הממשלה אישרה בשבוע שעבר את תקנות הסגר בחגי חשרי, שנכנסו לתוקפן בערב החג ב-14:00, ויפוגו נכון לעכשיו ב-2 באוקטובר (שבועיים). לעיון בהנחיות המלאות לחצו כאן.
הגבלות על יציאה ממקום המגורים
- מותרת יציאה ממקום המגורים, עד למרחק של 1,000 מטרים בלבד
- ניתן לצאת מעבר לטווח ה-1,000 מטרים לאחת מהמטרות הבאות, וחזרה לבית: הגעה של עובד / חייל למקום עבודתו; הצטיידות בתרופות, במזון ובמוצרים ושירותים חיוניים; סיוע לאדם בעל קושי או מצוקה, טיפול רפואי, טיפול פסיכולוגי, טיפול ברפואה משלימה (עם מטופל אחד בלבד) ויציאה למסגרות רווחה ולטיפול סוציאלי חיוני.
- מותרת יציאה לכנסת/להפגנה/להליך משפטי/לתרומת דם
- יציאה לפעילות ספורטיבית של יחיד או אנשים הגרים יחד – ללא הגבלת מרחק, ובתנאי שהיציאה לפעילות היא ממקום המגורים, שלא באמצעות רכב.
- מותרת יציאה להשתתפות בהלוויה או ברית
- מותרת יציאת אישה לטבילה במקווה
- מותרת יציאה של בעל תפילה (חזן או תוקע בשופר) שקיבל אישור לכך מהמשרד לשירותי דת לשם השתתפות בתפילות הימים הנוראים. יובהר כי יציאה לתפילה, גם לפי מתווה הימים הנוראים, כפופה להגבלת המרחק של 1,000 מטרים.
- מותרת יציאה לשם טיפול חיוני בבעלי חיים
- מותרת העברה של קטין בין הורים שלא חיים יחד, או העברת קטין להשגחת אדם אחר, שלו הורה יחיד שיוצא לצורך חיוני
- הגעה למסגרת יום חינוכית שפעילותה מותרת (חינוך מיוחד, ילדי עובדים חיוניים)
- מותרת יציאה לנמל התעופה בן גוריון לצורך טיסה מחוץ לישראל, 8 שעות טרם הטיסה
- יציאת דיירים במסגרות רווחה, בעלי מוגבלות, לביקורים אצל קרובי משפחה מדרגה ראשונה, וביקורים של בני המשפחה במסגרות.
- לבקשת שר הביטחון בני גנץ, תותר יציאה של בני משפחה מדרגה ראשונה לאזכרה לחללי מלחמת יום הכיפורים.
כמו כן, מתאריך ה' בתשרי, 23 בספטמבר 2020, עד י"ג בתשרי - 1 באוקטובר 2020, מותרת יציאה ממקום המגורים גם לצורך רכישת ארבעת המינים, מוצרים לבניית סוכה וכן לקיום מנהג כפרות. כמו כן, באותה תקופה מותרת פתיחה של מקום למכירת הנ"ל או מקום המשמש לקיום מנהג כפרות.
הגבלות שהייה
- חל איסור על שהייה בבית מגורים של אדם אחר (שלא למטרה מותרת, כגון לצורך ביצוע עבודה, או סיוע לאדם בעל קושי).
- חל איסור על שהייה בחוף ים, למעט לצורך ביצוע פעילות ספורט מותרת בלבד (של אדם יחיד/אנשים הגרים יחד, בהגעה ממקום המגורים ולא באמצעות רכב)
כללי התנהגות במרחב הציבורי
- איסור התקהלות - עד 10 אנשים במבנה ו-20 בשטח פתוח
- שמירת מרחק של שני מטרים בין אדם לאדם ככל הניתן
- הגבלות על מספר נוסעים ברכב - עד שלושה אנשים (למעט אנשים הגרים יחד), ונוסע נוסף בכל ספסל אחורי נוסף
הגבלות על פעילות מסחר, בילוי ופנאי
חל איסור על פתיחת עסקים ומקומות הפתוחים לציבור (כולל מסחר, מסעדות, בריכת שחייה, מכון כושר, מספרה, מכון יופי, מקומות בילוי ופנאי, בתי מלון) וכן קבלת קהל במקומות עבודה. אין הגבלה לעובד להיכנס לעסק, שלא לצורך פתיחה לציבור (למשל לביצוע עבודות תחזוקה, סידור סחורה וכו').
