שבועיים חלפו מאז ההכרזה על ג'ו ביידן כמנצח בבחירות לנשיאות – ודונלד טראמפ לא מתייאש. למרות מפלות רבות במאבק המשפטי שהוא מנהל במטרה לשנות את תוצאות הבחירות, הנשיא היוצא ממשיך לטעון שהבחירות זויפו. כעת דורשים בעלי בריתו של הנשיא היוצא לבחון פעם נוספת את כל הקולות במחוז במישיגן, שבו ניצח ג'ו ביידן ברוב מוחץ.
טראמפ השתתף בסוף השבוע בשיחת ועידה של מנהיגי ה-G20, פורום הכלכלות הגדולות בעולם. בעקבות מגפת הקורונה פסגת המנהיגים נערכה במתכונת וירטואלית. בשיחה עם המנהיגים הוכיח טראמפ פעם נוספת שהוא לא מתכוון להודות בניצחון ביידן. טראמפ אמר שהוא מצפה ל"עשור אדיר" ולהמשך שיתוף הפעולה עם המנהיגים. "זה כבוד גדול לעבוד אתכם. אני מצפה לעבוד אתכם פעם נוספת למשך תקופה ארוכה", אמר טראמפ בשיחה.
גורם שהאזין לשיחה, שהייתה סגורה לתקשורת, אמר שטראמפ ציין "שהוא עשה עבודה יוצאת מהכלל בזמן כהונתו, מבחינה כלכלית ובטיפול במגפת הקורונה". הגורם אמר שטראמפ התמקד ביחסי ציבור ו"לא אמר דבר על המצב בעולם". לאחר מכן יצא לשחק גולף במועדון שלו בסטרלינג בווירג'יניה. תומכי הנשיא המתינו לו בדרך למגרש עם דגלי ארה"ב ושלט שעליו כתוב: "ארבע שנים נוספות".
הנשיא הרפובליקני מסרב להודות בהפסד ומנסה לעכב את ההכרזה הרשמית על זהות המנצח בכמה מדינות. טראמפ ואנשיו הגישו תביעות רבות ודרישות לספירות חוזרות במדינות מפתח שהעניקו לביידן את הניצחון. הקמפיין לא סיפק שום הוכחה לטענות על הונאה וזיופי קולות, ותביעות רבות נדחו. מתנגדיו של הנשיא אומרים שמדובר בניסיון חסר תקדים של נשיא מכהן לחתור תחת רצון הבוחרים.
הוועידה הרפובליקנית הלאומית והמפלגה הרפובליקנית במישיגן דורשות מוועדת הבחירות הדו-מפלגתית במישיגן לעכב ב-14 יום את ההכרזה על זהות המנצח, כדי לבחון את כל הקולות במחוז וויין - שבו נמצאת דטרויט, שרוב תושביה שחורים. בעתירה מבקשים הרפובליקנים לבחון את כל הפתקים בעקבות טענות לאי סדרים.
מחלקת המדינה במישיגן המליצה אתמול לוועדת הבחירות הדו-מפלגתית לאשר את התוצאות, שמהן עולה שביידן ניצח במישיגן בפער של 154,187 קולות. האישור אמור להיות ביום שני. דובר מחלקת המדינה נשאל בנושא ואמר שבדיקה חוזרת של הקולות אפשרית רק אחרי ההכרזה על המנצח. הוא ציין ששופטים שמינו נציגים משתי המפלגות, ובחנו את הטענות על הונאה, קבעו שהן "חסרות ערך לחלוטין".
