שתף קטע נבחר
 

אתם אנשים טובים, אנחנו אנשים טובחים

כבר שנים כושל גיא מרוז בניסיון להפסיק לאכול חיות מתות, אבל הוא מודה שהטבעונים מסביב הם אנשים טובים יותר. והם גם ינצחו. אז חג שמח

 

בשר זה רצח, ורצח זה משמין (צילום: החזית לשחרור בעלי חיים) (צילום: החזית לשחרור בעלי חיים)
בשר זה רצח, ורצח זה משמין(צילום: החזית לשחרור בעלי חיים)

אתמול (יום ה') נחגג ברוב פאר והדר יום הטבעונות, אז חג שמח לכם אנשים הרבה יותר טובים ממני. אני לגמרי לא ציני - אתם הטבעונים אנשים טובים, אנחנו אנשים טובחים. פשוטו כמשמעו. אם צאן באמת הולך לטבח זה רק כי אנחנו מעלים אותו על המנגל. אשתי כבר שנים לא אוכלת "חיות מתות", כמו שהילד הפעוט שלי קורא לזה. בגן שלו, אגב, מחרימים ילדים שהריחו בטעות ביצה של תרנגולת.

 

 

שנים רבות אני מנסה להצטרף לאנשים הטובים ובכל פעם נשבר מול השווארמה בקונגרס בזל בתל אביב. חבר שלי, טבעוני אדוק, שאל אותי פעם "את הכלב שלך היית אוכל?". לא, תודה, חולדאי כבר טעם ופספס בשל כך עוד שני מנדטים. אבל גם המחשבה האיומה הזו לא מצליחה להרחיק אותי מסלמון משובח בתנור, דג מתוק ומסכן שלא עשה רע לאיש ואנחנו הורגים ומבשלים אותו רק בגלל שהוא דג (!).

 

וכנ"ל אנחנו עושים לעדנה הפרה שרק רצתה לרעות עם עגליה באחו. אבל עדנה כל כך טעימה. איך מתגברים על היצר הזה ומחליפים אותו בגושי סויה בלתי פריכים ובלתי מרשימים?

 

זה לא משנה כי בקרוב לא תהיה לנו ברירה אלא לעזוב את דרך הבשר והפרגיות ולהבין שמשהו בלתי הגיוני מתרחש, ואני לא מדבר כרגע על רצח העם שאנחנו מבצעים בחיות האלה. זה לא הגיוני לאכול חיות כי לגדל קילו פרה מתחיל לעלות ממון רב. כמויות המים שאנחנו משקיעים (כשחצי מהעולם צמא) להשקות את האנטריקוט שלנו הן דמיוניות, ולא ניכנס עכשיו להשפעה על ההתחממות הגלובלית מהתעשייה המשוגעת הזו.

 

ושם, אגב, נעוץ הרשע האמיתי: אם לפחות היינו צדים בכוחות עצמנו איזו פרה או תרנגולת סוררת מדי שבוע, ניחא. שיטות האינקוויזיציה שאנחנו מפעילים על החיות המסכנות האלה בבתי המטבחיים, בלולים הדחוסים עד אימה, בסלקציה בתאי האפרוחים, במשלוחים החיים באוניות - כל זה כדי לאכול משהו טעים טעים, היא פשע גלובלי שחייבים להפסיק אותו.

 

רק שאני, כמו רבים מכם, עוד לא מצליח להפסיק את ההתמכרות הזאת. אז בואו לפחות נתחיל להודות שאנחנו אנשים פחות טובים מרוב הטבעונים שמסתובבים בינינו ולועסים עשב. אנחנו חייבים להפסיק לאכול בשר ועוף תעשייתיים ולקנות רק ממגדלים קטנים שיש להם חוות נעימות יחסית. לפחות לא מענים אותם לפני.

 

עכשיו רוב הטבעונים ישנאו אותי כי מבחינתם כל מי שנוגע בחתיכת גבינה צפתית הוא פושע בינלאומי, ואני אומר - בואו, נתחיל בצעד קטן ולאט לאט נבין שאנחנו חיים בחטא.

 

והנה נבואה: עוד כמה שנים, גם אם ימשיך הטרנד של תכניות האוכל בטלוויזיה, אי אפשר יהיה יותר להראות איך חותכים פרה בשידור וקוצצים דג בשעות שבהן משפחות צופות. לא תאמינו אבל יש ילדים שנעלבים מזה. חג שמח אנשים טובים ממני, ובתיאבון.

 

מעוניינים להציע טור לערוץ הדעות של ynet? שלחו לנו ynetopinion@gmail.com

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים