שני חטיפי בריאות מתוצרת בית. ממתקי משמש, קוקוס ופיסטוקים וכדורי תמרים ואגוזים

מתוק ומנחם: שלושה מתוקים קטנים ובריאים שקל להכין וקשה להפסיק לנשנש

כדורי שוקולד בגרסה בריאה, כדורי תמרים ואגוזים בציפוי שוקולדי וממתקי משמש, קוקוס ופיסטוק ביתיים. זריקת אנרגיה קטנה, זריזה ומתוקה במינימום מאמץ ומקסימום בריאות

פורסם:

כדורי תמרים ואגוזים בציפוי שוקולד

מתכון: רונית פנסו
ערכים תזונתיים ליחידה: 92 קלוריות | 12 גרם פחמימות | 2.5 גרם חלבון | 3.5 גרם שומן | 25 יחידות
החומרים לכדורים:
1/2 חבילה (250 גרם) תמרים מגולענים דחוסים
1 כוס אגוזי מלך קלופים
1/4 כוס יין אדום מתוק או מיץ ענבים
1/2 כפית קינמון טחון
לציפוי השוקולד:
2 כוסות פתיתי שוקולד לעיטור עוגות (אפשר להחליף באבקת קקאו או באבקת חרובים)
אופן ההכנה:
1. שמים בקערת מעבד מזון עם להב מתכת את כל המרכיבים לכדורים ומעבדים בהפסקות ותוך ניקוי דופנות הקערה, עד שנוצרת תערובת אחידה.
2. מעבירים לקערה, ובידיים משומנות קלות קורצים מהתערובת פיסות בגודל בינוני ומגלגלים לכדורים. את הכדורים
מגלגלים בפתיתי השוקולד ומניחים על מגש מצופה בנייר אפייה. מעבירים למקרר חצי שעה לפחות.

ממתקי משמש, קוקוס ופיסטוקים

מתכון: רונית פנסו
ערכים תזונתיים ליחידה: 59.5 קלוריות | 7.5 גרם פחמימות | 1 גרם חלבון | 3 גרם שומן | 40 יחידות
החומרים:
200 גרם (½1 כוסות) משמשים מיובשים
2 כוסות קוקוס טחון
1/2 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס חלב קוקוס
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
2 כוסות פיסטוקים לא קלויים, קלופים וקצוצים דק
אופן ההכנה:
1. קוצצים גס בסכין את המשמשים המיובשים ושמים בקערת מעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים את הקוקוס, אבקת הסוכר, חלב הקוקוס וקליפת התפוז. מעבדים בהפסקות ותוך ניקוי הדפנות מדי פעם, עד שנוצרת תערובת אחידה.
2. מוציאים לקערה, ובידיים לחות מעט (התערובת דביקה למדי) לוקחים חופן מהתערובת ומעבדים לגליל בעובי בינוני. חותכים לפיסות ומצפים קלות את חלקן העליון בפיסטוקים קצוצים. מניחים על מגש מצופה בנייר אפייה. מעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
2 צפייה בגלריה
פצפוצי אורז מלא במקום עוגיות. כדורי שוקולד בריאים
פצפוצי אורז מלא במקום עוגיות. כדורי שוקולד בריאים
פצפוצי אורז מלא במקום עוגיות. כדורי שוקולד בריאים
(צילום: שאטרסטוק / א.ס.א.פ קריאייטיב )

כדורי שוקולד בריאים

מתכון: רויטל פדרבוש
ערכים תזונתיים ליחידה: 92 קלוריות | 10 גרם פחמימות |1 גרם חלבון | 5 גרם שומן | 10 יחידות
החומרים:
2 כוסות אורז מלא תפוח (50 גרם)
125 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
3/4 כף (10 גרם) שמן קוקוס/ שמן קנולה/ נוטלה/ חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
1. מסדרים 10 עטרות נייר בגודל בינוני בכלי עם מכסה שמיועד למקפיא.
2. ממיסים את השוקולד על מתקן בן מארי או בכמה פולסים במיקרוגל עד להמסה מלאה. מוסיפים את השמן/ חמאת בוטנים ומערבים היטב עם פצפוצי האורז.
3. מחלקים ל-10 עטרות נייר ושומרים במקפיא.
עוד מתכונים בריאים וטעימים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש - מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button