בלי מלונית, עם בידוד ביתי: עשרות נוסעי טיסת יונייטד איירליינס UA90 שנחתו בצהריים (יום א') מניו יורק, היו הראשונים ששבו לארץ ללא צורך באישור מראש מוועדת החריגים הממשלתית. הנוסעים גם לא נדרשו לקחת עמם צמיד אלקטרוני או להוריד אפליקציית מעקב. לאחר בדיקת קורונה בנמל התעופה – הם שוחררו לבידוד ביתי.
איילה ראובני, שהגיעה מניו יורק אחרי חודש של המתנה בחו"ל, סיפרה כי עד שהצליחה להשיג אישור – הצורך בו בוטל. "חודש אני מסורבת, וסוף סוף עליתי על טיסה. הייתי אצל הבן שלי לטפל באשתו שהיא חולת סרטן. היה לי איפה לגור, אבל זה יחס נורא", היא אמרה, ותהתה גם בעניין מספר השוטרים הגדול בנתב"ג: "היו כאן מלא שוטרים. מי צריך אותם? מה אני עבריינית?".
ראובני סיפרה כי בכל מקרה לא הייתה נדרשת להיכנס למלונית לאור גילה (70), והוסיפה לספר על חוויה קשה שעברה במסגרתה הורדה מטיסה בארה"ב מאחר שהציגה בדיקת קורונה שנערכה 73 שעות לפני מועד ההמראה, במקום 72. "זו הייתה חוויה קשה מאוד", היא אמרה. "המדינה פשוט מחורבנת".
אדמונד, שמתגורר לסירוגין בניו יורק ובישראל, היה גם הוא על המטוס. בניגוד לראובני, הוא המתין לפתיחת השמיים ולביטול ועדת החריגים. "הייתי בארה"ב חודשיים וברגע שהודיעו שהשמיים נפתחו החלטתי לחזור לארץ. הטיסה הייתה מלאה. נראה שהגזמנו עם השוטרים, אבל בגלל שמדובר בבריאות אני יכול להבין. החוויה שונה מההגעה לארה"ב", אמר.
גליה, שהגיעה גם היא מניו יורק, אמרה מנגד כי הבחינה בשפע מקום על הטיסה. "לאחר הנחיתה חיכו לנו המון עובדים שעמדו עם שלטים ואמרו לנו 'תלכו לכאן ותלכו לשם'. כולם ביחד הופנו במרוכז לעשות בדיקה שזה פנטסטי. אחרי שמקבלים צמיד סימון אפשר לצאת. לא אמרו לי לקחת צמיד אלקטרוני או להוריד תוכנת מעקב ומכאן אני יוצאת ישר לבידוד בבית".
זכי כהן, שרכש את הכרטיס לפני חודש, עלה על הטיסה כרגיל עם ביטול הצורך בוועדת החריגים. "זה לא היה מסובך להגיע מבחינתי. לא הגשתי בקשה לוועדת החריגים כי היא נגמרה. עשיתי צ'ק-אין וזה לקח 30 שניות, קניתי את הכרטיס לפני חודש כך שהיה לי גם מזל כי המחירים עלו מאוד מאז. אני מחוסן אז לא היה חשש ממלוניות. התהליך כאן מאוד יעיל".
אודיל, שחזרה אחרי חודשיים וחצי מטיול בקוסטה ריקה, סיפרה כי חששה מאוד מהאפשרות של בידוד במלונית. "קיבלתי אישור מהוועדה אבל כבר לא הייתי צריכה אותו", היא הוסיפה. "היה לי חשש שאצטרך ללכת למלונית וכשניסיתי למלא טופס לקבלת פטור לא הייתה אפשרות. הגעתי לארץ בסוג של אי-ודאות, אבל קיוויתי לטוב. אמרו לי לחתום על הצהרה שרשמו שייתכן ששוטרים יגיעו לראות שאני נמצאת בבית – ומכאן אני נוסעת הביתה לבידוד בתל אביב".
על-פי החלטת הממשלה מאמש, לקראת הבחירות שיתקיימו ב-23 במרץ יוכלו להגיע ישראלים לארץ משבעה יעדים: ניו יורק, פרנקפורט, פריז, קייב, טורונטו והונג קונג. אזרחי ישראל ותושבי קבע לא צריכים לפנות לוועדת החריגים, למעט במסגרת הגעה דרך מעברים יבשתיים. הממשלה החליטה עם זאת להגביל את מספר החוזרים בכל יום ל-3,000. היום יוכלו להגיע עד 1,000 ישראלים ובהמשך השבוע יעלה המספר בהדרגה.
בכל הנוגע להמראה מישראל, תתאפשר יציאה של מחוסנים ומחלימים ללא אישור ועדת חריגים. אזרחים שלא התחסנו או שלא החלימו מקורונה יצטרכו לפנות לוועדה כדי לצאת מהארץ.