ממשלת ישראל ה-36 יצאה לדרך אמש (ראשון), ויחד איתה הגיעה התפטרות של חלק מהשרים, במטרה להכניס חברי רשימה נוספים שיהיו פנויים לעבודה במשכן. הרשימה כוללת את השרים ליברמן, פורר ועמאר מישראל ביתנו; רזבוזוב וברביבאי מיש עתיד; פרקש הכהן, טרופר ותמנו שטה מכחול לבן; כהנא מימינה; אלקין והנדל מתקווה חדשה; ובר לב מהעבודה, שצפוי להתפטר בימים הקרובים.
הצעד מתרחש במסגרת "החוק הנורבגי" המאפשר לשרים וסגני שרים להתפטר מהכנסת, להכניס במקומם חברי סיעה אחרים, ואם השרים יתפטרו או יפוטרו מהממשלה - יוכלו לחזור אל המושב בכנסת.
במקרה של הממשלה הנוכחית, אם אכן תאושר היוזמה להרחבת החוק הקיים, יוכלו להיכנס כמעט 30 ח"כים חדשים, והעלות תזנק - דווקא אחרי שאשתקד השמיעו יאיר לפיד ובכירים אחרים בקואליציה של היום, ביקורת חריפה על צעד דומה של השלטון הקודם.
בינתיים עומדת הרשימה הנוכחית על 11 שרים מתפטרים לטובת ח"כים חדשים, אחרים יחכו להשלמת החקיקה. אז מי הם אלו שיושבעו כבר בימים הקרובים?
טניה מזרסקי (יש עתיד)
מזרסקי נולדה ברוסיה ועלתה לישראל לבדה בגיל 17 במסגרת עליית הנוער, הוריה עלו ארצה חמש שנים אחריה. היא שימשה כרכזת תוכניות בסוכנות היהודית, עבדה בתפקידי הדרכה במכון ללימודי יהדות וניהלה את סניף קופת חולים לאומית בכרמיאל.
בשנת 2018 נבחרה מזרסקי לראשונה כחברת מועצת העיר כרמיאל, וכיום היא סגנית וממלאת מקום ראש העיר. היא בוגרת תואר ראשון ושני בהיסטוריה של עם ישראל מאוניברסיטת חיפה, ואם לילד.
יסמין סאקס פרידמן (יש עתיד)
סאקז פרידמן, חברת מועצת העיר באר שבע ויו"ר הוועדה העירונית לאיכות הסביבה ובעלי חיים, שובצה במקום ה-19 ברשימת "יש עתיד" לכנסת ה-24. היא הצטרפה למפלגה עם הקמתה, ובשנת 2015 מונתה לעמוד בראש מטה המפלגה בבאר שבע.
מאיר יצחק הלוי (תקווה חדשה)
הלוי הוא ראש העיר המיתולוגי של אילת מאז שנת 2003. הוא נולד בירושלים, בן לשושלת רבנים בעדה התימנית. הוא שירת כלוחם בחיל השריון, נלחם במלחמת יום הכיפורים והגיע בשירות המילואים לדרגת רב-סרן.
מאז 1993 הלוי נמצא בפוליטיקה המקומית של אילת, וכעשור לאחר שנכנס אליה השיג את ראשות העיר. הלוי כיהן גם כחבר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה וכיו"ר הוועדה לטיפול באלימות ברשתות החברתיות במרכז השלטון המקומי.
צבי האוזר (תקווה חדשה)
האוזר, 52, הכיר את ראש מפלגתו סער בלימודי המשפטים באוניברסיטת תל אביב. הוא כיהן בשורת תפקידים במשרדים ממשלתיים, וב-2009 מונה למזכיר הממשלה של נתניהו. סיום כהונתו ב-2013 לווה בכותרות סביב פרשת נתן אשל, שעל מעשיו דיווח יחד עם בכירים נוספים בלשכת רה"מ.
לקראת הבחירות לכנסת ה-21 האוזר חבר למשה (בוגי) יעלון ונבחר במסגרת רשימת כחול לבן. בהמשך התפצל יחד עם הנדל לסיעת "דרך ארץ", ועל שמו נקרא התיקון המפורסם לחוק יסוד הממשלה, שדחה את מועד אישור התקציב במטרה למנוע בחירות בקיץ הקודם. הצעד דחה את פירוק הממשלה בכמה חודשים, ולקראת הבחירות סיעתו של האוזר הצטרפה לתקווה חדשה.
האוזר כיהן בכנסת הקודמת כיו"ר ועדת החוץ והביטחון. הוא מתגורר בנס הרים, בזוגיות עם דליה ואב לשני בנים מנישואים קודמים.
יוסי שיין (ישראל ביתנו)
שיין, 64, הוא אקדמאי בכיר ומוכר - פרופסור מן המניין למדע המדינה וליחסים בינלאומיים אשר כיהן כראש בית הספר למדעי המדינה באוניברסיטת תל אביב, וכן היה חבר בוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה. בנוסף שיין הוא חבר סגל באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון ושימש כנשיא המכללה האקדמית גליל מערבי.
