כשאמה קורונל אייספורו מספרת על המפגש הראשון עם בעלה העתידי, זה נשמע כמו טיוטה לתסריט של קומדיה רומנטית פלוס כמה טוויסטים אפלוליים. נערה פשוטה בת 17 שהתאהבה בסלבריטאי פופולרי, ומצאה איתו את האושר והעושר. הוא אמנם מבוגר ממנה ב־32 שנה, ואת העושר שלו עשה מעסקים שנגמרים לעיתים קרובות במישהו מדמם למוות או נקבר חי בתוך גוש בטון. אבל חוץ מזה, לגמרי הוליווד.
- לא רוצים לפספס אף כתבה?
עוד כתבות למנויים:
- "רעידת אדמה בעולם התחתון": איך הגיעו 744 קילו קוקאין לקריית גת?
- בית הנייר, גרסת המציאות: איך השתלט ארגון פשע על עיר בברזיל?
- מדובב של המשטרה חושף את השיטה
השנה הייתה 2007 ואמה קורונל, תלמידת תיכון, הוזמנה למסיבה באחת מאלפי החוות - ראנצ'וז - הפזורות בסינלואה, חבל ארץ בצפון מערב מקסיקו הנשלט בידי אחד מקרטלי הסמים הגדולים והחזקים בעולם. בזמן שרקדה עם מי שהיה אז החבר שלה - תואר זמני מאוד כפי שהתברר לשניהם בסוף הערב - עיניה פגשו במרכז רחבת הריקודים את עיניו של איש נמוך ולא מאוד מרשים. אבל היא ידעה היטב מיהו חואקין גוזמן, וכשמישהו ניגש ואמר לה כי הגבר שעשה לה עיניים רוצה לרקוד איתה, היא הסכימה מיד.
"גם אם יש לך חבר, את יכולה לרקוד עם כל אדם שמבקש!", סיפרה קורונל לפני כמה שנים, "אז אמרתי, 'כמובן!' זה היה מפגש קצר, ואחר כך לא ראיתי אותו במשך חודשים. זו לא הייתה אהבה ממבט ראשון, רק במשך הזמן התקרבנו".
בדיוק ביום הולדתה ה־18 הפכה אמה קורונל לגברת גוזמן, וב־13 השנים שעברו מאז עבדה על שמירת התדמית של ילדה טובה מעיירה קטנה, בתו של חקלאי פשוט שהפכה לרעיה ואם לשתי ילדות, שאין לה מושג מי זה האל צ'אפו הזה שכולם מדברים עליו. היא מעולם לא ראתה מקרוב את ברון הסמים האכזרי שהציף את ארה"ב בקוקאין, בהרואין, במריחואנה ובקריסטל מת', ואחראי לרציחתם של מאות בני אדם. האל צ'אפו שהיא מכירה הוא בעל אוהב ואבא מסור.
המיתוס הזה עומד עכשיו להתנפץ ברעש גדול. לפני כחודש נעצרה אמה קורונל אייספורו בשדה התעופה דולס שליד וושינגטון הבירה, אחרי שנחתה בטיסה שהגיעה ממקסיקו. ההאשמות נגדה כוללות קשירת קשר להברחת סמים אסורים לארה"ב וסיוע לבעלה, אחד הפושעים הגדולים והמסוכנים של המאה ה־21, לברוח מהכלא במקסיקו.
הטוויסט בעלילה, לפי המקורות של האתר VICE, הוא שהיא הסגירה את עצמה, מה שיכול לרמוז על אפשרות של שיתוף פעולה בינה לבין האמריקאים. "הנאשמת", קובע כתב האישום, "עבדה בשיתוף פעולה הדוק עם מבנה הפיקוד והשליטה של ארגון הסחר בסמים המכונה קרטל סינלואה - בעיקר עם בעלה". היא עצורה בוושינגטון ללא הגבלת זמן וללא אפשרות שחרור בערבות. אל צ'אפו, מצידו, הורשע ב־2019 ונידון למאסר עולם ועוד 30 שנה שהוא מרצה בכלא שמור במיוחד בקולורדו, פלוס תשלום קנסות בגובה של 12 מיליארד דולר. הוא אמור לסיים את חייו בכלא.
