הנציבות האירופית עשתה לפני הצהריים (יום ב') צעד משמעותי לקראת פתיחת גבולותיו של האיחוד האירופי בפני נוסעים רבים מחו"ל שבמשך חודשים נמנעה כניסתם אליו בשל הגבלות הקורונה. מדינות האיחוד מקוות לנצל את הקיץ הקרוב כדי לשקם את ענף התיירות שלהן מנזקי הנגיף, והסרת הגבלות תועיל בכך מאוד.
בהודעה שפרסמה בצהריים מסרה הנציבות כי היא ממליצה כעת ל-27 המדינות החברות באיחוד להתיר את כניסתם של אזרחים ממדינות שאינן חברות בו גם לרגל ביקורים "לא-חיוניים", כל עוד מדובר באזרחי מדינות שהמצב האפידמיולוגי בהן טוב או באנשים שקיבלו שתי מנות של חיסון כלשהו נגד קורונה שאושר על-ידי האיחוד האירופי. לפי ההצעה, מדינות יוכלו גם להחליט על דעת עצמן לקלוט נוסעים שהתחסנו בחיסונים שלא אושרו על-ידי האיחוד – אבל כן מופיעים ברשימת החיסונים לשימוש-חירום של ארגון הבריאות העולמי.
כדי שהמהלך ייכנס לתוקף נדרשת הסכמתן של מדינות האיחוד, והן יחלו לדון בהצעה מחר. נכון להיום מתיר האיחוד האירופי את כניסתם של אזרחי שבע מדינות לחופשות ולביקורים "לא-חיוניים", ובהצעתה הנציבות ממליצה להרחיב את הרשימה. גורם רשמי באיחוד האירופי אמר בעילום שם לסוכנות הידיעות AP כי אין ספק שישראל תהיה אחת המדינות שמהן יותר לנוסעים להיכנס לאיחוד. הוא אמר כי באשר לבריטניה, שאינה חברה באיחוד, הדברים אינם בטוחים, וכי ארה"ב אינה צפויה להיכלל לפי שעה ברשימה, אולם בהתחשב בירידה בתחלואה בה היא עשויה להצטרף בקרוב.
בהצעתה ממליצה הנציבות גם להעלות את הרף שלפיו ייקבע לאזרחי אילו מדינות יותר לנסוע לביקורים לא-חיוניים באיחוד, כך שכעת יידרש מספר גבוה יותר של נדבקים חדשים בכל מדינה כדי שהיא תיחשב למדינה מסוכנת. לצד זה, כדי להפחית את הסכנה הנשקפת מהגעת וריאנטים חדשים, מציעה הנציבות לקבוע "בלמי חירום" שיאפשרו להטיל במהירות הגבלות על נוסעים ממדינות שבהן מצב התחלואה מידרדר במהירות.
בתוך כך, מעבר לאוקיינוס האטלנטי, גל קורונה משמעותי פוקד כעת את פרובינציית אונטריו שבקנדה, שם שוכנת העיר טורונטו. בשבוע שעבר נאלצו הרשויות בקנדה לשלוח את הצבא והצלב האדום לסייע לטפל בחולים קשה. "זה המצב הגרוע ביותר שראיתי עד עכשיו", מעידה קימישה מרשל, אחות בבית חולים מקומי. "המטופלים שמגיעים לכאן צעירים יותר וחולים יותר. חסרים לנו אחים ואחיות. חלק עזבו, חלק חלו".
נכון לסוף השבוע האחרון, בבתי החולים באונטריו, פרובינציה שבה חיים 14 מיליון איש, היו יותר מ-2,200 חולי קורונה מאושפזים. מצבם של קרוב ל-900 הוגדר קשה.
מאז תחילת המגפה מתו באונטריו יותר מ-8,000 בני אדם מהנגיף – כשליש מכלל המתים מקורונה בקנדה. מספר הנדבקים במחוז הוא כבר יותר מ-450 אלף – קרוב ל-40% מכלל הנדבקים במדינה. אחרי שמספר הנדבקים הגיע לשיא באמצע אפריל חלה בו ירידה קלה בשבוע האחרון, וגם במבצע החיסונים הקנדי חלה התקדמות, אבל מספרם של המאושפזים במחלקות לטיפול נמרץ ממשיך לעלות.
התפרצות מדאיגה נרשמת גם בארגנטינה. אתמול דיווחו הרשויות שם על 11,394 נדבקים חדשים ו-156 מתים בתוך יממה, ובכך הגיע מספר הנדבקים הכללי בארגנטינה מתחילת המגפה ליותר מ-3 מיליון ומספר המתים ל-64,252. בבתי החולים מדווחים על עומס כבד ביותר במחלקות לטיפול נמרץ, ונראה כי ההגבלות החדשות שהטילה ממשלתו של הנשיא אלברטו פרננדס בניסיון לעצור את ההתפשטות עדיין אינן מביאות לתוצאות הרצויות.
ארגנטינה עוברת שנה שלישית ברציפות של מיתון, שרק הוחרף על-ידי הקורונה, והיא מנסה למצוא איזון בין הצורך לעצור את הנגיף לבין הצורך להגן על כלכלתה המנסה להשתקם.