצויות
- 2 כפות עגבניות מיובשות, קצוצות
- 1/2 בצל חצוי ופרוס דק
- עלים קצוצים מ־3 גבעולי בזיליקום
- עלים מ־10 גבעולי פטרוזיליה
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת יבשה וקולים את הטורטיות כחצי דקה מכל צד (זה יעניק להן גמישות).
- קורצים מכל טורטייה 2 עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומברישים בשמן משני הצדדים.
- מרפדים את תבנית המאפינס בעיגולי הטורטיות המשומנים.
- מערבבים בקערה את כל חומרי המלית וממלאים כל טורטייה ב־2 כפות מהמלית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־25 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
עוד מתכונים לפיקניק טבעוני או נשנוש בריא בבית:
כלים וטקסטיל: קסטרו הום