"בשנים שבהן חקרנו את אל צ'אפו, אמה לא הייתה המטרה, אלא יותר נכס", אומר קצין בכיר ברשות למלחמה בקרטלים במקסיקו, שכבר 15 שנים מתחקה אחרי ארגוני הפשע שהפכו את ארצו לגיהינום מדמם, וחקר את אל צ'אפו עצמו בכלא. "במצוד אחריו הנשים שלו תמיד היו אחד מקווי החקירה שהובילו אליו, וכידוע היו לו הרבה נשים".
אמה קורונל הייתה מעורבת באופן ישיר בעסקים שלו?
"לא באופן ישיר, אבל היא חלק ממעגל משפחתי קטן וממודר עם כל היתרונות הנלווים והמידע שבאים עם זה".
בתחילת 2017 הוסגר גוזמן לארה"ב. אחרי הבריחה השנייה שלו מכלא אלטיפלנו – מתקן שמור במיוחד וידוע לשמצה — שלטונות מקסיקו רצו לכלוא אותו ל"300־400 שנה", כפי שאמר התובע הכללי. אבל הם הבינו שאין במדינה כולה כלא שממנו הוא לא יוכל לברוח, והחליטו להיענות לבקשה ארוכת-שנים של ארה"ב להסגיר אותו אליה. עדיף שהאמריקאים ישברו את הראש.
בזמן המשפט אל צ'אפו נכלא בבידוד מוחלט באגף השמור ביותר של הכלא הפדרלי במנהטן, אגף שאסירים שהצליחו לשרוד אותו מכנים "גוונטנאמו". הפעמים היחידות שבהן ראה את העולם שבחוץ, היו כשיצא לדיונים, ואז נסגר גשר ברוקלין כדי לפנות דרך לשיירה משטרתית של 12 כלי רכב. אחרי שהורשע הועבר לכלא שמור בקולורדו.
בכל בוקר של דיון עזבה קורונל את חדר המלון שלה בברוקלין, נסעה לבית המשפט במנהטן והתיישבה בשורה השנייה באולם. במשך עשרה שבועות היא ראתה את התביעה מעלה לדוכן 56 עדים שהציגו את בעלה כסוחר סמים אכזרי, רוצח צמא דם שניהל אימפריית פשע שגילגלה 14 מיליארד דולר, ועל הדרך גם בגד בה באופן סדרתי.
קורונל הקשיבה לעדויות האלה ושמרה על הבעה שלא הסגירה שום רגש. היא לעסה מסטיק, הפריחה לבעלה נשיקות באוויר והתלוננה שוב ושוב על התנאים שבהם הוא מוחזק. השופט דחה את כל הבקשות לאפשר לה לפגוש אותו או לחבק אותו (השופט דחה אפילו את בקשת אל צ'אפו לאפשר לו לצפות בטלוויזיה במשהו שהוא לא סרט דוקומנטרי על קרנפים שהיה הדבר היחיד שנתנו לו לראות).
למרות חוסר התקשורת ביניהם, בני הזוג הצליחו איכשהו להופיע לדיונים בלבוש תואם. כך למשל, ביום שבו עלתה לדוכן העדים אחת המאהבות המפורסמות של אל צ'אפו - לוצרו גוודאלופ סאנצ'ז לופז, פוליטיקאית מסינלואה - ודיברה נגד האיש ששבר את ליבה, שניהם לבשו מעילי קטיפה חומים זהים.
"אני מבולבלת כי עד היום חשבתי שאנחנו זוג", אמרה סאנצ'ז, בת גילה של קורונל, ופרצה בבכי שגרם לאישה החוקית להתחיל לצחוק. בשלב מסוים לשופט נמאס מהבכי שלה והוא הורה להוציא אותה מהאולם. ואם לא זה הספיק לסאנצ'ז האומללה, אז המיקרופון שהוצמד לה נשאר על דש חולצתה, כך שהבכי הקולני שלה במסדרונות בית המשפט עדיין נשמע בתוך האולם. קורונל מצידה המשיכה לצחוק.
