קבוצה המורכבת מפעילי ליכוד ותיקים עתרה בימים האחרונים לבית הדין של המפלגה על-מנת לכנס את מזכירות הליכוד בהקדם לדיון על מצב התנועה, שלראשונה זה 12 שנים עברה לאופוזיציה ובהתאמה גם התנתקה ממוקדי הכוח המרכזיים שלה.
לטענת העותרים, וכפי שאמרו חלקם בשיחה עם ynet, קיים צורך לדון במצב הליכוד בכל הנוגע להיבטים הכלכליים לנוכח גירעון של כ-40 מיליון שקל שבו מצויה התנועה. על-פי אותם גורמים שדרשו את כינוס המזכירות, נוצר צורך להעביר את התנועה הליך התייעלות מקיף ולצמצם במשכורות העוזרים והמנגנון, שלהם זיקה ישירה ליו"ר התנועה בנימין נתניהו. בשיחות שניהלו הגורמים הם טענו כי יש לקצץ במעגל העוזרים של נתניהו ובשכרם, כמו גם בתנאים שניתנים לחלקם וממומנים מקופת המפלגה.
בליכוד צפוי להתקיים בימים הקרובים ויכוח נוקב לגבי סוגיית המימון הנוגעת ליו"ר נתניהו. כך למשל, לאחר שהודיעה היועצת המשפטית של משרד ראש הממשלה שלומית ברנע-פרגו כי היא עוצרת את המימון לעוזרים ואנשי משק הבית בבלפור אחרי השבעת הממשלה החדשה, נודע כי למרות זאת חלק מהעובדים עדיין נותרו בבלפור - ובהקשר זה עלתה השאלה מי מממן את מי שעדיין נותרו במעון הרשמי.
בפועל אמור נתניהו לפנות את המעון ב-10 ביולי. אתמול הובהר כי נתניהו מתכוון לשחרר את מרבית העובדים, אולם ההערכה היא כי בתקופת הביניים שהחלה בהשבעת הממשלה והפסקת המימון ועד לרגע הזה, עדיין חלק מהעובדים יקבלו שכר. בליכוד יבקשו שלא לשלם את השכר מקופת המפלגה, שכפי שצוין נמצאת ממילא בגירעון. ביום חמישי צפויה המזכירות להיכנס ולדון בפרטים.
סביב נתניהו עובדים היום היועמ"ש של הליכוד, עו"ד אבי הלוי; חני בלוויס, מזכירת יו"ר הליכוד המקורבת למשפחת נתניהו; אהרון קליין, יועץ אמריקני המשמש גם כסוקר עבור נתניהו ומועסק גם הוא מקופת הליכוד ושלושה יועצים: יונתן אוריך, טופז לוק ועופר גולן. זאת בנוסף לדובר הליכוד נאור יחיא. כעת יבקשו בליכוד לבחון כיצד לייעל את המנגנון. העותרים צפויים לפנות גם למבקר הליכוד, עו"ד שי גלילי, על מנת שיערוך בדיקה יסודית של חלוקת תקציבים, חלוקת שכר ונושא המנגנון.
בליכוד מסרו בתגובה כי "הליכוד פועל לפי החוק ובהתאם לנהלים, כפי שמקובל במפלגות אחרות. לא מפתיע שהתקשורת ממשיכה לתקוף את הליכוד גם כשאנחנו באופוזיציה, בזמן שממשלת ההונאה של בנט זוכה לסיקור חיובי על סטרואידים".