לפי העדויות, כ-30 דקות אחרי תחילת המסע נתקפו המבריחים בהלה כשהבינו שעל הספינה יש מספר גדול מדי של מהגרים: הם השליכו 80 מהמהגרים לים וסובבו את הספינה בחזרה אל החוף. "להערכת הניצולים, לפחות 20 בני אדם טבעו למוות", סיפרה ביום חמישי ייבון נדגה, דוברת השלוחה של הארגון בקרן אפריקה ובמזרח היבשת. "חמש גופות כבר נסחפו אל החוף, ויש עוד נעדרים".
ניצולי האירוע הועברו לטיפול בעיר הנמל אובוק שבג'יבוטי, עיר המשמשת נקודת יציאה מרכזית של מהגרים אפריקנים המנסים להגיע אל המפרץ. השלכת המהגרים מהסיפון השבוע היא האירוע השלישי מסוג זה במפרץ עדן בתוך פחות משישה חודשים: לדברי הארגון הבינלאומי להגירה, בשני אירועים דומים שהתרחשו באוקטובר טבעו למוות לפחות 50 מהגרים.
"האירוע שהתרחש ביום רביעי הוא עוד הוכחה לכך שפושעים ממשיכים לנצל אנשים הנואשים לשפר את חייהם", מסרה ראש השלוחה של הארגון הבינלאומי להגירה בג'יבוטי. "מבריחים וסוחרי אדם חייבים להיות מובאים לדין על פשעיהם, וחובה ליצור נתיבי הגירה חדשים עבור אנשים המחפשים עבודה מעבר לים, כך שיוכלו לעשות זאת בדרך בטוחה, חוקית ומכובדת".
אלפי מהגרים יוצאים מדי שנה למסע המסוכן של שיט בסירה מקרן אפריקה אל תימן מוכת המלחמות. רבים מהם מקווים להמשיך משם דרך היבשה אל מדינות המפרץ הערבי, כמו איחוד האמירויות וכוויית, בתקווה למצוא שם עבודה שתשנה את חייהם. הגבלות התנועה שהוטלו במדינות האזור בגלל מגפת הקורונה הפחיתו מאוד את מספר המהגרים העושים את הדרך הזו בשנה האחרונה, ולפי הארגון הבינלאומי להגירה, בעוד ב-2019 עשו את הדרך הזו כ-138 אלף בני אדם, ב-2020 ירד המספר לכ-37,500.
לפי הערכות מאות אלפי מהגרים תקועים כעת בתימן, שם מתחוללת מאז אמצע העשור הקודם מלחמה איומה בין המורדים החות'ים, בעלי בריתה של איראן, לבין הממשלה המודחת שזוכה להכרה בינלאומית ונתמכת על-ידי סעודיה השכנה, יריבתה הגדולה של טהרן. עשרות אלפי בני אדם נהרגו במלחמה הזו ומיליונים נעקרו מבתיהם. האו"ם מגדיר את המצב בתימן כאסון ההומניטרי הגדול ביותר בעולם.
המצר המפריד בין ג'יבוטי לתימן שונה באופיו מנתיבי הגירה אחרים בעולם, בכך שמהגרים ופליטים חוצים אותו לשני הכיוונים – אפשר למצוא בו הן סירות שבהן נמלטים תימנים מאימת המלחמה אל אפריקה, והן סירות שבהן עוזבים מהגרים אפריקנים את יבשתם בתקווה למצוא הזדמנויות כלכליות בחצי האי ערב ובמפרץ.