כאשר הוצגו תמלילים של חילופי טקסטים בין הבעל והאישה, שבהם ביקש אל צ'אפו מקורונל להסתיר את כלי הנשק שלו, היא הפסיקה לצחוק ולבשה שוב את פני הספינקס. צוות ההגנה של אל צ'אפו שלח אותה להתראיין ל"ניו יורק טיימס", וגם שם המשיכה לגלם את תפקיד האישה הקטנה. "אני לא מכירה את בעלי כמו שהם מנסים לצייר אותו", אמרה, "אני מעריצה אותו כאדם שפגשתי, וכאדם שנישאתי לו". בכל פעם שלחצו עליה בשאלות על ממדי העושר שבו חיו היא ומשפחתה, פתחה קורונל עיניים גדלות ותמימות ואמרה: "יש לנו חברת השקיה קטנה ובעלי הוא איש צנוע".
הרשעתו של אל צ'אפו בעשרה סעיפי אישום על עבירות סמים ורצח מעולם לא הוטלה בספק, אבל אמה קורונל של אחרי המשפט לא הייתה זו שלפניו. עד המשפט נטתה התקשורת האמריקאית להתייחס אליה בהתאם לקלישאה המוכרת עם הנגיעות הגזעניות: הבימבו המקסיקנית הטיפשה שזכתה לכינוי "נארקו בארבי". אחרי המשפט כבר היה ברור כי מדובר באישה שונה לגמרי מזו שנהגה להעלות לאינסטגרם תמונות של בתי בובות שבהן שיחקה עם ילדותיה הקטנות.
החוק האמריקאי לא מאפשר להכריח בני זוג נשואים להעיד זה נגד זה, אבל תוך כדי המשפט של אל צ'אפו קשה היה שלא לתהות איך קורונל נמלטה מכתב אישום. עכשיו הפתרון לחידה הולך ומתברר. "מי שמכיר את אמה קורונל יודע שהיא חלק בלתי נפרד מאל צ'אפו", אמר ל'ניו יורק טיימס' כתב אתר החדשות המקסיקני RioDoce מיגל אנגל וגה. השאלה האם המסירות המוחלטת שלה לבעלה באה מאהבה או מפחד או משניהם עדיין פתוחה. ואולי עוד יתברר שדווקא היא תגיד את המילה האחרונה.
אמה קורונל אייספורו נולדה ב־1989 בסן־פרנסיסקו, כשאמה, בלנקה אסטלה אייספורו, ביקרה אצל קרובי משפחה. זמן קצר אחר כך חזרו האם ובתה למקסיקו כשהתינוקת מחזיקה באזרחות אמריקאית. האם הייתה עקרת בית והאב היה, כך התעקשה לתאר אותו, חקלאי שהתפרנס מגידול שעועית ותירס. עם השנים התברר כי אבא קורונל טיפח גם גידולים אחרים.
בגיל 11 הוריה שלחו אותה שוב לקליפורניה, אך לאחר שנה חזרה למקסיקו והלכה לבית ספר כמו כל נערה בגילה. כמה חודשים אחרי המפגש הראשון עם אל צ'אפו החליטה קורונל להשתתף בתחרות יופי, וניצחה. העיתונות המקסיקנית דיווחה שאל צ'אפו פיזר הרבה מזומנים כדי להבטיח את הניצחון, אבל קורונל מתעקשת עד היום שהיא הייתה הכי יפה בזכות עצמה.
הפעם הראשונה שבה התוודע הציבור הרחב לשם אמה קורונל אייספורו הייתה בספטמבר 2007, כשמגזין במקסיקו פירסם כתבת שער על הנישואים שלה לברון הסמים שהיה אז בן 50. היא לבשה שמלה לבנה, ונראתה, לדבריה, כמו "נסיכה יפה מאוד!" בטקס היו מעט אורחים, קרובי משפחה וחברים, ואף לא אחד ממשפחת החתן.
"מה שכבש אותי הייתה הדרך שבה הוא דיבר איתי והתייחס אליי", סיפרה קורונל לפני ארבע שנים ל"לוס אנג'לס טיימס", בראיון הראשון והכמעט יחיד שהעניקה עד היום. "קודם היינו חברים, ואחר כך בא כל השאר. הוא זוכה באהבה של אנשים בגלל הצורה שבה הוא מתייחס אליהם".