חריגים
- חנויות חיוניות: חנויות מזון, אופטיקה, בית מרקחת ומוצרי היגיינה, מוצרים לתחזוקת הבית, מכבסה, מוצרי תקשורת ומעבדה לתיקון מוצרי תקשורת ומחשבים.
- קבלת קהל במקומות עבודה חיוניים, לגבי שירות חיוני שלא ניתן לקבל מרחוק (שירותי דואר, בנק וכו').
- מלונות ויחידות אירוח – כאשר המקום משמש חלופת מגורים (ארוכה או קצרת טווח) עבור מי ששוכר את המקום (כגון, עובדים זרים וכו') – ללא שימוש בשטחים ציבוריים, בריכות וכו’; בנוסף, חריג זה כולל מלונות למבודדים, או מלוניות המיועדות לשימוש של מטופלים ובני משפחות, לצד מוסד רפואי.
- מקום המשמש לאימון של ספורטאי תחרותי מקצועי, שאושר על ידי מנכ"ל משרד התרבות והספורט.
- יובהר כי מותר להפעיל חנויות מזון וחנויות חיוניות בלבד המפורטות לעיל, בתוך קניון או שוק.
מתווה התפילות בראש השנה וביום כיפור
- ניתן להגיע למקום שנערכת בו תפילה בציבור בטווח של 1,000 מטרים בלבד ממקום המגורים.
- בשטח פתוח – בקבוצות קבועות של עד 20 אנשים, עם מרחק בין הקבוצות וסימון פיזי, מושב ריק בין אנשים שלא גרים יחד וללא הגשת מזון.
- במבנה - הושבה במתחמים בקבוצות קבועות של עד 25/10 (כתלות באזור כתום/אדום), מחיצות ניילון בין המתחמים, שמירת מרחק בין המתחמים, הצבת שלט עם מס' המתפללים המותר, גודל המקום, וכללי הפעלה, שמירת 2 כיסאות מרחק בין אדם לאדם, וללא הגשת מזון.
- התפוסה המותרת לגבי תפילה במבנה בימים נוראים: באזור אדום – עבור 2 הכניסות הראשונות עד 30 אנשים, עבור כל כניסה נוספת עוד 20 אנשים. באזור כתום – 50 אנשים עבור כל כניסה. בכל מקרה, מספר האנשים לא יעלה על יחס של אדם לכל 4 מ"ר משטח המקום המיועד לתפילה.
תחבורה ציבורית
הגבלת נוסעים:
- באוטובוס עירוני בקו שירות - 32 נוסעים
- באוטובוס בין-עירוני בקו שירות- 30 נוסעים
- באוטובוס מפרקי (אקורדיון) בקו שירות– 50 נוסעים
- במיניבוס – 50% מהמספר הקבוע ברישיון הרכב
- ברכבת ארצית - 50% ממספר המושבים
- בכרמלית- 50% ממספר המושבים
- בהסעה מיוחדת באוטובוס – 30 נוסעים
- בכל כלי תחבורה יבשתי אחר- 50% מהמספר הקבוע ברישיון הרכב
- במונית: הנהג ונוסע אחד נוסף או הנהג ושני נוסעים, אם אחד הנוסעים הוא אדם הצריך ליווי, והכול למעט אנשים הגרים באותו מקום.
הנחיות מיוחדות לנוסעים: נוסע לא יאכל במהלך השהייה בכלי תחבורה יבשתי, למעט אם הדבר דרוש לשם שמירה על בריאותו. נוסע בתחבורה ציבורית ישלם בעד הנסיעה בדרך של תיקוף כרטיס הנסיעה באופן עצמאי ולא ירכוש כרטיס נסיעה מהנהג; על אף האמור, אזרחים ותיקים, מלווי עיוורים ונוסעי קווי השירות הממוגנים באזור יהודה ושומרון יוכלו לרכוש כרטיסים מהנהג.
