ראש עיריית נוף הגליל (לשעבר נצרת עילית), רונן פלוט, דרש הבוקר (ראשון) מהממשלה להעביר סיוע מיידי, בזמן שהוא עסוק בבקרת נזקי השריפות שהשתוללו בעירו בסוף השבוע.
"הדבר הכי חשוב הוא לחתוך את הביורוקרטיה. להעביר את העזרה היום, לא מחר או בעוד שבוע. שלא יחכו לסיום החקירה, לקבוע מה היה. לעזור עכשיו". אמר פלוט. לדבריו, "זה גם מה שאמרתי לראש הממשלה כשהתקשר, שאנשים שאיבדו את הבתים לא יבלו את החודשים הבאים כשהם עוברים בין מגורים זמניים למגורים זמניים, מדירה שכורה אחת לאחרת".
פלוט אמר כי מוקדם עדיין לסכם את היקף הנזקים. "ידוע לנו כרגע על כ-30 משפחות שלא יכולות לחזור לבתים שניזוקו, אבל זה לא מספר סופי. חלק מהאנשים שהתפנו ביום שישי חוזרים רק כעת לבתים, זה קשה מאוד להסתובב בין הבתים באזורים שניזוקו בגלל הריח החזק של העשן והפלסטיק השרוף, כך שיש אנשים שעדיין לא גילו אם הבית שלהם נפגע ובאיזה היקף. בכל מקרה העיר לא ספגה מעולם מכה כזו, ואולי גם המדינה", אמר פלוט.
הבטחות לעזרה לעיר לא חסרות, ומאתמול בבוקר הגיעו לבקר שרים שהבטיחו לסייע, אך לקברניטי העירייה ברור שאם ראש הממשלה לא ייכנס בעובי הקורה ויורה לחתוך בביורוקרטיה – כפי שנעשה אחרי השריפה בכרמל – הדברים לא יקרו.
אחד מהאנשים שביתם נפגע הוא סרגיי בוצרניקוב. ביתו ברחוב האלונים ניצב על סף היער שהיה אחד ממוקדי האש. החצר המטופחת נשרפה כליל אולם האש פגעה גם בגג הרעפים של הבית, בכל גגוני הפלסטיק, בחלונות, בתריסים ועוד. מערכות המיזוג, החשמל והמים ניזוקו גם הם, ובמה שלא פגעה האש פגעו המים ששימשו לכיבוי.
"עזבנו לאחר שהמשטרה הורתה לעזוב את הבתים, אבל הייתה לי הרגשה שאם האש תתקרב ותגיע לפה, יהיה לנו אסון פה בבית שלנו. עזבנו ולקחנו כמה דברים קטנים. לא לקחנו הרבה, לא היה לנו זמן, אולי מזוודה אחת. זו פעם ראשונה בחיים שנתקלתי בדברים כאלה", סיפר בוצרניקוב.
"הייתה פה גינה יפה מאוד, היה מנגל, שולחן גדול וכיסאות. לפני שהיה סגר היו מגיעים לפה בני המשפחה, חברים, יושבים פה ונהנים. את הכל פה עשיתי בידיים שלי, כל העצים שיש פה, עם פירות טעימים שהיינו קוטפים כל שנה, אבל בבת אחת הכל הלך. כואב, מאוד כואב", הוסיף.
בוצרניקוב אמר כי הוא מודה למשטרה ולעירייה, שהחליטו על הפינוי המהיר. "ככה לא נפגעו אנשים", אמר.
במערך הכיבוי האווירי אמרו כי ביצעו יותר מ-250 גיחות, ב-150 שעות טיסה, שהן 10% מכלל הקצאת הטיסות השנתית של הטייסת – והכל בתוך 48 שעות. תומר ברנר, מפקד טייסת הכיבוי, הקרויה על שמו של אלעד ריבן, הנער שנספה בשריפה בכרמל, אמר כי מתוך מאות השריפות במהלך סוף השבוע, 11 שריפות גדולות טופלו מהאוויר על ידי המערך האווירי של משטרת ישראל וטייסת הכיבוי.
"הטלנו 750 אלף ליטר של נוזלי כיבוי, קצפים מעכבי בעירה ומים על מוקדי השריפות ובשבעה מתוך 11 המוקדים הגדולים, כיבינו את השריפה ממש על קו הבתים. המשימה העיקרית שלנו הייתה בעצם לנסות להציל חיים ולהציל את הרכוש של התושבים".
ברנר אמר כי שריפות מסוג זה אופייניות לסתיו. "אנחנו מתקרבים לעונה שהיא מאוד בעייתית בהיבט של שריפות. הסתיו מביא איתו גלי חום ומזג האוויר פחות יציב, זה מאופיין בשריפות גדולות, דוגמת השריפה בכרמל ב-2010 שהתרחשה בתחילת דצמבר.
"משטרת ישראל, שירותי הכבאות וההצלה, מעבר לטיפול כמובן בשוטף בקורונה, נערכים ונמצאים בכוננות שיא, גם לטפל בדברים אחרים שצריך לטפל בהם - ביטחון תושבי ישראל, ושריפות במקרה הזה".