האגדה הזו מתנגשת חזיתית עם התצהיר שהגיש ה־FBI לבית המשפט אחרי המעצר של קורונל. לפי הסוכן החתום, אריק מקגווייר, היא ידעה בדיוק עם מי היא מתחתנת. "היא מכירה ומבינה שקרטל סינלואה הוא הקרטל העסוק ביותר במקסיקו", כתב מקגווייר, "היא הייתה מודעת למשלוחי טונות של קוקאין, מריחואנה ומתאמפטמין, ולייצור קילוגרמים של הרואין". לתצהיר צורפו מכתבים בכתב ידו של אל צ'אפו, שכללו הוראות לפקודיו בקרטל, ולדברי מקגווייר הועברו אליהם על ידי קורונל. "האמא של התאומות תגיד לך ולילדים שלי משהו", נאמר באחד המכתבים, "בבקשה תהיה ערני, חבר. האמא של התאומות תביא מסר לכולכם, כך שתראו את זה באופן אישי".
כל זה מסביר מדוע הוריה של קורונל לא ניסו לעצור את הנישואים למגה-פושע. החתונה, כבר ברור, הייתה יותר מאיחוד רומנטי בין גבר בגיל העמידה לנערה בת 18, אלא חיבור של שני פלגים חשובים בעולם הסמים של סינלואה. איגנסיו 'נאצ'ו' קורונל ויאריאל, חבר בכיר בקרטל סינלואה שנורה למוות על ידי הרשויות בשנת 2010, הוא — כנראה — דוד של אמה קורונל, אבל הקרבה הזאת לא קיבלה אישור רשמי. ב־2013 קבע משרד האוצר האמריקאי כי אביה של אמה, אינס קורונל ברראס — אותו מגדל שעועית צנוע — הוא אחד משני סגניו הבכירים של אל צ'אפו, והטיל עליו סנקציות. קורונל ברראס, שזכה לכינוי המתבקש "החותן", ובנו, אינס עומר, נעצרו באותה שנה בחשד שניהלו משלוחי סמים ממקסיקו לאריזונה. אמה קורונל אומרת שבדיוק כמו בעלה, גם אביה ואחיה חפים מפשע.
אחרי הנישואים עברה קורונל לגור בקוליאקאן, בסיס הפעילות של אל צ'אפו, סיימה תיכון והלכה ללמוד עיתונות באוניברסיטה. לא במקרה החליטו עורכי דינו של אל צ'אפו להשתמש בה במהלך המשפט בניו־יורק. "היא צעירה, היא משכילה, היא יפה", אמרה ל"רולינג סטון" העיתונאית המקסיקנית אנבל הרננדז, "הייתה מחשבה שאולי אם היא תדבר, זה יכול לעזור לדימוי הציבורי שלו".
ספק אם משהו יכול לשנות את הדימוי הציבורי של אל צ'אפו. הסיפור של חואקין גוזמן מוכר היטב. איש שעשה את כל הדרך ממכירת תפוזים בכפר עני לרשימת מאה האנשים העוצמתיים בעולם של "פורבס". אדם שהקרטל שלו גילגל רווחים של קרוב ל־20 מיליארד דולר וסיפק בשיאו 80 אחוז מהסמים שהגיעו לארה"ב.
הוא נולד בסינלואה לפני 63 שנה (יש כמה גרסאות לתאריך הלידה המדויק שלו). אביו היה בעל חווה לגידול בקר — שם קוד לאופיום — והילד החל לעבוד איתו בגיל תשע. בראיון שהעניק לפני שש שנים לשון פן ב'רולינג סטון' סיפר כי "במקום שבו גדלתי, סמים היו הדרך היחידה להתפרנס. מגיל צעיר מאוד הבנתי שאין שום דבר אחר".
גוזמן, שקיבל את הכינוי "אל צ'אפו" - סלנג לגבר נמוך - בזכות 165 הסנטימטרים שלו, גדל להיות מנהיג קרטל סינלואה, גנגסטר אכזרי עם קשרים בצמרת הפוליטית בארצו, מי שאנשי ממשל, שופטים ושוטרים היו בכיס שלו. בקרב האנשים שאיתם גדל הוא נחשב לסוג של רובין הוד. עבורם, אם אין מים נקיים ואל צ'אפו מתקן את הביוב - לא ממש משנה איך הוא משיג את הכסף וכמה אנשים הוא הורג בשביל זה.
"מה שהופך אותו לשונה מראשי קרטלים אחרים", אומר החוקר הבכיר ברשות למלחמה בקרטלים במקסיקו, "זו הפופולריות שלו, הדרך שבה הוא יכול לשחד כמעט את כולם, הקשרים שהיו לו בדרום ובצפון אמריקה, והחזון לייצא את המוצר שלו לכל העולם. ומה שבאמת מיוחד בו זו הדרך שבה התגרה בארה"ב באופן קבוע".
