היום הראשון של חודש הרמדאן המוסלמי יחול מחר (יום ג'), ועמו מגיע גם הצום שיחל לפנות בוקר ויסתיים בערב. בניגוד לשנה שעברה, את ימי החודש הקדוש יוכלו אזרחי ישראל הערבים להעביר תחת מגבלת התקהלויות רחבה הרבה יותר מזו שהתאפשרה בשנה שעברה - הודות למבצע החיסונים שסייע בהורדת התחלואה בקורונה.
הצום יחל מחר בשעה 04:51 לפנות בוקר ויסתיים בשעה 19:14, אז יתכנסו המשפחות לארוחות האיפטר. אחרי הארוחה, נוהגים המוסלמים להגיע למסגדים ולהתפלל את תפילת התוואריח.
במשפחות בחברה הערבית כבר קישטו את הבתים ואת העצים, וגם ראשי רשויות קישטו את הרחובות. בעלי עסקים שונים הודיעו על מבצעים לאורך כל החודש, ובמסגד אל-אקצא נשלמות ההכנות לקבלת אלפי מתפללים מוסלמים בכל יום.
דיאא חאג'-יחיא, תושב טייבה, סיפר על תחושת שמחה בעקבות הסרת רוב ההגבלות. "בשנה שעברה לא הרגשנו את הרמדאן בגלל הקורונה והסגר. יש לנו עכשיו המון תוכניות שיכללו ארוחות עם כל בני המשפחה, חגיגות ותפילות במסגדים".
גם עבד אל-רחים מחאמיד מאום אל-פחם סיפר על שמחה ביחס לשנה שעברה. "קניתי דברים לכל החודש במכולת. השנה נהיה יחד עם כל המשפחה ונוכל לבקר את הקרובים בניגוד לשנה שעברה. הילדים שמחים מאוד. יצאנו היום לרחובות כדי לקבל את החודש בשמחות".
מוסא חסדייה, אסטרטג ומנהל משרד הפרסום "סקטורס אל-בוסתאני", העריך כי השנה, בניגוד לשנה שעברה, יחול שינוי בצריכת המוצרים ובהתנהגות המוסלמים לאורך החודש. "הצריכה בתחומי המזון, ההלבשה והמתנות תעלה והאווירה תהיה הרבה יותר חגיגית", אמר. "אני מעריך שיהיה גידול של 30%-40% בצריכה לעומת השנה שעברה, אבל היא תהיה פחות גבוהה מב-2019".
חודש הרמדאן הוא החודש התשיעי בלוח השנה המוסלמי (ההג'רי), המצוין על-ידי מוסלמים בכל רחבי העולם. המוסלמים נוהגים לצום מעלות השחר ועד השקיעה ולהימנע גם מעישון. הרמדאן דומה מעט ליום כיפור היהודי – והוא נחשב בעבור המוסלמים חודש של התבוננות פנימית, צניעות, התאפקות, התקרבות לאל ומחשבות על העוונות וכפרה עליהם בצום.
הקושי שמעיב הצום על המוסלמי נועד להמחיש את סבלם של עניי החברה, שרעב וקושי הוא שגרת יומם. ברמדאן מברכים המוסלמים בברכה "רמדאן כרים", שפירושה "רמדאן נדיב".
ד"ר ת'אבת אבו ראס, מנכ"ל משותף בעמותת "יוזמות אברהם", אמר: "אני קורא לחברה הערבית לנצל את חודש הרמדאן לסליחות, קירוב לבבות, כבוד הדדי, ולהשכנת שלום בין האנשים".