הדמוקרטים בוועדת החוץ של בית הנבחרים דורשים הבהרות משגריר ארה"ב בברזיל, בעקבות דיווחים שפורסמו בברזיל ובניו יורק טיימס. לפי הדיווחים השגריר האמריקני ניהל שיחות עם גורמים ברזילאים על הקלות בסחר בין המדינות, ואמר שהן יעזרו לדונלד טראמפ להיבחר לכהונה נוספת.
השיחות בין גורמים ברזילאים לשגריר, טוד צ'פמן, עסקו בהסרת מכסי יצוא של אתנול. בתקשורת הברזילאית נטען שצ'פמן אמר לגורמים שאם שתי המדינות יגיעו להבנות בנושא הן יחזקו את הסיכויים של טראמפ לנצח את ג'ו ביידן בנובמבר.
מדינת אייווה נחשבת לאחת היצרניות הגדולות של אתנול בארה"ב, וברזיל היא אחת היצואניות המובילות של אתנול לאייווה. במערכות הבחירות בארה"ב נחשבת אייווה למדינה מתנדנדת שקריטית לניצחון. הסקרים חוזים שהקרב בין טראמפ לביידן באייווה יהיה צמוד.
לפי העיתון הברזילאי או-גלובו, בשיחה עם הנציגים הברזילאים הדגיש צ'פמן כמה כהונה נוספת של טראמפ חשובה לממשלת ברזיל. לכן, אמר השגריר, הממשלה צריכה "לעשות טובה לממשל האמריקני" ולהוריד את המכסים.
נשיא ברזיל, איש הימין ז'איר בולסונרו, נחשב לבעל ברית של ממשל טראמפ. בעבר אמר בולסונרו שהוא מעריץ את נשיא ארה"ב, וקיבל את הכינוי "טראמפ של ברזיל".
בוועדת החוץ בבית הנבחרים הוחלט לחקור את הפרשה. אליוט אנג'ל, יו"ר הוועדה, דרש מצ'פמן לספק את כל המסמכים שקשורים לשיחות הסחר שקיים בשבועות האחרונים. הדמוקרטים חושדים שמעשיו של צ'פמן הם הפרה של החוק שאוסר על עובדים פדרליים להתבטא בצורה שעשויה להשפיע על הבחירות.
מחלקת המדינה הגיבה לדיווח של ניו יורק טיימס ואמרה שהטענה "שצ'פמן ביקש מהברזילאים לתמוך במועמד מסוים שקרית". בהודעת מחלקת המדינה נאמר כי "ארה"ב התמקדה זמן רב בהורדת מגבלות המכסים ותמשיך לעשות זאת".
הפרסום על השגריר בברזיל מזכיר קטע מספרו של ג'ון בולטון, שהיה היועץ של טראמפ לביטחון לאומי. לפי בולטון טראמפ ביקש מנשיא סין, שי ג'ינפינג, לעזור לו לנצח בבחירות באמצעות רכישת תוצרת חקלאית מחקלאים אמריקנים, בין השאר חיטה ופולי סויה. טראמפ, כך נטען, קיווה שהרכישה תשפיע על ההצבעה במדינות שכלכלתן נשענת על חקלאות.