בגלל זה הוא כל כך פופולרי?
"גם בגלל זה. הוא נתן הרבה כסף לאנשים עניים, בדומה לפבלו אסקובר (הבוס של קרטל הסמים של מדיין בקולומביה - צ"ש). יש מיתוס שמספר שהוא היה מגיע למסעדות בסינלואה, ומשלם את החשבון של כל הלקוחות. בנוסף הוא הצליח לברוח פעמיים מהכלא הכי שמור שיש. אנשים הרגישו שזה כמו סרט קולנוע וזה גרם להם להעריץ אותו. הוא חכם, שיטת הפעולה של בניית מנהרות כדי לשנע את המוצר שלו ואת עצמו, הייתה מקורית ומתוחכמת. הוא ייצר ארגון מסיבי של מעבדות, תחבורה, חיילים, וקיבל אהבה מהעניים ועזרה מהחלונות הגבוהים".
כמה עמוקה הייתה השליטה שלו בממשלה ובכוחות ביטחון?
"עמוקה מאוד. כשממשלים התחלפו הוא איבד קשרים ובנה אותם מחדש, אבל הקשרים החזקים ביותר שלו היו בצבא ובמשטרה. מי שהיה השר לביטחון ציבורי, ג'נארו גרסיה לונה, היה קשור לאל צ'אפו והיום הוא עצור בארה"ב ומחכה למשפט".
נשיא מקסיקו הנוכחי, אנדרס מנואל לופז אוברדור, הוא האחרון בשורה של מנהיגי המדינה שמתייחסים לאל צ'אפו באדיבות שנובעת מפחד — ומן הסתם גם ממעורבות אפשרית במעשי שחיתות. הוא כבר ביקש לקבל מארה"ב פרטים על נסיבות מעצרה של קורונל, ובשנה שעברה נפגש עם אמו הקשישה של אל צ'אפו, מריה קונסואלו לוארה, כשזו ביקשה ממנו סיוע לקבל אשרה לבקר את בנה בכלא בקולורדו.
ההשפעה שלו הגיעה לרמה של נשיאים?
"אין הוכחות לזה", אומר החוקר המקסיקני, "אבל קשה מאוד שלא להניח שהוא הגיע גם אליהם".
הופעלו עליך לחצים להפסיק לחקור?
"לפעמים הגיעו שיחות חשודות שבהן אמרו לי להביט לכיוון השני, וזה חרא".
קורונל היא אשתו השלישית של אל צ'אפו. לשתי הבנות שלה יש 17 אחים, לפחות לפי הספירה של גוזמן עצמו, שהודה פעם כי הוא לא לגמרי סגור על המספר. את הסיפורים על האכזריות שלו כלפי נשים היא מבטלת בדיוק כמו את כל הסיפורים האחרים. אל צ'אפו שלה בחיים לא היה מרים יד או אונס. "הוא לא מסוגל לגעת באישה עם כוונות רעות, ולנסות לגרום לה לעשות משהו שהיא לא רוצה לעשות", אמרה, "הוא ג'נטלמן, הוא לא אלים. מעולם לא ראיתי אותו מתנהג באלימות או לוקח סמים או מחזיק כלי נשק. מעולם לא שמעתי אותו אומר מילה רעה. מעולם לא ראיתי אותו מתרגש או מתרגז. הוא קורא לי 'המלכה'".
בשנים הראשונות לנישואיהם, נשארה המלכה בצל, גם כי בעלה כמעט אף פעם לא היה בסביבה. את התאומות, היום בנות תשע, ילדה בלוס-אנג'לס בקיץ 2011. "רק אז התחלתי באמת לחשוב על המצב", סיפרה קורונל ל'לוס אנג'לס טיימס', "הכל היה קצת מסובך. אני לא רוצה שהבנות שלי יבלו את חייהן כשהן משלמות מחיר על מה שקרה. מעציב אותי מאוד שכאשר הן יגדלו, ישפטו אותן לפי דברים שאין להן מושג מהם".
