נשיא בלארוס אלכסנדר לוקשנקו הגיע היום לעצרת תמיכה בשלטונו, וקרא לאלפים במינסק להגן על מולדתם ועל עצמאותה. בשעה שההפגנות נגד המנהיג שמכונה "הרודן האחרון באירופה" נמשכות אמר לוקשנקו לתומכיו: "אני קורא לכם לא להגן עליי, אלא בפעם הראשונה ברבע מאה להגן על המדינה שלכם ועל העצמאות שלה".
בנאומו במינסק דחה לוקשנקו את הקריאות לערוך בחירות חוזרות לנשיאות, כשבוע אחרי הניצחון המפוקפק שהשיג. הוא הכחיש את טענות האופוזיציה שניצחונו הושג במרמה והבהיר: "לא אוותר על המדינה". לפי ועדת הבחירות בבלארוס לוקשנקו קיבל 80% מהקולות, ומועמדת האופוזיציה סבטלנה טיחנובסקאיה 10% בלבד. טיחנובסקאיה, שברחה לליטא מחשש לביטחונה, טוענת שהיא המנצחת.
במהלך המחאה נגדו טען נשיא בלארוס שכוחות זרים מסיתים את המפגינים ברחובות כדי להדיח אותו מהשלטון. בסוף השבוע הוא הביע דאגה מ"ההתחמשות" של פולין וליטא, שתי מדינות שכנות וחברות בנאט"ו, ואמר שטנקים ומטוסים של נאט"ו נפרסו במרחק של 15 דקות מגבול בלארוס. אתמול, אחרי שיחה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, אמר לוקשנקו שיחידת תקיפה אווירית תישלח לגבול המערבי של בלארוס.
בנאט"ו הכחישו את הטענות על התחמשות באזור. שר ההגנה של ליטא, ריימונדס קרובליס, ציין שליטא לא מהווה איום צבאי על בלארוס. "המשבר בבלארוס הוא משבר פוליטי, וכל טענה של ההנהגה בבלארוס על התערבות של מדינות זרות או על איומים הם ניסיון להסיט את האשמה ולהצדיק את מעשיה", אמר השר.
"כוחות נאט"ו נמצאים בשער שלנו. ליטא, לטביה, פולין ואוקראינה דורשות שנערוך בחירות חדשות", אמר לוקשנקו לאלפים במינסק, והדגיש שאם במדינה יתקיימו בחירות חוזרות זה יהיה "מותה של המדינה". לקהל במינסק אמר הנשיא הבלארוסי: "מעולם לא בגדתי בכם ולעולם לא אעשה זאת".
פוטין היה המנהיג היחיד באזור שהביע תמיכה בלוקשנקו ובשלטונו. בשיחה בין השניים אמר פוטין שהוא יהיה מוכן להעניק לבלארוס סיוע צבאי במידת הצורך. בהודעת הקרמלין נאמר שעל בלארוס מופעל "לחץ חיצוני", ולא ציינו מהיכן.
בקרמלין אמרו ששני המנהיגים הביעו ביטחון שהבעיות בבלארוס ייפתרו בקרוב. "שני הצדדים הביעו אמון שכל הבעיות ייפתרו במהירות", אמרו בקרמלין. בהודעה הרוסית נמסר שפוטין ולוקשנקו מסכימים "שהדבר החשוב ביותר הוא למנוע מכוחות הרסניים לנצל את הבעיות האלה".
בארה"ב ובאיחוד האירופי עוקבים בדאגה אחרי האירועים בבלארוס. חלק מהמדינות קראו לחדש את הסנקציות נגד בלארוס. הסנקציות הוטלו כדי להעניש את לוקשנקו על שלטון הברזל בארצו. האיחוד האירופי הסיר את הסנקציות ב-2016 בעקבות התקרבות מסוימת של מינסק למערב והתרחקות ממוסקבה, בעלת הברית ההיסטורית. כעת, בזמן משבר, הודף לוקשנקו את טענות המערב ומבקש סיוע מפוטין כדי לדכא את המחאה.
עצרת התמיכה בלוקשנקו, שנערכה בכיכר העצמאות במרכז מינסק, הייתה הפגנת התמיכה הראשונה בשלטון מאז הבחירות. "המולדת בסכנה!", אמר אחד הנואמים בעצרת. "אנחנו מאוחדים ובלתי ניתנים להכנעה!". חלק מהמשתתפים הניפו את דגלי בלארוס וצעקו "למען בלארוס" ו"למען בטקה", הכינוי של לוקשנקו.
"אני בעד לוקשנקו", אמרה אלה גאורגיבנה, בת 68. "אני לא מבינה למה מישהו צריך להתקומם נגדו. בזכותו אנחנו מקבלים את הפנסיות ואת המשכורת שלנו בזמן". כלי תקשורת שמזוהים עם האופוזיציה טענו שהשלטון הכריח אזרחים להשתתף בעצרת התמיכה והסיע אותם באוטובוסים מאזורים שונים במדינה.
לוקשנקו מתמודד עם המחאה הגדולה ביותר נגדו מאז שעלה לשלטון ב-1994. המחאה החלה בדיכוי אנשי האופוזיציה לקראת הבחירות, ונמשכה בעקבות טענות האופוזיציה לזיופים. המפגינים שדורשים את התפטרותו של לוקשנקו יצאו גם היום לרחובות, זה היום השמיני ברציפות, והפעם במספרים גדולים מהרגיל.
היום נערכת במינסק עצרת ענק בשם "צעדת החירות", שאמורה להיות ההפגנה הגדולה בבלארוס מתחילת גל המחאה. לפי סוכנות הידיעות AFP עשרות אלפי אנשים הגיעו ל"צעדת החירות" ודורשים את התפטרותו של לוקשנקו.
מאז המהומות בליל הבחירות נעצרו כ-7,000 מפגינים ושניים נהרגו בעימותים עם השוטרים. בעימותים ברחובות משתמשים השוטרים באלות, גז מדמיע ואף יורים כדורי גומי. ברשת פורסמו דיווחים על עצורים שעוברים עינויים.