פרגיות צרובות במשרת אפרסקים

מתכון בריא אחד בשבוע: פרגיות במשרת אפרסקים

האפרסק לא רק עשיר בטעמים חמוצים־מתוקים, אלא גם תורם לעיכול, מפחית מחלות לב ומשפר את מראה העור. מתכון קיצי עסיסי עם פרגיות צרובות במחבת

שף אורח: עידית קוסטיצקי טישל
פורסם:
הוא לא רק עשיר בטעמים חמוצים־מתוקים, במרקם קטיפתי ובצבעוניות מפתה, אלא גם עתיר בריאות (במיוחד כשהוא בשל). אחרי שלמדנו כי יש לפחות חמש סיבות מצוינות לאכול אפרסקים הקיץ, קבלו עוד מתכון עם אפרסקים.

פרגיות במשרת אפרסקים חרפרפה

ערכים תזונתיים למנה: 271 קלוריות | 10 גרם פחמימות | 27 גרם חלבון | 13.5 גרם שומן
החומרים ל-4 מנות:
  • 2 פרגיות חצויות
  • 1 כף שמן לטיגון
למשרה:
  • 2 אפרסקים רכים
  • 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
  • 1 ס"מ שורש כורכום טרי
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 פלפל צ'ילי טרי, קצוץ
  • 1/2 כפית אבקת כוסברה
  • 1/2 כפית צ'ילי יבש
  • 1 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
  1. טוחנים את כל חומרי המשרה במעבד מזון, עד לקבלת משחה אחידה.
  2. משרים את נתחי הפרגית במשרה ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  3. מחממים מחבת פסים ומורחים אותה בשמן. צורבים את הפרגיות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים את הפרגיות לצלחת.
  4. יוצקים את נוזלי המשרה שנשארו בקערה למחבת הלוהטת ומצמצמים מעט עד לקבלת רוטב סמיך יותר. מגישים את הפרגיות עם אורז לבן ויוצקים את הרוטב מעל.
רוצים עוד מתכוני אפרסק?
שפית אורחת: עידית קוסטיצקי טישל, "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט, כפר ביל"ו
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button