מאות מתפללים שיצאו בצהריים (שישי) מתפילות יום השישי והביעו את זעמם על ההסכם המתגבש לכינון יחסים רשמיים בין ישראל לאיחוד האמירויות.
במסגד אל-אקצא בירושלים השתמשו המתפללים במחוות השפלה משמעותית בעולם הערבי - ודרכו על תמונותיו של יורש העצר של האמירויות, מוחמד בן זייד, ודרכו על פניו לעיני המצלמות. גם ברשות הפלסטינית נערכו הפגנות ביטא שמדרום לחברון ובשכם - שם שרפו את דגלי איחוד האמירויות והציבו שלטים בדמויותיהם של טראמפ, נתניהו ובן זייד - עם סימני רגליים.
אחמד מסארוה, שהגיע מוואדי ערה להתפלל במסגד, האשים בשיחה עם ynet את האמירויות בבגידה. "איחוד האמירויות שותפה לתוכניות החמורות שמסכנות את האדמה הפלסטינית. נתניהו 'משחק אותה' מביא הישגים, כשבעצם הוא רוצה להעלים את נושא השחיתות וההפגנות נגדו, הוא יודע שמצבו הפוליטי יכול להיפגע. שיתפטר או שיילך לכלא", אמר.
עבד אל-רחים, תושב מזרח ירושלים, הוסיף כי הצעד שהוכרז אתמול אינו מקובל בעיניו. "בטוח שההסכם הזה יפגע בפלסטינים. אנחנו לא צריכים לשתוק על דבר כזה, וחייבים להיאבק, אחרת יתחילו לתכנן איך להשתלט על אל-אקצא ועל כל מזרח ירושלים".
מוחמד עבד, גם הוא ממזרח ירושלים אמר כי ההסכם הזה מסכן את הפלסטינים, ואם הם ימשיכו לשתוק - הם ישלמו על זה ביוקר. "זה הזמן להתעורר ולצאת להפגנות, זכותנו להביע את דעתנו ושלא יסתמו לנו את הפה".
מראם, תושבת הצפון, טענה כי גם באיחוד האמירויות מנסים לכפר על מצבם הפנימי בעזרת הסכמים מדיניים. "ההסכם הזה לא שווה", אמרה. "מדובר בהנהגה שדואגת רק לכיס שלה והאזרחים שמתים מרעב לא מעניינים אותה", טענה מראם. "קודם שיעזרו לעם שלהם במקום לחתום על הסכם לא ברור". עם זאת, מראם מאמינה שהמטרה העיקרית של ההסכם היא "להרוס את העם הפלסטיני", לממש את חוק הלאום ולעודד הקמת התנחלויות חדשות.
חברי הכנסת יוסף ג'בארין והיבא יזבק מהרשימה המשותפת יצאו גם הם נגד ההסכם. "את הכיבוש אי אפשר לנרמל", אמרה יזבק. "אין דבר כזה הסכם שלום כשהכיבוש נמשך. גם אם נתניהו ידחה או יבטל את הסיפוח, זה לא ישנה את העובדה שמיליוני פלסטינים חיים תחת כיבוש ומצור אכזריים. ברור שלנתניהו או לטראמפ אין כוונה לשנות את זה".
ג'בארין הוסיף כי "ה'הסכם' הוא חלק מעסקת המאה המסוכנת, פוגע בזכות ההגדרה העצמית של העם הפלסטיני ומשרת גם את המשברים של נתניהו וטראמפ. אסור ליפול לאשליות: נתניהו וטראמפ לא צועדים לשלום אלא להנצחת הסכסוך, הכיבוש וההתנחלויות, ולמניעת הקמת מדינה פלסטינית בגבולות 1967".
אך היו גם אזרחים ערבים שנשמעו היום מפויסים יותר - ואף בירכו על ההסכם. "אני לא מבין למה שמישהו יתנגד להסכם", אמר מרואן, תושב המשולש. "יש לנו שלום עם מצרים, ירדן וטורקיה. באופן אישי אדאג לבקר שם ברגע שיתאפשר, ואני בטוח שישנם עוד הרבה כמוני, גם בקרב המתנגדים".
תושבת אחד הכפרים הערביים בגליל שחששה להיחשף בשמה הוסיפה כי "ממשלת עשתה משהו היסטורי וצריך להודות לה ולחזק אותה. ההסכם הזה יכול לקדם את המדינה בתחום הכלכלי ואולי יציל רבים ממצבם. צריכים לחשוב גם על הדברים הטובים ולא לחפש רק איפה לתקוף".