מורן שטרום
נבחרת הוולנס
פיצה  מבצק בטטות וקשיו

זה גאוני: איך להפוך מנה מושחתת לפיצה טעימה וסופר־בריאה לכל המשפחה?

בעזרת טוויסט מפתיע של חומרי גלם עתירי סיבים תזונתיים ושומנים בריאים הפיצה יכולה להפוך למנה שיכולה לככב בארוחת הערב של כל משפחה בריאה. הנטורופתית מורן שטרום עם שתי הצעות לפיצות סופר־טעימות שיגוונו את התפריט המשפחתי

מורן שטרום
פורסם:
האם ידעתם שאת יום המשפחה שחל מחר (ג') ואת יום הפיצה הבינלאומי חוגגים באותו החודש? מה תגידו אם נציע לכם לשלב בין השניים ולהפוך פיצה מושחתת לפיצה בריאה ולבילוי משפחתי שיעשה ללב שלכם ממש טוב. מלבד היותה תענוג לבלוטות הטעם שלנו, לרוב פיצה "תקנית" עשירה בקמח לבן ובגבינות עתירות שומן שעלולות להצטבר בכלי הדם שלנו. אבל בעזרת טוויסט מפתיע של חומרי גלם עתירי סיבים תזונתיים ושומנים בריאים היא יכולה להפוך למנה שיכולה לככב בארוחת הערב של כל משפחה בריאה. הנה שתי הצעות לפיצות סופר־טעימות שיגוונו את התפריט המשפחתי:
טיפ: הכי כיף זה לשתף את הילדים ולתת להם להכין את הפיצה שלהם, אנו נותנים להם זמן של עצמאות ולמידה, זמן יצירה וזו גם פעילות משפחתית מהנה.

פיצה בטטה וקשיו

מה צריך:
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 13 אגוזי קשיו טבעיים (לא קלויים)
  • 1 כף ממרח שקדייה (מ־100% שקדים)
  • 1/3 כוס זרעי צ׳יה, מושרים בכוס מים
  • 1 ביצה אורגנית מידה L
  • 1/3 כוס עגבניות מרוסקות
  • קורט פלפל לבן
  • עגבנייה קטנה, חתוכה לפרוסות
  • גבעול בצל ירוק, חתוך לטבעות
  • 1/2 כוס גבינת תום עזים מגוררת
4 צפייה בגלריה
פיצה בריאות
פיצה בריאות
הרכיבים לפיצת בטטה וקשיו
(צילום: shutterstock)
מה עושים:
  1. מבשלים את הבטטה בסיר מים רותחים במשך 7 דקות, מסננים היטב, חותכים חתיכה קטנה ממנה ומניחים בצד.
  2. מחממים את התנור ל־180 מעלות על תוכנית אפייה, ובינתיים מכניסים למעבד מזון את קמח הכוסמין, המלח, הקשיו, ממרח השקדייה, זרעי הצ׳יה והביצה ומערבבים בכמה פולסים.
  3. מוסיפים את הבטטה ומערבבים כחצי דקה, עד לקבלת עיסת בצק.
  4. עוטפים תבנית פיצה בקוטר 28 ס״מ בנייר אפייה, ובעזרת מרית יוצרים שכבה דקה ככל האפשר מהעיסה. אם התערובת נדבקת מעט, תוכלו להיעזר במעט מים כדי לשטח אותה על התבנית.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 5 דקות.
  6. מוציאים את התחתית מהתנור, מורחים עליה את רוטב העגבניות המרוסקות, זורים מעל את הפלפל הלבן ומניחים את פרוסות העגבנייה, הבצל, גבינת התום ורצועות דקיקות מהבטטה שהנחנו בצד.
  7. מחזירים לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות.

פיצה ברוקולי ושקדים

4 צפייה בגלריה
פיצה בריאות
פיצה בריאות
פיצה בריאות על בסיס ברוקולי
(צילום: shutterstock)
מה צריך:
  • 400 גרם ברוקולי טרי (בערך 3 כוסות)
  • 3/4 כוס קמח כוסמין מלא
  • כפית שטוחה של מלח צמחי מרפא ועשבי תבלין
  • 12 שקדים טבעיים (לא קלויים)
  • ביצה אורגנית מידה L
  • 1/3 כוס קרם קוקוס מקרטון
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
  • 1/2 כוס גבינת תום עזים מגוררת
4 צפייה בגלריה
פיצה בריאות
פיצה בריאות
הרכיבים לפיצת ברוקולי ושקדים
(צילום: shutterstock)
מה עושים:
  1. חולטים את הברוקולי בסיר מים רותחים במשך 7 דקות, מסננים היטב מהמים, חותכים תפרחת אחת ממנו ושומרים בצד.
  2. מחממים את התנור ל־180 מעלות על תוכנית אפייה, ובינתיים מכניסים למעבד מזון את קמח הכוסמין, המלח, השקדים והביצה ומערבבים בכמה פולסים.
  3. מוסיפים את הברוקולי ומערבבים כחצי דקה עד לקבלת עיסת בצק.
  4. עוטפים תבנית פיצה בקוטר 28 ס״מ בנייר אפייה, ובעזרת מרית יוצרים שכבה דקה ככל האפשר מהעיסה. אם התערובת נדבקת מעט, תוכלו להיעזר במעט מים כדי לשטח אותה על התבנית.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך 5 דקות.
  6. מוציאים את התחתית מהתנור, מורחים מעל את קרם הקוקוס, זורים את הפלפל השחור ומפזרים את גבינת התום ורצועות דקות מהברוקולי שהנחנו בצד.
  7. מחזירים לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות.
טיפ: תנו לילדים להגיש ולחתוך לכם, אל תשכנעו אותם לטעום, אלא התקשרו לקרובים או חברים וספרו להם עד כמה הם נפלאים ושפים מצוינים במטבח, שמשלבים בריאות וטעם משובח בבישול. אכילה בריאה היא תהליך תמידי, צרו את הדרך הבריאה שלכם בסבלנות.
כרטיס ביקור נבחרת ה-Wellness וולנס מנטה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button