מה שבטוח לא חסר לילדות, זה כסף. קורונל עצמה לא יוצאת לרחוב בלי תיק של פראדה, אבל מתעקשת לטעון שהיא ובעלה מקיימים אורח חיים צנוע. על ההערכה של "פורבס" כי בעלה הוא אחד האנשים העשירים בעולם, אמרה קורונל כי היא מעולם לא חיה חיי שפע ובעלה בכלל מזלזל ברשימה שהרכיב המגזין. "הוא אמר לי 'צריך לשאול את המגזין: איפה כל הכסף הזה? האם הם יודעים?' כי אני לא יודע איפה זה".
קורונל טוענת כי הדבר היחיד שהטריד את אל צ'אפו היה חוסר היכולת לשלוט בסיפור שלו. בגלל זה החליט לעשות סרט על עצמו. הוא יצר קשר עם השחקנית המקסיקנית קייט דל קסטילו, שמגלמת ברונית סמים בטלנובלה פופולרית - וגם אירגנה את הביקור של שון פן במקסיקו - אבל מה שמשך את רוב תשומת הלב היו חילופי טקסטים בינה לבין אל צ'אפו, שהודלפו לעיתון מקסיקני. "את כל כך יפה מכל הבחינות", סימס לה, "אני אדאג לך יותר ממה שאני דואג לעיניים שלי". קורונל התעקשה שזה לא מטריד אותה, ושבעלה לא בוגד בה. מן הסתם היא לא מאמינה בזה באמת, אבל העובדה היא שמכל הפילגשים, זו היא שעדיין אשתו.
רוב שנות נישואיהם קורונל ראתה את בעלה נמלט מהחוק באופן לא סדיר. לפעמים כל סוף שבוע, לפעמים חיכתה חודשים עד ששלח מישהו להביא אותה אליו כשהרגיש בטוח מספיק. ב־22 בפברואר 2014 ביקרה בדירתו במגדל מפואר על שפת הים בעיר מזטלן שבסינלואה. היא הייתה במיטה כשאנשי ביטחון פרצו פנימה. "בשש בבוקר שמענו רעשים כאילו הם מפילים את הדלת", סיפרה, "נכנסו גברים עם אקדחים וצעקו 'איפה אל צ'אפו?'". בעלה יצא מהשירותים ונעצר.
זו הייתה הפעם השנייה שבה המקסיקנים הצליחו לתפוס אותו. הפעם הראשונה הייתה ב־2001, אבל הוא הצליח לברוח מהכלא ונתפס רק אחרי 13 שנה. גם כלא אלטיפלאנו, שאליו נשלח אחרי המעצר השני, לא הסב לו אתגר מיוחד. בקיץ 2015 אל צ'אפו ברח דרך מנהרה תת־קרקעית באורך קילומטר שנחפרה מתחת למקלחת בתאו. עכשיו טוענים האמריקאים כי אמה קורונל עומדת מאחורי הבריחה. לפי כתב האישום נגדה, כבר ב־2014, זמן קצר אחרי שאל צ'אפו נתפס, קנו קורונל והבנים של אל צ'אפו חלקת אדמה במרחק קילומטר מבית הסוהר. לצד הבית שבנו בשטח הם חפרו מנהרה שהובילה לכלא. במקביל הבריחו מכשיר GPS לאל צ'אפו, כדי שיוכלו לכוון את בניית המנהרה לתאו. ב־11 ביולי החליק מהחור שנחפר ברצפת המקלחת שלו, היישר למנהרה המוארת והמאווררת, ושם חיכה לו אופנוע שהוביל אותו החוצה.
חצי שנה אחר כך, ב־8 בינואר 2016, שמעה קורונל כי בעלה נתפס שוב. היא חזרה לכלא אלטיפלאנו וחיכתה שלושה ימים לפני שאיפשרו לה לבלות איתו 15 דקות. כדי לעורר רחמים כלפי בעלה היא הסכימה להתראיין. "כשאתה פוגש אדם, לפעמים אתה יכול להגיד 'הוא כזה או כזה'", אמרה המראיינת אנבל הרננדז, "עם אמה למדתי שזה מורכב הרבה יותר".
