המרק העשיר הוא ארוחה שלמה שמכילה המון ירקות, חלבון (טופו או עוף) ואטריות

מתכון בריא בשבוע: מרק ברוקולי עם אטריות - כמו במסעדה

מה הופך את הברוקולי לאחד הירקות הבריאים ביותר בעולם, אילו יתרונות הוא מספק לגוף ואיך גם אתם תוכלו להכין ממנו מרק אסייתי טעים – שהוא ארוחה שלמה?

פורסם:
מכל הירקות בעולם, ברוקולי נחשב לאחד הבריאים ביותר אם לא הבריא מכולם. הכול בזכות מרכיב הסולפוראפן שבו – פיטוכימיקל נוגד חמצון עוצמתי שמחקרים רבים הוכיחו כי יש לו תכונות נוגדות סרטן חזקות. בנוסף, מחקר שפורסם במאי 2021 בכתב העת Nutrition ונערך באוניברסיטה העברית, בהובלת פרופ’ זכריה מדר וגיל זנדני מהפקולטה לחקלאות, מצא שלאכילת ברוקולי יש השפעה על חיידקי המעי וכי צריכתו (פרחים וגזע) משפרת את הרגישות לאינסולין ומשפיעה לטובה גם על השומנים בדם.
קראו עוד:

איך כדאי לאכול ברוקולי?

אחת הדרכים הטעימות היא לשלב אותו במרק אסייתי עם טעמים שמחמיאים לירק הבריא. המרק העשיר הוא ארוחה שלמה שמכילה המון ירקות, חלבון (טופו או עוף) ואטריות. המתכון קל ומהיר להכנה.
2 צפייה בגלריה
מרק ברוקולי
מרק ברוקולי
מרק אסייתי עם טעמים שמחמיאים לירק הכי בריא שיש
(צילום: רויטל פדרבוש)
מה צריך?
  • 3 כפות שמן, אפשר זית
  • בצל בינוני חתוך לקוביות
  • 2 כוסות ברוקולי חתוך
  • 1 גזר בינוני מגורד או חתוך לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום
  • 1 כף ג׳ינג׳ר טרי מגורד
  • 1 כף גדושה מחית קארי (השתמשתי במחית האדומה, שהיא קצת חריפה)
  • 1/2 חבילה (כ-200 גרם) טופו חתוך לקוביות או נתחי עוף במשקל דומה
  • 1 כוס קרם קוקוס (כ-22% שומן)
  • 4-3 כוסות מים
  • 1 כף סוכר/דבש/ממתיק
  • 1/3-1/4 כוס רוטב סויה אמיתי
  • 50-40 גרם אטריות שעועית או אורז (אריזה קטנה)
  • פתיתי צ׳ילי חריף או פפריקה חריפה לפי הטעם (לא חובה)
להגשה:
  • קשיו/בוטנים גרוסים
  • בצל ירוק/כוסברה

מה עושים:
  1. מטפלים בברוקולי: מפרידים את הגזע מהפרחים, מקלפים את הגזע וחותכים אותו לקוביות קטנות; את הפרחים חותכים לגודל ביס.
  2. בסיר עם שמן מטגנים את הבצל, גזע הברוקולי והגזר במשך 3 דקות.
  3. מוסיפים שום וג׳ינג׳ר, מטגנים כמה שניות ומוסיפים משחת קארי, טופו, חלב קוקוס ומים ומביאים לרתיחה.
  4. כשהמרק רותח מוסיפים ברוקולי ורוטב סויה, מביאים לרתיחה חוזרת, מוסיפים אטריות אורז, טועמים ומתקנים תיבול (מוסיפים רוטב סויה/צ׳ילי חריף)
  5. בהגשה מפזרים בוטנים/קשיו, בצל ירוק וכוסברה לפי הטעם.
הפוסט המלא פורסם בבלוג מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button