בריטניה היא אולי המדינה עם מספר המתים הגבוה ביותר באירופה, אבל היא גם מובילה את היבשת במספר התושבים שכבר קיבלו לפחות זריקת חיסון אחת, והיום (ב') היא עושה צעד גדול בדרך לחזרה מסוימת לשגרה, כשמיליוני תלמידים חוזרים לבתי הספר אחרי חודשיים שבהם ישבו בבית בגלל הסגר.
ברחבי הממלכה נפתחו היום רוב בתי הספר היסודיים, ובתי הספר העל-יסודיים ייפתחו בימים הקרובים בתהליך הדרגתי, כדי לאפשר להם לערוך לתלמידים קודם לכן שלושה סבבים של בדיקות קורונה. ראש הממשלה בוריס ג'ונסון הציב את פתיחת בתי הספר בראש סדר עדיפויות ב"מפת הדרכים" שלו ליציאה מהסגר, ואמש הצהיר כי פתיחתם היא צעד ראשון בדרך לחזרה ל"סוג של נורמליות".
תמונות של ילדים מחויכים בדרכם לבית הספר פורסמו היום בעיתונים ובאתרי האינטרנט בבריטניה, וב"דיילי מייל" דיווחו כי תחושת הקלה נשקפה מציוציהם של מורים. "מוזר לנעול שוב נעליים הולמות", כתב המורה לגאוגרפיה סטיב האריס, "בהצלחה לכל מי שחוזר היום". מורה אחרת, גברת הארווי שמלמדת אנגלית בסומרסט, שיתפה תמונה שלה עם מדריך לבדיקת קורונה ביתית וכתבה: "בשגרת החזרה לביה"ס יש טוויסט. בסדר מצדי. כיתה – הנה אני באה!".
כמו בישראל, החזרה לבתי הספר בבריטניה מלווה בחששות גדולים, ואחד מהם נוגע לציות של התלמידים והוריהם לכללי ההתגוננות מקורונה. לפי התוכנית הבריטית ליציאה מהסגר, בבתי הספר העל-יסודיים יידרשו התלמידים לעטות מסכות בכל זמן שהותם במקומות סגורים, בכלל זה בכיתות, והם יתבקשו גם לעבור בדיקות קורונה קבועות – תחילה שלוש בדיקות בבית הספר עם החזרה ללימודים, ולאחר מכן בדיקות ביתיות. אלא שמורים כבר מעידים על שיעור גבוה יחסית של הורים המסרבים לאשר לערוך לילדיהם בדיקות, והם חוששים שימצאו עצמם בחזית המאבק מול הסרבנים.
דאגה נוספת היא מאיכות הבדיקות שיעברו התלמידים. ממשלת בריטניה שלחה לבתי הספר כ-57 מיליון ערכות לבדיקה מהירה, אבל יש חשש בנוגע למידת הדיוק שלהן, ובבתי הספר חוששים שתלמידים שאינם נשאים של הנגיף יקבלו בטעות תשובה חיובית ויישלחו לבידוד שלא לצורך. עם זאת סוזן הופקינס, המנהלת את הטיפול של רשויות הבריאות של אנגליה בקורונה, אמרה ל-BBC כי הסיכוי לתשובה חיובית שגויה נמוך ביותר, ולדבריה על סמך המוני הבדיקות שכבר נערכו בשיטה זו בשבועות האחרונים הוא עומד על פחות מ-1 ל-1,000.
בבתי הספר היסודיים לא יידרשו התלמידים לעטות מסכות ולעבור בדיקות.
דאגה שוררת גם מהיכולת לסגור את פערי הלימוד שנוצרו בתקופת הסגר. ממשלת בריטניה מינתה פרויקטור מיוחד לטיפול בחזרה לשגרה של מערכת החינוך, והוא יהיה אמון בין השאר על ניהול הניסיון לסגור את הפערים האלה. הממשלה הקצתה 1.7 מיליארד פאונד למימון תוכנית לסגירת הפערים, והיא צפויה להיעשות בין השאר בעזרת חונכים אישיים ולימודי קיץ. לפי דיווחים, ממשלתו של בוריס ג'ונסון בוחנת כעת גם את האפשרות להאריך את ימי הלימוד ולקצר חופשים.
אתגר נוסף יהיה לסייע נפשית לתלמידים, במיוחד בבתי הספר היסודיים. לפי סקר שנערך לאחרונה בבריטניה ושממצאיו הובאו ב-BBC, כשני שלישים מההורים בממלכה חוששים שילדיהם איבדו לחלוטין את רצף הלמידה ויתקשו לחזור אליו.
כמעט 125 אלף בני אדם מתו מקורונה בבריטניה עד כה, אבל תוכנית החיסונים שלה, שהחלה לפני כל מדינה אחרת במערב אירופה, מתקדמת יפה בסך הכול, וכ-22 מיליון בריטים כבר קיבלו זריקה אחת לפחות, כך שהם נהנים לפחות מהגנה חלקית נאה מפני הנגיף.