כקונדיטורית הכירה אריאל בן חמו את עולם המאפים והמתוקים מצדו הקלאסי והפחות בריא. אבל לאחר שהתקשתה למצוא מתכונים נגישים המתבססים על חומרי גלם בריאים, החליטה לפתח מתכונים כאלה בעצמה. כך נולד לו הבלוג שלה ”בריאלי”, ובהמשך גם העמוד המצליח באינסטגרם, שמציעים מתכונים במגוון קטגוריות, מללא גלוטן וללא סוכר ועד טבעוניים או קטוגניים. המקום הנכון לכל מי שרוצה לעשות צעד למטבח הבריא.
עוד מתכונים של אריאל בן חמו:
עוגת שוקולד־סלק
ערכים תזונתיים למנה: 362 קלוריות | 40 גרם פחמימות | 5 גרם חלבון | 20 גרם שומן | תבנית אינגליש קייק (12 מנות)
החומרים:
- 120 גרם שוקולד מריר איכותי
- 110 גרם (2/3 כוס) שמן זית
- 230 גרם (1 כוס +1 כף) סלק מבושל, טחון
- 2 ביצים
- 150 גרם (½1 כוסות) סוכר קנים אורגני
- 280 גרם (2 כוסות) קמח כוסמין מלא
- 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
- 2 גרם (1 כפית) וניל
- קורט מלח
לציפוי השוקולד:
- 150 גרם שוקולד
- 35 גרם (2 כפות) שמן זית
אופן ההכנה:
- מכניסים את השוקולד ואת שמן הזית לקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים במיקרוגל בפולסים, עד להמסה מלאה.
- מערבבים את השוקולד עם הסלק ומניחים בצד.
- טורפים היטב את הביצים ואת הסוכר בקערה רחבה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לאיחוד.
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים רק עד לאיחוד, תוך ערבוב מינימלי.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עוגה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־30־40 דקות, עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים. מוציאים ומצננים.
- מכינים את הציפוי: מכניסים את השוקולד ואת שמן הזית לקערה שמתאימה למיקרוגל וממיסים במיקרוגל. מערבבים לקרם במרקם אחיד.
- מזלפים בעדינות את שכבת השוקולד מעל העוגה ומגישים.