תבשילי קדירה

מתכון בריא בשבוע: קדירת טמפה עם ערמונים ואורז בר

איך מכינים חורף? זורקים לקדירה שפע של ירקות, חופן תבלינים והמון בריאות ומחכים לקסם. השפית אביטל סבג מכינה קדירה לוהטת מן הצומח לעונה הקרה

שפית אורחת: אביטל סבג
פורסם:
עם 8 גרם חלבון ל-100 גרם, הטֶמְפֶּה (Tempeh) הוא אחד ממקורות החלבון הצמחוניים המומלצים ביותר. הוא בעל טעם אגוזי מעושן הדומה לפטרייה, נוח לעיבוד ואפשר לשלבו במגוון תבשילים. כמו הטופו, גם הטמפה עשוי מסויה, אבל בעוד שהטופו עשוי מחלב סויה, את הטמפה, שמקורו באינדונזיה, מכינים מפולי סויה מותססים, מה שמעניק לו יתרון נוסף: העשרת אוכלוסיית חיידקי המעי הידידותיים. לטמפה מדד PH גבוה, שהופך אותו למזון אלקלי העוזר לרפלוקס וצרבות, והוא גם עשיר במינרלים ובוויטמיני B.
עוד בישול בריא בחורף:

קדירת טמפה עם ערמונים ואורז בר

ערכים תזונתיים למנה: 314.5 קלוריות | 30 גרם פחמימות | 15 גרם חלבון | 12.5 גרם שומן (מומלץ להכין בקדירה מברזל או מחמר של 5 ליטר)
החומרים ל-8 מנות
למשרת הטמפה:
  • 1/2 קילו טמפה
  • 1 כף אבקת קארי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס מים
לקדירה:
  • 3 בצלים קצוצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 תמרים מגולענים, קצוצים (לא חובה)
  • 1 חבילת ערמונים קצוצים (בוואקום)
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 כוסות אורז בר, מושרה ל־6 שעות ומסונן
  • 1 כף מלח גס אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור, גרוס עבה
  • 1 כפית כמון
  • 1 עלה של מרווה טרייה
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל חומרי המשרה לטמפה, חותכים את הטמפה לקוביות של 1X1 ס"מ ומשרים במשרה כשעה.
  2. מעבירים את הטמפה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ־15 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.
  3. מחממים את הקדירה על הכיריים ומטגנים את הבצלים בשמן הזית על להבה בינונית כ־20 דקות עד קרמול.
  4. מוסיפים לקדירה את התמרים, הערמונים, השום, האורז, הטמפה, התבלינים ו־4 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ־15 דקות.
  5. מסירים מהכיריים, מכניסים את הקדירה לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות ואופים במשך 90 דקות.

חומר למחשבה: ממה עשויה הקדירה שלכם?

קדירת ברזל: סיר הברזל שומר על חום שמצטבר בעת הבישול האיטי, מה שגורם לחום להיות מפוזר בצורה שווה ומבוקרת.
קדירת חרס: יש קדירות כמו הדונאבה - קדירה יפנית עגולה מסורתית העשויה חמר מצופה בגלזורה שנשרפה ב־1,200 מעלות וזה מקנה לה בישול איטי בחום המפוזר בכל חלקיה.
קדירת חמר: הבישול בחמר נותן לנו איכויות הקרובות לאדמה, שנחשבת ברפואה הסינית למקור ה"יין" של היקום. לפיה, ככל שנעמיק לתוככי האדמה, נקבל איכות של מזונות "ייניים" יותר, כלומר יותר מחממים, מחזקים ומקרקעים. כמו כן הבישול בקדירה מחמר יעצים תבשילים מבוססי ירקות שורש שמקורם אף הוא באדמה.
2 צפייה בגלריה
תבשילי קדירה
תבשילי קדירה
הבישול בקדירה מחמר יעצים תבשילים מבוססי ירקות שורש שמקורם אף הוא באדמה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעה קנריק)
  • חישוב ערכים תזונתיים: עדי פיאסצקי נעים, דיאטנית קלינית, שירותי בריאות כללית, מחוז דרום
השפית אביטל סבג היא בעלת קייטרינג הבוטיק "אביטליטי" ומחברת הספר רב המכר "חמש עונות במטבח - בישול טבעוני בדרך הזן"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button