דין שושני וסתיו הררי טבעו במעלית בשכונת התקווה שבתל אביב בינואר אשתקד, אך הפרקליטות החליטה אתמול (יום רביעי) לסגור את התיק הפלילי מבלי להאשים אף אחד. אביו של דין, ציון, אמר היום באולפן ynet כי "זה מצער אותי מאוד. בעוולות כאלה, כשדם נשפך לשווא, הפרקליטות לא מוצאת אשמים. אבל כל הליך משפטי הוא קרב מתמשך".
לדבריו, "אנחנו נילחם ונביא את כל הכוחות שלנו. בסוף יהיה בסדר, אני מקווה. אנחנו מתכוונים להמשיך במאבק".
האב הוסיף: "הפרקליטות לא דיברה על הרבה דברים, כמו ההתנהלות של העירייה במשך 40 שנה - כל אזלת היד שלהם בנושא פינוי המים. כל חורף יש בשכונת התקווה הצפות. במקרה שלנו היה אסון רציני ביותר. צריך לשים לזה סוף - מספיק".
ציון האשים את עיריית תל אביב על כך שלא טיפלה במשך שנים בשיטפונות שפוקדים את שכונת התקווה. "אי אפשר שהעירייה תשתמש בפלסטר לסרטן כל כך קשה", תקף. "כל פעם העירייה נותנת חתיכת פלסטר קטנה, סותמת את הפיות לאנשים ומעבירה את זה הלאה עד שהשמש זורחת שוב".
אביה של סתיו, איציק הררי, אמר היום כי "עברנו לילה קשה. ההחלטה החזירה אותנו שנה אחורה". איציק, שהגיע היום לגן ילדים ברמת גן כדי להקריא לילדים מהספר "לב של זהב" שמנציח את בתו, הוסיף כי "אנחנו כואבים את החלטת הפרקליטות ומצרים עליה. אנחנו לא מבינים איך לא נמצאו אשמים באסון בסדר גודל כזה".
האב הוסיף: "אנחנו נמצא את האפשרויות שיש לנו מבחינה משפטית. סתיו ודין עומדים מול העיניים שלנו תמיד. המטרה שלנו הייתה אחת, למנוע את האסון הבא. אבל, לצערנו המדינה נראית ככה, עם תרבות ה'יהיה בסדר', ו'נסמוך על'".
מ"מ ראש העיר רמת גן, ליעד אילני, שיזם את חלוקת ספר ההנצחה לסתיו ולדין בכל גני הילדים בעיר ובבית החולים שיבא, אמר כי "הספר מספר מי הייתה סתיו והוא מעביר מסר נפלא לילדים עליה. רכשנו אותו לכל גני הילדים בעיר וזה המינימום שאנחנו יכולים לעשות".
התביעה האזרחית של המשפחות נגד הרשויות עדיין מתנהלת בבית המשפט המחוזי בלוד. קרוביהם של שושני והררי תבעו את עיריית תל אביב, המשרד לביטחון הפנים, הרשות לכבאות והצלה, חברות הביטוח, חברת המעליות ואת בעל הבניין במיליוני שקלים.
עורכי הדין שמייצגים את המשפחות, ד"ר קובי קפלנסקי וגלעד חן, אמרו אתמול בתגובה להחלטת הפרקליטות: "שורת המחדלים שנפרשו לפנינו מלמדת שבאירוע הזה היו מעשי רשלנות נכבדים, והמשפחה תלמד את החלטת הפרקליטות ותגבש את דעתה לגבי הפן הפלילי. בפן האזרחי הממצאים של הפרקליטות רק ממחישים את האחריות של כל אחד ואחד מהנתבעים בתביעה שהגשנו".
בהודעת הפרקליטות אתמול נמסר כי "במסגרת חקירת המשטרה נגבו הודעות, התקבלו חוות דעת מומחים בתחומים שונים ודו"חות בדיקה רבים. לאחר חקירה מעמיקה ולאחר בחינה מדוקדקת של ממצאי החקירה, הגיעה הפרקליטות למסקנה שלא נמצאה אינדיקציה לכשלים או לרשלנות בהיבטים שנבחנו. חוות דעת המומחה שבחנה את תכנון הבניין ואופן ביצועו לא העלתה ליקויים או כשלים בבניין או בחניון, ומסקנה דומה עולה מעדויות שנמסרו על ידי בעל הבניין ובעלי המקצוע שתכננו ובנו את הבניין". כמו כן, בפרקליטות ציינו כי הבניין והחניון נבנו כחוק בהתאם לכל התקנים והאישורים.
בהודעת מחוז תל אביב של הפרקליטות נכתב כי גם טכנאי המעליות מטעם החברה שהתקינה את המעלית בבניין נחקר ונבחנה חוות דעת של מומחה בנוגע להפעלת המעלית בשגרה ובשעת חירום. גם לפי חוות הדעת, לא נמצא כשל או רשלנות בהתנהלות של חברת המעליות.
במסגרת החקירה נבחן גם התפקוד של כוחות ההצלה ואופן הדיווח על ההצפה בחניון. הפרקליטות הדגישה כי התחזית שנשלחה לכוחות ביום האירוע חזתה כמות משקעים של 50-35 מ"מ ליום בתל אביב, אך בפועל הנתון עמד על 100 מ"מ בשעה בשעות הצהריים - מה שהוביל לאלפי פניות במוקדי החירום, ויציאה של כלל הכוחות לאירועים מצילי חיים. "על רקע נתונים חריגים אלו ובשל מורכבות החילוץ ביום האירוע, לא ניתן היה לקבוע שניתן היה למנוע את התוצאה הטרגית, ולהגיש כתב אישום בגין גרימת מוות ברשלנות", נכתב.