הראיון, שנערך בבית קפה הומה, היה הופעה פומבית נדירה עד אז של קורונל. "הלכתי לבקר את בעלי והוא היה כבול לחלוטין, אזוק, השומרים נשארו שם איתנו כל הזמן", סיפרה בדמעות. "הם היו חמושים, היו להם קסדות עם מצלמות. הם רוצים לגרום לו לשלם על כך שהשפיל אותם בבריחה שלו. הם אומרים שהם לא מענישים אותו, אבל כמובן שהם כן. צופים בו 24 שעות ביממה, מצלמים אותו, לא נותנים לו לישון. אין לו שום פרטיות, אפילו לא כשהוא הולך לשירותים. הוא מדבר לאט־לאט וסובל מלחץ דם גבוה באופן מסוכן. אני חוששת לחייו".
עכשיו טוען כתב האישום החדש נגדה כי היא תיכננה עוד ניסיון בריחה שלו, רגע לפני שהוסגר לארה"ב. אחרי שאל צ'אפו נעצר והוסגר לניו־יורק בינואר 2017, קורונל הלכה אחריו, כשהיא משאירה מאחור את שתי הילדות שלהם. "הייתי צריכה להיפרד מבנותיי כי אני האדם היחיד מהמשפחה שיכול להיות עם בעלי בניו־יורק", הסבירה. התאומות, אמאלי ומריה חואקווינה הן היחידות שקיבלו אישור לבקר את אל צ'אפו בכלא. קורונל לא הורשתה אפילו לשוחח איתו בטלפון במהלך המשפט, אבל אמרה ל'ניו יורק טיימס' שהיא מתכוונת לחיות קרוב אליו. "אלך לכל מקום שבו הוא נמצא. אני מאוהבת בו. הוא אבי בנותיי".
קורונל המשיכה בחייה עד שנעצרה. בסוף 2019 היא צולמה שותה שמפניה על יאכטה במיאמי. במקביל השתתפה בתוכנית ריאליטי מקסיקנית בשם "קרטל קרו", שבה משתתפים בעיקר קרובי משפחה של סוחרי סמים שהורשעו. "לפעמים אתה רק רוצה לעשות את מה שאנשים אחרים עושים. אנחנו רוצים להיות נורמליים", אמרה קורונל וביקשה עצות לגבי הקמת קו אופנה על שם בעלה. במקסיקו מסבירים כי הופעות הטלוויזיה של קורונל והניסיונות לייצר רווחים מהתדמית של אל צ'אפו ולבנות פרופיל כמשפיענית, הם גם כורח המציאות של מי שנאלצת לעבוד בפעם הראשונה בחייה.
אם תורשע בהאשמות נגדה קורונל עלולה להיענש בעשר שנות מאסר ובקנס של עשרה מיליון דולר. העובדה שהיא כנראה הסגירה את עצמה - ואולי אפילו משתפת פעולה - יכולה לעזור לה לקבל עונש מופחת ולהשתחרר בעוד כמה שנים. "היא לא דג גדול. היא סלבריטאית נרקו", אמר ל'גרדיאן' פאלקו ארנסט, פרשן בכיר לענייני מקסיקו, "מבחינת התפקוד שלה בסצנה של סינלואה, היא לא שחקנית גדולה. המעצר הזה הוא יותר אקט סמלי שנועד להבהיר כי ארה"ב תמשיך להיות מעורבת מאוד במלחמה נגד הסמים מקסיקו". הבכיר ברשות למלחמה בקרטלים מסכים. "האמריקאים הם הצרכן הראשי של תעשיית הסמים במקסיקו והם מתחזקים אותה. הם לא רוצים לחסל את התעשייה אלא לשלוט בה. כשאל צ'אפו אמר, 'אם יתפסו אותי, אז יבוא מישהו אחר', הוא צדק".
בכתב האישום נגד קורונל מוזכרים גם בניו הבוגרים של אל צ'אפו - איבאן, אובידיו, חואקין ואלפרדו - שהשתלטו על העסק של אבא וכולם מבוקשים על ידי הרשויות האמריקאיות. הארבעה - המכונים ביחד בשם 'לוס צ'פיטוס' או 'לוס מנורס' (הילדים) - הם בערך באותו גיל של אמם החורגת. לפחות באופן פומבי, יש ביניהם מערכת יחסים טובה, אבל באופן פומבי אמה קורונל גם הייתה בסך הכל נערה תמימה שהתאהבה בברון סמים מבוגר ממנה ב־32 שנה. אם תגיע לעסקה עם האמריקאים, תוכל להשתחרר כשהיא עדיין צעירה, וכסף כנראה לעולם לא יחסר לה. אז מי פה בדיוק האישה הטובה.