אתמול, לבקשתו של טראמפ, הגיעו לוושינגטון שני מחוקקים רפובליקנים בכירים ממישיגן. אחרי פגישה עם הנשיא הם אמרו שאין להם שום מידע שעשוי להשפיע על תוצאות הבחירות במישיגן. "כמנהיגים בבית המחוקקים אנחנו נציית לחוק ולהליך המקובל בנוגע לאלקטורים במישיגן", אמרו מייק שירקלי, מנהיג הרוב הרפובליקני בסנאט של מישיגן ולי צ'טיפלד, יו"ר בית הנבחרים במישיגן. טראמפ אמר שהתקשורת הציגה בצורה שגויה את דברי השניים, ושהם מאמינים בהליך שבו המחוקקים במישיגן יבחנו את תוצאות הבחירות. "הונאת בחירות עצומה תיחשף!", צייץ טראמפ בטוויטר.
בג'ורג'יה הסתיימה בינתיים הספירה החוזרת של כל הקולות במדינה, הליך שיצא לדרך בעקבות הפער הזעום בין ביידן לטראמפ במדינה הדרומית (כחצי אחוז בלבד). בספירה החוזרת אישרה המדינה שביידן הוא המנצח (הדמוקרטי הראשון שמנצח בג'ורג'יה מאז ביל קלינטון ב-1992). כעת יש לקמפיין טראמפ יומיים לבקש ספירה חוזרת. הצוות המשפטי של הנשיא כבר הודיע שהוא מתכנן להגיש תביעה במדינה, אך לא פירט מהי.
לאור הכישלונות האחרונים, קמפיין טראמפ מקדם מהלך שאם יצליח יהיה חסר תקדים: הוא מנצל פרצה בחוקה כדי לשכנע בתי מחוקקים שנשלטים על ידי רפובליקנים במדינות המפתח, שבהן ביידן ניצח, לבטל את התוצאות ולהכריז על ניצחון טראמפ. הניסיון מתמקד כרגע במישיגן ובפנסילבניה, למרות שטראמפ עדיין צריך לשנות את התוצאות במדינה נוספת כדי להשיג יותר אלקטורים מביידן. הסיכויים של הטקטיקה הזאת להצליח קלושים.
לפי "ניו יורק טיימס", בצוותו של הנשיא היוצא ישנם כמה יועצים הסבורים כי במצבים מסוימים בתי מחוקקים מקומיים במדינות מפתח יוכלו להתעלם מקולות הבוחרים ולבחור אלקטורים שיתמכו בטראמפ. בארה"ב, נזכיר, הנשיא אינו נבחר ישירות על ידי הבוחרים, אלא על ידי חבר אלקטורים מצומצם שיתכנס בחודש הבא. ההצבעה שלו היא לרוב פורמלית לחלוטין, אך בצל הטענות לזיופים שמפזרים טראמפ ואנשיו, ללא שום ראיות, ההליך הסבוך הזה זוכה לתשומת לב רבה.
מקורביו של טראמפ, כך נראה, סבורים שאם מדינות המפתח שעליהן הוא נאבק כעת לא יאשררו את תוצאות ההצבעה אצלן במועד הנדרש, בתי המחוקקים יוכלו להתערב ולבחור בעצמם את האלקטורים. המשפטנים חלוקים באשר לחוקיות מהלך שבמסגרתו המחוקקים פשוט יתעלמו מתוצאות הבחירות, אולם אפילו אם השיטה הזו תתברר כחוקית מבחינה טכנית, גם המנהיגים הרפובליקנים בבתי המחוקקים המקומיים במדינות המפתח הבהירו שאין בכוונתם לעשות מהלך דרמטי וחסר תקדים שכזה.
חלק לא מבוטל מהרפובליקנים הבכירים בחרו לשתוק לנוכח הטענות של הנשיא על "גניבת הבחירות", ובכירים אחרים במפלגה התייצבו לצד הנשיא. שני גורמים רפובליקנים ציינו שייתכן שמסיבת עיתונאים שקיים בחמישי רודי ג'וליאני, עורך דינו של טראמפ, תהיה נקודת המפנה בדרך להכרה בניצחון ביידן. ג'וליאני האשים שלשום את הדמוקרטים ב"קונספירציה לאומית" בהונאת הבחירות – והודה שאין לו הוכחות.