כקונדיטורית הכירה אריאל בן חמו את עולם המאפים והמתוקים מצדו הקלאסי והפחות בריא. אבל לאחר שהתקשתה למצוא מתכונים נגישים המתבססים על חומרי גלם בריאים, החליטה לפתח מתכונים כאלה בעצמה. כך נולד לו הבלוג שלה ”בריאלי” ובהמשך גם העמוד המצליח באינסטגרם, שמציעים מתכונים במגוון קטגוריות, מללא גלוטן וללא סוכר ועד טבעוניים או קטוגניים. המקום הנכון לכל מי שרוצה לעשות צעד למטבח הבריא.
עוד מתכונים של בריאלי:
שניצל טופו ברוקולי
ערכים תזונתיים למנה: 224 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 15 גרם חלבון | 14.5 גרם שומן
החומרים ל-6 מנות:
- 1 חבילת טופו קשה
- 1/3 כוס שיבולת שועל
- 1 ראש ברוקולי, פרחים בלבד
- 1/4 כוס טחינה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית אבקת שום
לציפוי:
- 1 ביצה (לא חובה)
- פירורי לחם
- תרסיס שמן זית
אופן ההכנה:
- מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי השניצל ומעבדים עד לתערובת כמעט אחידה, והברוקולי הופך לפירורים קטנים.
- יוצרים מהתערובת, בעזרת הידיים, שניצלונים קטנים.
- הציפוי: טורפים את הביצה, ובקערה נוספת מניחים את פירורי הלחם. מצפים כל שניצל קודם בביצה ואז בפירורי הלחם.
- מניחים את השניצלים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומרססים אותם בשכבה דקה ואחידה של תרסיס שמן זית.
- אופים את השניצלים בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות, בתוכנית של חום עליון־תחתון, כ־20־25 דקות, עד שפירורי הלחם מתקשים ומזהיבים.