כמו כן, נמסר כי מפעיל כלי תחבורה יבשתי יעסיק סדרנים אשר יסייעו בשמירה על הוראות תקנות אלה; הסדרנים ילבשו בגדים המזוהים עם החברה המפעילה אשר אינם מתחזים להיות מדי משטרה, ויישאו תג שם הכולל ציון תפקידם כסדרנים באופן הבולט לעין.
באוטובוסים: נוסע לא ישב בשני המושבים בשורה הראשונה שמאחורי הנהג ובשני המושבים שלצדם, אלא אם ישנה מחיצה שגובהה 180 ס"מ לפחות בין מושב הנהג לבין המושבים שמאחוריו; היה המושב בשורה הראשונה מושב שהוקצה בעבור אדם עם מוגבלות, יוקצה לו מושב חלופי במקום קרוב ככל הניתן המאפשר גישה נגישה אליו;
בנסיעה באוטובוס בין-עירוני בקו שירות לא תותר נסיעה בעמידה; בנסיעה באוטובוס עירוני בקו שירות לא תותר עמידה בשורה הראשונה שמאחורי הנהג;
- במונית: נוסע לא ישב במושבים שליד הנהג, אלא אם כן ישנה מחיצת ניילון בין מושב הנהג לבין המושבים שלידו.
- בכל כלי התחבורה שניתן לפתוח חלון – הנסיעה תתקיים עם חלונות פתוחים.
- ברכבת: שובר עליה לרכבת שהוזמן מראש יחד עם כרטיס הנסיעה. השובר יכלול מספר מזהה של הנוסע ותחנת מוצא, תחנת יעד, מועד ושעת נסיעה. רכבת ישראל תשמור את המידע שהתקבל לפי תקנה זו באופן מאובטח, לא יעשה בו כל שימוש ולא יעביר אותו לאחר למעט לשם הנפקת שובר עלייה לרכבת וכן לשם העברתו למשרד הבריאות לצורך עריכת חקירה אפידמיולוגית וימחק אותו בחלוף 20 ימים מיום קבלתו.
הערים האדומות שעליהן יחולו הגבלות נוספות
לפי ההצעה שאושרה בממשלה, אלו הערים האדומות שעליהן יחולו הגבלות נוספות בעת הסגר, בין היתר במתווה התפילה: אום אל פחם, אופקים, אור עקיבא, אלעד, אריאל, אשדוד, אשקלון, בקה אל גרבייה, באר שבע, בית שאן, בית שמש, ביתר עילית, בני ברק, חדרה, חולון, טייבה, טירה, טמרה, יבנה, קריית מלאכי, קריית שמונה, ראשון לציון, רחובות, שדרות ושפרעם.
יישובים אדומים נוספים ברשימה: אבו סנאן, אזור, אכסאל, בית דגן, בסמ"ה, בענה, ג'דיידה-מכר, ג'וליס, גבעת זאב, גדרה, דבוריה, דיר אל אסד, במועצת גלבוע - טייבה (בעמק), נאעורה וצנדלה, זכרון יעקב, ברקת שבמועצת חבל מודיעין, חצור הגלילית, טורעאן, ירוחם, קריית עקרון, ריינה, רכסים, שיבלי ואום אל גנם, כפר חב"ד שבמועצת שדות דן, מעגלים שבמועצת שדות נגב, איבים שבמועצת שער הנגב, ותל שבע.
ואלו השכונות האדומות בירושלים: א-טור ועיסאוויה, ארמון הנציב, ארנונה, באב אל זהרה, בית חנינא, בית צפאפא, בקעה, גבעת הוורדים, גבעת מרדכי, גבעת שאול, גוננים, המושבה הגרמנית, העיר העתיקה, הר נוף, ואדי ג'וז, צור באהר ואום טובא, טלביה, כפר עקב, מאה שערים, מרכז העיר, נווה יעקב, ענתא ומחנה הפליטים שועפט, פסגת זאב, קטמון הישנה, רוממה, רחביה, רסקו, שייח ג'ראח, תלפיות.
פורסם לראשונה: 08:14, 17.09.20