שיין כתב וערך עד כה שישה ספרים, ופרסם כחמישים מאמרים בכתבי עת ובספרים. זכה בפרס האגודה האמריקנית למדע המדינה ופרס ספר השנה מטעם האיגוד הישראלי למדע המדינה. בינואר השנה הצטרף שיין למפלגתו של ליברמן והוצב במקום השמיני.
לימור מגן תלם (ישראל ביתנו)
מגן-תלם (50) היא עורכת דין, היועצת המשפטית של עיריית מגדל העמק, ומשמשת כדירקטורית חיצונית בחברות בהן כביש חוצה ישראל. בעברה הייתה דוגמנית, והוכתרה כסגנית מלכת היופי הישראלית וסגנית רביעית בתחרות "מיס אירופה".
מגן-תלם מתגוררת בחיפה, גרושה ואם לשניים. עידן, בנה הבכור, הוא מיוצרי הרשת המוכרים בישראל ומנהל את ערוץ היוטיוב “Inde Game”.
אלינה ברדץ'-יאלוב (ישראל ביתנו)
ברדץ'-יאלוב (39) היא ד"ר לתקשורת אסטרטגית, מרצה ויועצת תקשורת, ובשנים האחרונות הייתה הדוברת של ליברמן עצמו. בעבר עבדה גם עם ראש הממשלה נתניהו כיועצת למגזר הרוסי. היא מתגוררת באשדוד, נשואה ואם לבן.
שירלי פינטו (ימינה)
עם השבעתה לכנסת תהיה שירלי פינטו צעירת הח"כים (בת 32) וחברת הכנסת החירשת הראשונה. פינטו נולדה וגדלה בקריות לאב חירש ואם חירשת-עיוורת, אחיה הצעיר שומע.
בצבא היא שירתה במערך הטכני של חיל האוויר כמנהלת פרויקטים בלהק הציוד בתחום הלוגיסטיקה, המשיכה לשירות קבע וקיבלה אות הצטיינות ממפקד חיל האוויר ומנשיא המדינה.
פינטו נמנית עם מייסדי המרכז הישראלי ללימודי חירשות, והייתה יועצת לראש העיר רמת גן לענייני מוגבלויות וחירשות. כיום היא אשת ציבור הפעילה בקידום זכויות חירשים ובקידום שפת הסימנים הישראלית. היא נשואה למייקל קדוש, חירש שעלה מארה"ב, ואם לבן.
מופיד מרעי (כחול לבן)
מרעי הוא אלוף-משנה במילואים שהיה הדרוזי הראשון במסלול של גרעין נח"ל. שירת כמפקד חטיבת החרמון ומפקד חטיבת עודד. בהמשך כיהן כראש המועצה המקומית חורפיש ונבחר ליו"ר ראשי הרשויות הדרוזיות והצ'רקסיות. בעל תואר שני בביטחון לאומי ומדעי המדינה.
אחיו הגדול הוא אלוף-משנה נביה מרעי, שנהרג ב-1996 בעת ששירת כסגן מפקד אוגדת עזה.
רות וסרמן לנדה (כחול לבן)
וסרמן-לנדה כיהנה לתקופה קצרה בשלהי הכנסת הקודמת, לאחר התפטרותו של ח״כ רם שפע. היא דיפלומטית שהייתה סגנית השגריר במצרים, יועצת הנשיא שמעון פרס לענייני חוץ ותפוצות, סמנכ"לית מרכז השלטון המקומי בישראל וראשת האגף לקשרי חוץ שלו.
וסרמן-לנדה (45) נשואה, אם לשתי בנות ובן ומתגוררת במושב גן יאשיה שבעמק חפר. בעלת תואר שני ביחסים בין-לאומיים.
אלון ישראל טל (כחול לבן)
טל הוא חוקר ומרצה בכיר בתחום איכות הסביבה, ראש החוג למדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב לשעבר, ומייסד של ארגוני "אדם טבע ודין", מכון הערבה ללימודי הסביבה ו"צפוף (הפורום לאוכלוסייה, סביבה וחברה). הוא בעל דוקטורט מאוניברסיטת הרווארד.
טל הוא ממייסדי התנועה הירוקה, ומ-2009 התמודד מטעמה לכנסת כמה פעמים בכמה רשימות, שלא עברו את אחוז החסימה או שמיקומו לא הכניס אותו למשכן. נשוי ואב לשלוש בנות, מתגורר במכבים-רעות.
נעמה לזימי (העבודה)
לזימי הייתה עוזרת פרלמנטרית של ח"כ שלי יחימוביץ' ובבחירות המקומיות האחרונות נבחרה למועצת העיר חיפה ברשימתה של עינת קליש-רותם. לפני כן הקימה את המרכז להכשרה מדינית ופתרון הסכסוך "חזון".
לזימי, 36, נשואה לאבי מוטהדה, סופר ופעיל חברתי החבר במועצה האזרחית של מפלגת ש"ס - ולהם שני ילדים. היא בעלת תואר שני ובוגרת התוכנית "מנהיגות בעולם היהודי" מאוניברסיטת חיפה.