מחכים לחזרה החלקית של מערכת החינוך? מחר ומחרתיים לפחות זה לא יקרה. הסגר יסתיים מחר (יום א') ב-7 בבוקר, אבל לגבי השאלה שעדיין פתוחה - מתי והיכן ייפתחו שוב גני הילדים וחלק מהכיתות - עדיין אין תשובה. הערב אישרה הממשלה במשאל טלפוני תקנות להארכת סגירת החינוך ב-48 שעות, והמשמעות היא שגם ביומיים הקרובים הגנים ובתי הספר יישארו סגורים והחלטה שתתקבל תהיה רלוונטית רק החל מיום שלישי.
ההצעה המקורית של משרד הבריאות היא פתיחה של גני הילדים, של כיתות א'-ד' וגם של שכבות י"א-י"ב המתכוננות לבחינות הבגרות - אך שם מציעים להגביל זאת אך ורק לערים ירוקות וצהובות. המשמעות היא שרק ברבע ממדינת ישראל ילמדו. למעשה, כל 15 הערים הגדולות אינן ברשימה זו. משרד החינוך מעוניין בפתיחה משמעותית יותר, גם החרדים מתנגדים לכך ומתקיימים מגעים לאפשר חזרה מסוימת של לימודים גם בערים כתומות ואדומות.
שר הבריאות אדלשטיין נשמע קצת אחרת הערב ורמז ל-ynet כי לפחות בגנים יסכים לפתיחה משמעותית יותר: "גני הילדים לא ייפתחו לפני יום שלישי. זה המצב שלנו כרגע. הכי קל לי לומר שאני פותח רק בערים הירוקות, אבל זה לצאת ידי חובה. אז אנחנו מחפשים פתרון לערים האדומות והכתומות. בערים הירוקות והצהובות יש כוונה לפתוח במתכונת הקיימת".
"אנחנו מחפשים פתרון ישים לערים האדומות והכתומות ששם נמצאת מרבית האוכלוסייה, אבל משרד החינוך אומר ובצדק שאין לו יכולת לפתוח באופן תוך פרק זמן קצר. אין כוח אדם לקפסולות קטנות, אז מחפשים פתרונות אחרים".
אדלשטיין הוסיף בנוגע לכיתות א'-ד' כי ייתכן שהן ייפתחו השבוע, אבל רק בערים הירוקות והצהובות: "אנחנו נכנסים לישיבה בדרג שרים. הפקידים ישבו ולא הגיעו להחלטה מוסכמת. לגבי פתיחת כיתות י"א-י"ב בערים הירוקות השבוע - עוד לא החלטנו. דווקא שם שיעורי ההתחסנות גבוהים, אבל אני לא רוצה עוד לקבוע עובדות".
כאמור, אנשי המקצוע של משרד הבריאות והחינוך לא הצליחו להגיע להסכמות ולכן הוחלט להביא את העניין לדיון אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו בהשתתפות שר הבריאות אדלשטיין, שר החינוך יואב גלנט ושר האוצר ישראל כץ.
אחד הרעיונות שעל הפרק הוא פתיחה רק של הגנים וכיתות א'-ב' גם בערים כתומות ואדומות, אך בתנאים מחמירים יותר של חלוקה למשמרות וקפסולות יותר קטנות. אלא שמשרד החינוך אומר שהוא זקוק לחודש כדי לגייס כוח אדם, ובינתיים נבחנים רעיונות יצירתיים כגון למידה בחצר - אם מזג האוויר יאפשר זאת.
במקביל, משרד הבריאות מתנגד בתוקף לתחילת הפיילוט של המסחר השבוע. אדלשטיין הסביר כי אם פותחים כמה קניונים יש מחויבות לאפשר גם למי שיציג בדיקות קורונה שליליות להיכנס – והדבר עלול ליצור עומס שישתק את המעבדות. לכן משרד הבריאות יבקש לדחות את הפיילוט לפחות בשבוע.
במפתיע אדלשטיין מוכן להתחיל מיידית בפיילוט בתחום התרבות בדגש על תאטרון לפי תו ירוק. הסיבה היא שהכניסה לתאטרון מתואמת מראש ואין גם תפוסה מקסימלית. בנוסף, הוא מסכים לאפשר טייק-אווי - אבל רק ממסעדות.
שר החינוך גלנט אמר כי "אני אלך בתיאום עם ראש הממשלה ובתיאום עם משרד הבריאות. בלי קשר לחינוך התחלואה הולכת לעלות. אני חושב שזה סביר לפתוח את הגנים ואפילו א'-ב' בכל הארץ, אבל אני רוצה שהם יציעו. כל דבר שיבוא על דעת שר הבריאות וראש הממשלה מקובל עליי".
מחר צפויה להתקיים ישיבת ממשלה שתדון בהמשך תוכנית היציאה מהסגר, ובה ידונו בפיילוט במסחר ובתרבות שיחל עוד השבוע (תו ירוק) לפיו אנשים שהתחסנו, מחלימים ומי שיש לו בדיקות קורונה שליליות עד 72 שעות - יוכלו ליהנות ממסחר ותרבות.
יו"ר התאגדות מנהלי בתי הספר התיכוניים ומנהל תיכון "מעיין שחר" בעמק חפר, מנשה לוי, אמר כי ההחלטה לפתוח את בתי הספר כרוכה בהכנות של לפחות שלושה ימים. "לא יהיה ניתן לפתוח את בתי הספר באופן מיידי. הרשויות המקומיות ובתי הספר זקוקים לשלושה ימי היערכות לפחות כדי לחדש את הלימודים. המנהלים אינם יודעים למה להיערך ואיך. מה להודיע למורים,להורים ולתלמידים? ככה לא מנהלים מערכת החינוך".
בישיבת הממשלה, שבה הוחלט על סיום הסגר מחר בבוקר, אושר המשך סגירת השמיים ב-14 ימים. עם זאת, הוחלט להתחיל בטיסות חילוץ להחזרת אלפי ישראלים מדובאי וניו יורק וזאת בהמשך לטיסות החילוץ מפרנקפורט. עקב עומס על שר האנרגיה יובל שטייניץ הוא החליט להתפטר מראשות ועדת החריגים לכניסת ישראלים בתקופת הסגר. בראש ועדת החריגים תעמוד רשות האוכלוסין וההגירה ובראש ועדת הערעורים יעמוד השר צחי הנגבי. ההגבלות על נתב"ג הן עד 20 בפברואר.
לפני תום הסגר: 7.8% חיוביים, רק שתי ערים הן ירוקות
6,271 ישראלים אובחנו אתמול כחיוביים לקורונה. בסך בוצעו כ-79 אלף בדיקות ושיעור החיוביים עמד על 7.8%, נתון נמוך לעומת הימים האחרונים. היום אובחנו עוד 1,700 נדבקים. בסך הכל בוצעו כ-18,700 בדיקות מחצות ושיעור החיוביים עומד על 9.1%.
מנתוני משרד הבריאות עולה כי 1,717 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, 1,124 מהם במצב קשה. 332 חולים מחוברים למכונות הנשמה. מספר הנפטרים מאז פרוץ המגפה עומד על 5,057 ישראלים. 28 מהם נפטרו אתמול ו-12 היום.
פורסם לראשונה: 19:48, 06.02.21