פמפקין ספייס: מתכון בסיס לתערובת תבלינים
ה־Pumpkin Spice היא תערובת תבלינים מחממים שמקורה בארצות הברית, ונהוג לתבל איתה מגוון של מאכלי חורף. הנה גרסה לתערובת בסיסית שתוכלו להכין בעצמכם ולתבל איתה מנות, תבשילים ומשקאות חורפיים, ממתוק ועד מלוח.
פמפקין ספייס גרנולה
ערכים תזונתיים למנה: 193 קלוריות | 6 גרם חלבון | 21 גרם פחמימות | 9 גרם שומן | 15 מנות
החומרים:
לתמיסה
- 3 כפות סילאן או מייפל
- 2 כפות שמן
- 1/4 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כף פמפקין ספייס
לגרנולה:
- 300 גרם שיבולת שועל דקה
- 60 גרם גרעיני חמנייה
- 60 גרם גרעיני דלעת
- 50 גרם אגוזי פקאן
- 50 גרם שקדים פרוסים מולבנים
אופן ההכנה:
- שמים בסיר קטן את כל חומרי התמיסה ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- מעבירים לקערה עמוקה את חומרי הגרנולה ומערבבים.
- יוצקים את התמיסה אל קערת הגרנולה ומערבבים היטב, עד שהיא מצפה את הגרנולה היטב.
- משטחים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל־100 מעלות כשעה וחצי. מדי פעם בודקים שהגרנולה לא נשרפת ונאפית באופן אחיד, עד שהיא פריכה וריחנית.
- מוציאים את הגרנולה מהתנור, מצננים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה. הגרנולה נשמרת כחצי שנה ואף יותר.
פמפקין לאטה
ערכים תזונתיים: 69 קלוריות | 2 גרם חלבון | 1 גרם פחמימות | 6 גרם שומן | 2 כוסות
החומרים ל-2 כוסות:
- 2 כוסות חלב שקדים ללא תוספת סוכר
- 2 כפיות תערובת פמפקין ספייס
אופן ההכנה:
- מחממים את חלב השקדים ומוסיפים את תערובת הפמפקין ספייס. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
- יוצקים את המשקה לכוסות, מוסיפים חלב מוקצף ומקשטים בקמצוץ של תערובת תיבול.
עוגיות פמפקין ספייס
ערכים תזונתיים: 110 קלוריות | 1.5 גרם חלבון | 3 גרם פחמימות | 9 גרם שומן | 20 עוגיות
החומרים ל-20 עוגיות:
- 1 כוס (200 גרם) קמח שקדים
- 1 כוס (150 גרם) טחינה גולמית
- 4 כפות (50 גרם) רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
- 4 כפות (50 גרם) שוקולד צ'יפס מריר
- 2 כפיות תערובת פמפקין ספייס
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית סוכר קוקוס
- קורט קינמון
אופן ההכנה:
- מערבבים בקערה עמוקה את קמח השקדים, הטחינה, רסק התפוחים, השוקולד, תערובת הפמפקין ספייס ותמצית הווניל, עד לקבלת עיסה אחידה. מעבירים למקרר חצי שעה.
- יוצרים מהתערובת כדורים בגודל כדור פינג־פונג ומניחים על תבנית אפייה. משטחים כל כדור לצורה של דיסקית בעזרת תחתית של כוס רטובה. בוזקים מעט סוכר קוקוס וקינמון ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־15 דקות. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת אטומה.
בשבוע הבא: המתכונים המלוחים עם פמפקין ספייס
מתכונים, הכנה וצילום: חגי לפלר, הבעלים של הבלוג "הספורטאי הטבעוני" ובוגר לימודי תזונת ספורט במכללת וינגייט