כן, אפשר להכין אותו גם מגבינה רזה. פנקייק גבינה

מתוק ומנחם: שני קינוחים בריאים ומפנקים שכדאי להוציא בשבילם את המחבת

האחד עשיר בגבינה, תפוח ומפנק בטעם ונילי משגע ומוגש עם ריבת תות, והשני קרפי, נטול גלוטן וממולא בקרם ריבת חלב בגרסה טבעונית נהדרת. מוזמנים לבחור: פנקייק גבינה או קרפ כוסמת ירוקה

עודכן:
את פנקייק הגבינה הישן והטוב כולנו מכירים ואוהבים. כאן הוא מוצע בגרסה קלה ובריאה יותר מגבינה רזה (3%) שגם מדודה בקלוריות. את קרפ הכוסמת הירוקה הפופולרי, רבים אימצו בשנים האחרונות במטבח, ואין זה פלא - הוא בריא, טבעוני, נטול גלוטן, מיטיב עם מפחיתי פחמימות וגם משתדך טוב לתוספות מתוקות ומלוחות כאחת. כאן הוא משתדך לקרם נהדר של "ריבת חלב", אף היא טבעונית, ומומלצת גם למי שנמנע מלקטוז. מוזמנים לאמץ את שני המתכונים למחבת שלכם.

פנקייק גבינה

מתכון: רויטל פדרבוש
ערכים תזונתיים ליחידה עם חצי כפית ריבה: 46 קלוריות | 6 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 1 גרם שומן | 10 יחידות
החומרים:
1 ביצה
1 כפית סוכר
חצי גביע (125 גרם) גבינה לבנה 3% שומן
4 כפות קמח (50 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
להגשה: 1 כפית ריבה
לכל 2 פנקייק
אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצה עם הסוכר במיקסר יד, עד לקבלת בלילה תפוחה.
2. מערבבים בקערה אחרת את הגבינה עם הקמח, אבקת האפייה ותמצית הווניל.
3. מעבירים רבע מתערובת הקמח והגבינה לביצה ומקפלים בעדינות כדי לא לשבור את הקצף. מוסיפים את שאר התערובת ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. משמנים מחבת נון־סטיק בתרסיס שמן. מוזגים כף מלאה מהתערובת למחבת, וכשהשוליים מזהיבים הופכים לצד השני ומטגנים עוד כמה שניות עד להזהבה.
5. מגישים עם ריבה.
עוד מתכונים בריאים וטעימים תמצאו בבלוג של רויטל פדרבוש - מטבח קל - מתכונים פשוטים להרגשה טובה

2 צפייה בגלריה
טבעוני ונטול גלוטן אבל מאוד מפנק. קרפ כוסמת עם דולצ'ה דה קוקו
טבעוני ונטול גלוטן אבל מאוד מפנק. קרפ כוסמת עם דולצ'ה דה קוקו
טבעוני ונטול גלוטן אבל מאוד מפנק. קרפ כוסמת עם דולצ'ה דה קוקו
(יוסי סליס)

קרפ כוסמת ירוקה עם דולצ'ה דה קוקו

מתכון: אודי סהר
ערכים תזונתיים ליחידת קרפ + קרם: 222 קלוריות | 36 גרם פחמימות | 2 גרם חלבון | 9 גרם שומן | 12 יחידות
החומרים לקרפ הכוסמת:
½1 כוסות כוסמת ירוקה,
מסוננת אחרי השריה של לילה
2 כוסות מים
1/2 כפית מלח (לא חובה)
לקרם דולצ'ה דה קוקו:
500 גרם חמאת קוקוס (שימו לב, לא שמן קוקוס!), מחוממת 
1־½1 כוסות מים חמימים
½1 כוסות מייפל
1/2 כפית תמצית וניל 
* הקרם הוא גרסה טבעונית של הדולצ'ה לה לצ'ה (ריבת חלב) המוכרת.
אופן ההכנה:
1. טוחנים את חומרי הקרפ במעבד מזון, מכסים את הבלילה ומניחים לה לנוח כשעתיים בטמפרטורת החדר.
2. יוצקים מצקת מהבלילה למחבת נון־סטיק, מהמרכז כלפי חוץ בתנועה סיבובית, ומחממים עד שנוצרות בועות במרכז הקרפ. הופכים ומזהיבים 1־2 דקות נוספות.
3. שמים במעבד מזון את חמאת הקוקוס המחוממת ומוסיפים בהדרגה את המים החמים בקצב מתון ומעבדים. מוסיפים את המייפל ותמצית הווניל ומעבדים לקרם חלק. מגישים עם הקרפ, ואת השארית שומרים בצנצנת מעוקרת במקרר.
פורסם לראשונה: 07:39, 20.12.23
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button