לפחות 120 בני אדם נהרגו בשיטפונות ומפולות בוץ בכפרים באינדונזיה ובמזרח טימור, שנגרמו כתוצאה מהגשמים העזים שהביאה איתה סופת הציקלון הטרופית "סרוג'ה". אלפי בני אדם נותרו ללא בית. לפחות 86 נהרגו באיים מבודדים השייכים לאינדונזיה, ולפחות 34 נהרגו במזרח טימור. יותר מ-100 בני אדם נוספים נעדרים, והתקווה למצוא ביניהם ניצולים הולכת ופוחתת.
הסופה, שהיכתה ביום ראשון, מחקה בין השאר קהילות שלמות באי למבטה. "האזור הזה לעולם לא ייושב שוב", אמר איש הרשויות שם, אלייסר ינטג'י סונור, על חלק שנחרב באחד הכפרים באי. "לא ניתן לאנשים לחיות כאן. אם הם יאהבו את זה או לא – הם יצטרכו לעבור למקום אחר".
האסון בא בשעה ששתי המדינות מנסות למנוע התפשטות של נגיף הקורונה. ממש היום דיווחה מזרח טימור על אדם ראשון שמת מהנגיף בשטחה – אישה בת 44. המדינה הקטנה, שבה 1.3 מיליון בני אדם, שוכנת בין אינדונזיה לאוסטרליה. עם פרוץ המגפה בשנה שעברה היא מיהרה לסגור את גבולותיה כדי למנוע התפרצות משמעותית שתאיים על מערכת הבריאות הרופפת שלה.
בסופה בתחילת השבוע נפגעו בתי חולים, גשרים ואלפי בתים, וחלקם נהרסו לגמרי. כעת נעה הסופה לעבר חופה המערבי של אוסטרליה, אבל אינדונזיה מזהירה שמזג אוויר קיצוני עדיין ייתכן בימים הקרובים.
שיטפונות ומפולות בוץ הם תופעה נפוצה באינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם. לפי הסוכנות המקומית לטיפול באסונות, כ-125 מיליון אינדונזים – כמחצית מאוכלוסיית המדינה – חיים באזורים שבהם יש סכנה למפולות בוץ. פעילים למען איכות הסביבה טוענים כי לפחות חלק מהאסונות האלה נגרמים מכריתת יערות.